You are here

Philips 21pt6820/01 chasys TDVD3.1E AA ,nincs hang Tda7057AQ hibás?Megoldva!

9 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem Mindenkinek ,Adott a fent nevezett tv készülék azzal a panasszal hogy nincs hang, teljesen némák a hangszorok. Kutakodásom során arra jutottam hogy bemeneti jel van , hangszorok csatlakoznak az ic kimenetére. Tápfeszültséget megkapja ,1 és7 lábakon szépen változik hangerö szabályzáskor a feszültség 0-1.2voltig de süket minden.Q végzödésü ic-t elég borsos áron tudok szerezni , viszont AQ végzödésü baráti áron beszerezhetö lenne számomra,Megerösitésre lenne szükségem , müködne e az AQ végzödésü a Q végzödésü helyett.Azt már látom hogy az AQ Végü nagyobb teljesitményü és a lábkiosztás sem azonos. Csinált valaki már ilyen cserét? Elöre is köszönöm az informáciokat üdv dddemeter!

File attachment: 
Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Pedig nem is vészes az ára: https://hqelektronika.hu/termekek/tda7057q-2x3w-power-amp-18v-13p
Üdv,Z.

:hmmm: most látom hol laksz... akkor tárgytalan.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!
"Azt már látom hogy az AQ Végü nagyobb teljesitményü és a lábkiosztás sem azonos"

Miért nem azonos a lábkiosztás? Szerintem azonos!

A két IC felülről kompatibilis, és teljesen lábkompatibilis.

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester.Pillants rá erre a két adatlapra nem tudom én nem értelmezem e jol a dolgokat vagy mi , de nekem ugy tünik a lábkiosztásnál eltérések vannak lehet ha átbogozom a vezetékeket....

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Van különbség, de a nyitószöveghez csatolt első csatolmányodon lévő rajzrészlet nem a TDA7057Q, hanem a TDA7057AQ IC-t ábrázolja, hibás a fölirat mellette!

A Q változatban nincs hangerő szabályozás, az AQ-ban pedig van. A rajzon is van.
Azt írtad, hogy az 1-es és a 7-es lábon változik a hangerő szabályozó feszültség. Ez is azt támasztja alá, hogy az AQ kell bele.

Nem lehet, hogy valaki tévesen tette bele a sima Q végződésűt!

Tedd bele az AQ végződésű IC-t, mert az kell bele!

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester.Mint mindig most is tuti igazad van , megvezetett a rajz engemet most teljesen levettem az ic szorito bilincsét , eddig csak a Q végzödés látszott a végén , a szorito bilincs alatt de most bizony elöbukkant az elötte lévö A betü is :falfej: , Nézem jobban a hangszorok is 10 vattosak miért tennének akkor 3 wattos végfokot bele ... ellégé restellem na magam hogy igy elnéztem , bocsáttassék meg a bünöm , megérdemlek egy fejmosást . :redsad: ... majd referálok a fejleményekröl ha megérkezik az ic addig is köszönöm szépen a segitséget , üdv dddemeter!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ezt hívják önszivatásnak! :villa:

Javítsd ki a címet, és írd bele, hogy megoldva!

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok,Megjött az ic ,beraktam és möködik a tv hangal is most már( egyebet nem cseréltem semmit sem) ,ugy ahogy a "könyv elöirja" most már tényleg megoldottnak tekinthetem az ügyet.Ezutton is mégegyszer köszönöm szépen a segitséget , Mindanyiotoknak Sokáig éljen a Tanya minden lakojával eggyütt. Üdv Mindenekinek dddemeter!

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester!Javitottam a cimet , de én személy szerint csak akkor tekinthetem megoldottnak az ügyet ha meglessz az uj alkatrész , be lessz téve, és lessz hang is .. :D addig is reméljük a legjobbakat ...üdv dddemeter!

0

Sponsored links