You are here

Philips 20PFL3403/10 táp meghibásodott. MEGOLDVA!

7 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Philips 20PFL3403/10, Chassis. TCM 1.0 E LA tápjában az elkók kidurrantak, megcsináltam, inverter ki volt gyulladva, megcsináltam, de! Az alaplapon is meg volt szakadva a FAN4803 SMD IC. Sajnos SMD nem volt, így a DIP tokozásút tettem bele, ami elvben ugyanaz, csak nagyban. Egészen biztos, hogy szépen, hibátlanul építettem be, mégis pár másodperc után tűz forró. Talán, mert nem SMD, és nincs a panelra fektetve? A hozzá csatlakozó 2db 3,3V-os és két db. 1,8V-os stab. tokon az előírt fesz-eket mérek. Hang IC kikötve. Tudna-e valaki segíteni? Egy rajz sem volna rossz, mert amit az IC adatlapján látok, mintha nem ugyanaz volna, mint amit én gondolok, hogy logikus volna. Föltettem a SM keresőbe is, de egyelőre ott nem sikerült találnom. Az egyéni keresőben van dokumentáció a készülékről, de az egyszerűen olvashatatlan, nagyon rossz minőségű.
Köszönettel:
Attila

Comments
Kari
Kari picture
*****

Szia Attila!
Tettem föl egy "Philips_22PFL3403-60_chassis-TCM1.0E-LA" anyagot _csak tovabb juttat?
Kari

0

ozzy
ozzy picture

Üdv. Itt kaptam valamit ,
bar azt hiszem nem ez kell neked. Esetleg ha van a tápon valami azonosito szám,ird meg. https://english.electronica-pt.com/electronica-search?find=tcm1.0.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
Köszönöm, de hiába kattintgatok a megfelelő tipusra, chassi számra, semmit nem csinál a search vezényszóra. A készülék tápja már jó, de az alaplapon levő tápokkal küzdök. Tegnap találtam egy látszólag megfelelő rajzot a tanyán, de ott egészen más IC-t ír, mint ami a készülékben volt eredetileg (U505 IC-ről van szó.) Ami eredetileg (originál. és nem volt cserélve) benne volt, az egy 4803, alatta CA8B13 feliratú volt, és ebből gondoltam, hogy egy FAN4803 tip. IC-ről van szó. Viszont, amit a Tanyán találtam rajzot, ott egy IRF7314 szerepel.
Üdvözlettel:
Attila

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A kérdéses alkatrész valoban egy IRF7314 dual fet smd tokozásban. A processzor stby vezetéke kapcsolja rá a táp 12V-ját adigitális panel többi részére. Nagy áramot képes kapcsolni kis átmeneti ellenállással. (Azért nem melegszik az eredeti). Ha az eredetivel is melegszik,akkora kapcsolt oldalonoldalon van nagy terhelés, ami terheli az ic-t.
László

0

balage
balage picture

Helló! Óriási a zavar. Az U505 Egy dual P-fet. Szerepe kapcsolt 5,ill 12V előállítása.FAN4803 egy hálózati PFC vezérlő, semmi keresni valója az alaplapon.Most hogy Alfa&Omega,vagy Fairchild gyártmágy,tökmindegy.Ami a tiédben volt az AO4803.

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Úgy tűnik, megoldódni látszik a probléma (majd hétfőn elválik, ha veszek IRF-et). Így, utólag, és a segítségetekkel az lehetett a gond, hogy a tokon csak annyi volt, hogy 4803, alatta pedig: CA8B13.
A HQ keresőjébe beírva a 4803-at , az a FAN4803-at adta ki. Általában be szokott jönni, hogy így keresve jó, megfelelő alkatrészt hoz le, de most akkor ez az a kivétel, amelyik erősíti a szabályt. Van tanulsága is, bár időigényesebb: Egy rajz alapján körbe kell járni a dolgot, hogy illeszkedik-e az áramkörbe az adott IC. Sajnos nem találtam, de a Ti segítségetekkel kiderült a turpisság.
Köszönet mindannyiotoknak!
Üdvözlettel:
Attila

0