You are here

Philips 20gx8552 anubis s

6 posts / 0 new
Last post
selindion
selindion picture

:help:
Sziasztok kollégák.
Szívat ez a tv.Hiba jelenség:Nem lehet bekapcsolni,led villog.Tápok rendben,melegítésre,hűtésre semmi nem változik.Sormeghajtás egy pár mp-ig van,aztán leáll.Kínomban rájöttem,hogy ha a képcsövet kisütöm akkor beindul és akkor megy egy napig is,többszöri be-ki kapcsolásokkal de egy éjszakai pihenés után minden kezdődik előlről.Kérem ha valakinek van tipje segítsen.Előre is köszönöm.Üdv:selindion

Comments
selindion
selindion picture

Sziasztok!
Az éjszaka még dolgoztam tovább és remélem megtaláltam a hibás alkatrészt.A 8V-os kapcsoló tranyát kicseréltem 7219, az L06.1 ből kiindulva.Ott a 5V kapcsoló tranyója szokott megdögleni.Itt a lábak körbe voltak repedve és jó barna volt a panel alatta.Azóta stabilan indul mindig és remélem így is marad.Ezt a hibát mindenesetre megjegyzem.Jó 7végét mindenkinek.Üdv:selindion

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
Faguriga legyek, ha értem az összefüggést, hogy miért indult el a kisütött képcsővel, és a megtalált hibával a kütyü!:-)
Mindenesetre gratulálok, mert ez elég macerás hibának indult!
Jó hosszú hétvégét!
Üdv:
exGelkás

0

selindion
selindion picture

Szia exGelkás!
Úgy van a nagyfeszkábelnál kisütöm a képcsövet és tökéletesen indul a gép.
Valószínű a sorkimenőről eljövő feszek másak kisütés után.Még tovább nyálazom a rajzot.

0

delon1
delon1 picture

Szia selindion!

Én, elkó gyengeségre gondolok elsőre! Első indításkor valószínűleg letilt a meghajtás, mert egy csökkentett kapacitású -talán- szűrő elkó nem dolgozik rendesen. Második induláskor, már 'feltöltött' állapotból indul a kondi. Az 'üres' cső pedig leterheli a sort, így kiküszöböli valamelyest a hibajelet?!
Pl. megnövekedett sorimpulzusra gondolnék...
Ha nem sütöd ki a csövet, hanem pl. melegíted indulás előtt egy hajszárítóval a tápot és a sor környékét, akkor nem indul be véletlenül?
delon1

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz selindion!
Konkrétan a képcső nagyfesz bevezetését földeled el?
Üdv:
exGelkás

0