You are here

PHILIPS 24PHS4031/12 BURN IN MODE KIIKTATÁSA

17 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

a címben adott tv begurult ebbe a mókuskerékbe és folyamatossan átkapcsolgatja a színeket. Mi a megoldás? Van-e nyomógomb kombináció, távirányítos kód vagy új firmware beírása üti ki ezt a helyzetet.

üdvözletem

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia Kékhold!
Elolvastam a Philips erre a jelenségre kiadott bulletinjét és ott a következőket javasolják:
Az összes csatlakozót kihúzni és újra csatlakoztatni, főleg az LVDS kábelt. Itt írják a tápkábelt, az ambilight kábeleket, (szerintem ebben nincs), infra és tasztatúra kábelt, stb.
Egyébként ez a jelenség nem új, számos készülék, amikor nem megfelelő az LVDS csatlakozás, a T-con modul átmegy egy ilyen kijelző vezérlésbe, jelezve, hogy csatlakozási hiba van vagy az egyik LVDS jel nem jön át rendesen a digitális lapról.
Ha megtaláltad a hibát írjál.
László

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

én  fel akartam adni de ez a hozzászólásod még 1 utolsó reményt ad, ugyanis logikusnak hangzik. Majd minnél előbb jelentem mi lett a vége.

köszönöm

0

mosomedve
mosomedve picture

Ettől függetlenül még lehet main board hiba is, mert esetleg nem jön LVDS jel a panelről a kijelző felé és ezt ugyan úgy érzékeli mintha a csatlakozás hibás. Ehhez már sajnos szkóp kell majd, hogy kiderüljön melyik részben van a hiba.
László

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

ez tutti megtörténik, mint ami a mérést illeti csak most nem tudok pillanatnyilag időt szakítani rá, mert vannak sürgősebb esetek. Azt gondoltam, naívan, hogy vagy távirányítóval vagy néhány gomb együtes megnyomásásval móresre lehet bírni ami mint említettem elég naív volt. Ami a szkópot illeti nincs mit sajnálni, a műhelyem amennyire szükséges fel van szerelve és egy TEK2235 da inkáb a 605 HAMEG (nem annyira komplikált, igaz a kora miatt egy-két maflás gatyába rázza és már is működik) megteszi. 
A kedves kolegák hozzászólásiai és tanácsai jó utmutató lesz ha szátkapom a delikvenst. Lemérem az LVDS tápot, utánnanézek a jeleknek és a mérési eredmények fényében megpróbálok a végére járni. Ha nincsen jel az LVDS-en, akkor az alaplap és valószínűleg az NAND, ha van jel a kor tutti a képrenyő elektronikája kattant be.

Köszi mindenkinek

0

manyizoli
manyizoli picture

How to Activate the Factory mode
To activate the Factory mode, use the following method:
• Press the following key sequence on the remote control
transmitter: from the “menu/home” press “1999”, directly
followed by the “Back/Return” button. Do not allow the
display to time out between entries while keying the
sequence.

0

manyizoli
manyizoli picture

Nand flash baja van , van tartalmam ha tudod írni.

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
távra reagál? Factory módban kapcsolható az aging mode.
Üdv

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

most fején találtad a szöget, mivel lövésem se nincs, hogy az adott esetben miként lehet belépni a factory modba meg mi az az aging mode, habár a szavakat értem. Elég amatőren hangzik de most segítségre szorulok mert nem találok rá megoldást minthogy másik firmwaret írok be. De ilyen firmwaret sem találtam meg azt sem tudom miként lehet belépni bármelyik mode-ba.

üdvözletem

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

bluemoon
bluemoon picture

Kössz a hozzászólást,

de a szóban forgó monítor 2017-es model és bontásbol alaplapom nincsen, tényleg ez volna a legegyszerűbb megoldás. 

Üdvözletem

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
a videón látható módszer csak monitornál működik, nálad pedig egy TV van.
SW letöltés és leírás itt:
https://www.philips.hu/c-p/24PHS4031_12/4000-series-ultra-slim-led-tv-di...

Aging mode = Burn in
Factory mode: Menü 1999 Back

Üdv

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

köszönöm a hozzászólást és a fáradságot ahhoz, hogy megoldjam a problémát. Sajnos, egyszerűen fél óra klikkelgetés uán sem találtam bármi használhatót ezen az philips összevissza kószált honlapon. Amikor beírtam a modelt azt a választ kaptam, hogy nincs olyan, amikor máskép közelítettem meg akkor viszont felkínálta ugyanazt csak 4031/12. Nem is rágódnék tovább a keresök álltal felkínát felhomályosításokkal egyszerűen nem értem a filoszófiájukat, de nem csak a philipsével kapcsolatban, hanem mások is ugyanilyen, szerintem-részemre használhatatlan felületekkel. Igen, elismerem, hogy rajtam túl lépett az idő, nem értem a W8/10-et, az androidot ugyanúgy és nem is látom miért kellene megértenem ezeket a honlapokat.
De, nem rinyálok többet sorsom felett, azoké a világ akik ezt megértik. Szerintem az lesz a megoldás, hogy megrendelem az NAND, itt szerbiában van egy fickó akinek megvan jóformán minden gyártóhoz/tipushoz. Ha megeggyezek a tulajjal, amit aligha hiszem, akkor jelentem mi a fejlemény.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és s segítséget.
Üdvözletem

0

agressiv
agressiv picture
*

Emiatt ne fájjon a fejed, az androidot és a mai weboldalak jelentős részét senki sem látja át.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

és kössz a vigasztalást, jól esik ha valaki együtérez.

Üdvözletem

0

Jaca
Jaca picture
****

Manyizolinak van nand-tartalma, feltéve ha tudod írni.

0

bluemoon
bluemoon picture

Már egy ideje latolgatom a netten az NAND író beszerzését, de még nem döntöttem, hogy melyik lenne az ami megfelelne. Most csak azt látom megoldásnak, hogy az NAND-t megvásárolom. Mindenestre köszönöm a felajánlást. 
Van egy SUNSHINE POWER100-as prograzóm, amit még a múlt század 90-es évek elején vásároltam. Eszement jó programozó, volt, de sajnos nem használható semmilyen számítógépen amelynek a CPU-ja több mint 100Mhz mert LPT-n csatlakozik. Egy öreg 386-os laptopon használtam amig ki nem purccant. Azóta sem találtam hozzá megfelő laptopt. PC még volna de már emiatt nem cipelek be a műhelybe megint ez nagy dobozt meg monítort. Igaz, az nem tudná programozni az NAND-ket, de már csak tisztán nosztalgiábol megindítanám.

Üdvözletem.
p.s.

az utolsó mondataimat igazán söröskorsók közé tenném de nem látom a söröskorsót a szerkesztőben
 

0

Sponsored links