You are here

Philips 22pfl2978/12 TV rendszertelenül indul. MEGOLDVA!

16 posts / 0 new
Last post
SJózsef
SJózsef picture

Sziasztok!
A fent nevezett TV hiba jelensége a következő: A tápfeszültség dugó bedugásakor a készenléti led vagy bekapcsol vagy nem...4-5 próba után bekapcsol / elvileg van készenlét /. De a távirányító vagy a bekapcsoló pöcök megnyomása után elalszik, vagy nem reagál semmire sem. Ilyenkor újra tápfesz kihúz, majd bedug...a led világit, a távirányítóra beindul és tökéletesen működik, amíg ki nem kapcsolom. Kikapcsolás után újra ezt a folyamatot kell eljátszani...jó párszor. A készülékben 17MB62 Westel panel van.Képeket mellékeltem a panelról.
Köszi a segítséget!
SJózsi
Hjoco ötletét fogadtam meg miszerint flash hiba lehet. Rendeltem egy CH341A programozót és egy programozó csipeszt.Az alaplapon u158 jelöléssel van egy MX25L512 eeprom. Lementettem az adatokat... töröltem majd újraírtam. A TV tökéletesen működik. Az alaplap típusa: 17MB62-2.6 /V089H MB62 /

Comments
SzG
SzG picture

És ha kikapcsolás helyett a konnektorból húzod ki a készüléket és úgy dugod vissza? Ilyenkor egyből be szoktak kapcsolni a TV-k. Akkor is jelentkezik a hiba?

0

SJózsef
SJózsef picture

Ige jelentkezik. Többször meg kell próbálni...vagy világít utána a piros led vagy nem....de ha világít. még akkor sem biztos, hogy a távkapcsolóval indítható....van amikor csak 4-5x dugdosás után indul.

Az ember mindig tanul...

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bocs amiért ismét ezzel nyaggatlak, de mivel ilyen lapnál nekem táp gondok szoktak lenni... nos ahogy írtam, jó lenne tudni milyen feszültség értékek vannak mikor nem indul. Tudom már mérted, viszont egy-két tizednyi eltérés is okozhatja a jelenséget.
Üdv,Z.

0

agressiv
agressiv picture
*

Jogos a felvetés, ha még a led sem világít, az igencsak furcsa.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Amennyiben a feszültségek rendben vannak (main segédtápokat is beleértve) Jó eséllyel flash hiba. Persze tényleg elsőként a tápot ellenőrizd!!
Üdv,Z.

0

SJózsef
SJózsef picture

A tápok rendben vannak megnéztem...sajnos én is hasonló hibára gyanakszom. De mi a megoldás? A Tanyán láttam szoftvereket ehhez az alaplaphoz, de nem ehhez a TV-hez...Ilyet még nem nagyon csináltam..de ezt is el kell kezdeni valamikor...mondjuk a TV a sajátom, így jó lesz kísérleti alanynak.

Az ember mindig tanul...

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Tehát az alaplapon pontosan megvan az 5V, 3.3V, 1.8V megfelelő szűréssel... Akkor próbáld kiolvasni a tartalmat és másik IC-be írni. Elvileg (mivel van amikor elindul) a tartalom sértetlen szerintem.
Üdv, Z.

0

SJózsef
SJózsef picture

Van amikor elindul és akkor tökéletesen működik minden szempontból.
Most kezdődik a tanuló verzió....mert még ilyet nem csináltam. Felül írni nem lenne célszerűbb, vagy nem lehet?Bár szoftver frissítéssel próbálkoztam de az eredmény ugyan az volt...

Az ember mindig tanul...

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha szoftverhibás, az nem nagyon változik, ez inkább szakadás lesz a panelen, vagy az IC tokján belül. Próbáld ki, hogy könnyebben, vagy nehezebben indul-e, ha fűtőd/hűtőd a processzort.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Lehet hogy mégis flash hiba. Volt egy vestel alaplapos készülék (pontos chassisra nem emlékszem) amin csak villogott a led. Minden 10-15-ik indításra viszont beindult, és jól működött. Sokáig kerestem a hibát, de nem találtam semmit.
Mivel kéznél van az spi programozó, gyorsan kiolvastam, töröltem, majd visszaírtam. Azonnal megjavult, és amennyire tudom máig jól működik.
Az elméleti oldala a dolognak számomra nem világos. Hogy lehet hogy a flash sem hibás és a tartalom sem, mert az újraírás után jó.

0

agressiv
agressiv picture
*

Azért volt, mert nem lehetett már rendesen olvasni a flash-t, előfordul, de eléggé ritka.

0

SJózsef
SJózsef picture

Egy Tescos készülék volt nem? Mert akkor most olvastam a programozós topikot.Nagyon hasznos...azt hiszem én is szert teszek egy ilyen kütyüre...isp programozóm van...de azt még meg kell néznem, hogy kezeli-e ezeket az epromokat

Az ember mindig tanul...

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Igen, már tíznél több tesco - technika tv flash-t írtam újra. Volt amit visszaírtam és volt amithez kerestem tartalmat. A másik fő csoport a medion és társai talán aldi -csoport termékei.
De már csináltam Sharp tv-t is 17mb panellel - alig hittem a szememnek, lehet hogy ez hamisított sharp volt?

Arra hogy ez a néha elinduló tescos volt vagy valami más már nem emlékszem.

0

agressiv
agressiv picture
*

A Sharp eladta az európai tévés divízióját, most vették vissza.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én biztos egy másik ic-be írnám a kiolvasott tartalmat... néhányban gyárilag olyan silány minőségi flash van gyárilag, hogy az szégyen.
Írhatnál arról amúgy, hogy amikor nem indul, milyen feszültségek vannak a stabilizátorokon. (gondolom a külső táp feszültsége nem változik)
Üdv,Z.

0

Sponsored links