You are here

PHILIPS 21PT4475/48

13 posts / 0 new
Last post
bubuszoft
bubuszoft picture

Sziasztok

Az a nagy problémám, a fent említett készülékkel:

1, A bekapcsolás után kb 5-10 perccel kezd egy vagy több fekete csík vízszintesen megjelenni, kb három négy centi vastagságban, és ott van hogy a képet is összetöri.

2, a 30-as csatorna, és csak is az sokkal hangosabb, mint a többi, próbáltam újrahangolni, más program került a helyére, de azzal is ezt produkálja.

Mivel nincs hozzá rajzom, azt sem tudom, hogy hol keressem a hibát. Ha tudnátok segíteni egy rajzal, vagy ha valakinek volt már hasonló problémája és sikerült megoldania, kérem írja le.

Köszönöm előre is
bubuszoft

Comments
Dezsi
Dezsi picture

Űdv!Most végűl is a kép már nem csíkozódik?

0

bubuszoft
bubuszoft picture

Szia

Végül is jobb sokkal a kép, csak most azt csinálja, hogyha csatornát váltok, a bejövő képen még egy másfél másodpercig csíkos, utána eltűnik, és nem is jön elő többet, csak ha programot váltok. De én úgy gondolom, hogy így marad, mert így már nézhető. Természetesen van még egy ötletem amit ma kipróbálok, miszerint a 2464-es tranzisztor 100uf elkó, de a TDA9302h IC gyári doksiában 220uF ot ír. Megnéztem több más TV gyártó kapcsrajzát aholezt az ic-t használják, és érdekes, hogy ott mind 220uF van benne. Kipróbálom, mi történhet?!

Köszi

0

stomi
stomi picture

Szia!
Rajzot innen választhatsz:
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=&megnev2=%22l9.2e%22&katego...
A TDA9302 környékén keresgélj!
Az a magas hangerő valószínűleg az antennaszolgáltató hibája.
Ha saját antennád van akkor a csíkozódást az antennaerősító tápegysége is okozhatja.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Stominak jó a meglátása, a csikozáskor én csak az antennaerősítő tápegységét szoktam elhozatni, és a kondit kicserélni benne.
Stomi, a hangerő nem a szolgáltató hibája lessz, mert más adót beállítva is hangosabb az a programhely, ha jól olvastam.

Üdv: Jácint

0

stomi
stomi picture

Szia Jácint!
Ezt a hang dolgot benéztem.
Valóban a programhellyel van gond és tényleg lehet, hogy programhelyenként memorizálhatók az analóg értékek.

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Lehet hogy minden csatornát külön hangerőre lehet memózni. A Philips képes rá. Nekem a Normande tv-m olyan.

0

bubuszoft
bubuszoft picture

Szia

Külön hangerővel nem lehet lementeni a csatornát

Köszi

0

city217
city217 picture

Szia.
Ez érdekes hiba, figyelni fogom a fejleményeket. Úgy nézted már hogy ua csatornát pld a 29 és utána a 30 csatornára hangolod? Úgy is hangosabb? Gondolom próbáltad, de hátha jót mondtam. :) ..és hogy milyen hangnormán van, BG v DK és nem torzit-e.
Üdv.

0

bubuszoft
bubuszoft picture

Szia

A 30-as program csatornára bármit behangolhatok, az hangosabb mint a többi programba letárolt. A hangnorma nem számít neki, és nem torz a hang, csak úgy 2 egységgel hagosabban szól.

0

bubuszoft
bubuszoft picture

Ja még valami, a csíkok a képernyőn bárhol megjelenhetnek (tetején, középen alul)és mindig vízszintes , egy kb három centis sávban.

0

bubuszoft
bubuszoft picture

SEGÍTSETEK KÉRLEK!

Köszönöm

0

bubuszoft
bubuszoft picture

Sziasztok

Kicseréltem az összes kondit, ami az ic(tda9302H) körül van ha nézitek a kapcsrajzot 55oldal ott van egy kondi pontosan a 2464-es ez elvileg egy 100uF elko kondi amikor kimértem elájultam, 75uF mértem. Nem semmi. Elvileg, a többi jó értékü volt még, de azokat is cseréltem, kivétel a 2460;2461;2462-öt mer ezek smd-k.

http://elektrotanya.com/philips_l9.2e_aa.pdf/download.cgi

A hang, még mindíg hangos, mit gondoltok, ha cserélném az epromot(természetesem az itt található bin-nel felprogramozva) megszűnhetne?
http://elektrotanya.com/philips_21pt4475-48.rar/download.cgi

Köszönöm előre is

0

Sponsored links