You are here

Philips 2.25AA Hiba

7 posts / 0 new
Last post
irkax
irkax picture

Sziasztok!

Volna egy Philips MD2.25AA chassival szerelt dög ami egy idő után leáll és folyamatosan villog a standby led-je. Ez a leállás megközelítőleg 2-10 perc között jön elő. Egyenlőre még nem méregettem rajta mert a hátlap levétele után megállt a ketyegőm úgy tele van zsúfolva szegényke :hmmm: Ha valaki futott már bele ilyen hibába ezzel a döggel kapcsolatban azt szívesen meghallgatnám :D Mert nem akarok beleverni órákat mire szétszedem, plusz napokat mire megtalálom a hiba okát és még az e biztos hogy gazdaságos a javítása mert figyel a jobb oldalon egy rakás digi lap :S Ja annyit látok hogy a tápját kikondizták előttem mert szép új elkók virítanak benne :)

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek :)

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia

A képcsőre is érdemes odafigyelni. Hasonló dolgokat művel ha zárlatos.

Üdv Stevepapa

0

irkax
irkax picture

Szia. Első körben én is erre gondoltam mert ESF van benne :( Mert amikor letilt akkor előtte kicsit bevibrál de nemsokára összerakom és megkocogtatom hogy hátha ott lesz a hiba :)

Üdv:Irkax

0

kollerp
kollerp picture

Szia!

Ha van megközelítőleg 2-10 perc a leállásig akkor meg kellene próbálni belépni a szervíz menübe. Van benne hibatár és kiolvasható, hogy miért kapcsol védelmi funkcióba.
Üdv.:kollerp

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Először az erősen melegedő részeknél keress forrasztási hibákat/táp,sor és függőleges eltérítő/,és gyakori hiba ezeknél a képcső sor eltérítő tekercs csatlakozó kivezetésének forrasztási hibája. Ezt elég nehéz észrevenni,nem lehet eléggé kifordítani a képcsövön a csatis kis panelt. Én már leszoktam vágni a hibás csatlakozót,és a huzalokat direkt ráforrasztom a csőre, mint ahogy a többi tv-nél van. Sok sikert!

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Mukso70 tied a pont :D Az eltérítő tekercs direktre forrasztása után tökéletesen működik :)
Köszi a segítséget mindenkinek!

Üdv:Irkax

0

irkax
irkax picture

Sziasztok!

Most állok neki az eltérítő tekercs átvizslatásának és jelzek mire jutottam. A szervizmenübe sajnos nem tudom a belépést mert sajnos rajzot se találtam még hozzá :S

Üdv:Irkax

0