You are here

Philips 26PFL5322 (CHASSIS LC7.1A LA) készenlét van, de nem kapcsol be

3 posts / 0 new
Last post
Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A fenti LCD TV-ben Delta_dps-182bp táp van. Feszültség alá helyezve készenlét van. A +5,2V stabilan megvan. A bekapcsoló gombra elalszik a standby LED (piros) de nem történik semmi. Ha megnyomom a CHANEL + gombot, akkor felvillan a kék LED és indítani próbálja a fő tápot. Ez máris elég furcsa de a használatiban is azt írják, hogy ha a POWER gombra nem indul nyomja meg a CHANEL + gombot. Szóval nem értem, de legyen. 

Ekkor a PSON=+5V-ról leesik 0V-ra. Röviden ciccen a főtáp és egy pillanatra meg is jelennek a feszültségek (pontosan nem tudtam megmérni, mert rövid ideig tart). A PSON még egy kis ideig 0V majd felugrik 5V-ra. A táp szekunderében minden elkó mérve jó, de azért kicseréltem az összeset. A helyzet változatlan. Nekem úgy tűnik mintha valami miatt letiltana a táp. Lehúztam az invertert, de nem változott semmi. Külön megszakítottam a +-12V-ot hátha valamelyik ág beterhel, de így sem változott a helyzet. A teljesítmény FET-eket kivéve megmértem, mind jó. Az összes egyenirányító dióda jó. Az SMD diódákat és tranzisztorokat a helyükön mérve jónak ítéltem. A táp figyeli az összes feszültséget és az áramokat is. De nem túláram miatt tilt, mert már mindent leakaszottam róla. Szóval kifogytam az ötletekből.

SM: https://elektrotanya.com/philips_26pfl5322_chassis_lc7.1a_la.pdf/download.html
 

File attachment: 
Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!
A szabályzó hurok csak a 12V B kimenetet figyeli. Viszont egész összetett áramkör figyeli a kimeneteket, ami a PS ON jelet tudja tiltani. Szerintem kösd át a PC901 optocsatoló 3 és 4 lábát, így a főtáp állandóan megy. Ha sikerül így elindítani, akkor kikeresheted mi aktiválja a védelmi áramkört.
Ha nem ez a hiba akkor lehet a c310 csatoló kondi kapacitás vesztett. Vagy lehet az aktív PFC nem működik, a B+ feszültséget figyeli az IC2 és ha alacsony akkor tiltja a főtápot.

Sok sikert!
Joco

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Köszi, én is gondoltam rá, hog kiiktatom a szekunder köri védelmet, de kissé tartok tőle nehogy ezzel nagyobb kárt okozzak. Vélhetően okkal tilt le. Ma megnézem tárolós szkóppal a kimeneteket, hátha valamelyik feszültség nagyon felugrik. Korábbi fórumban valaki azt írta, hogy a TEA1207A csere megoldotta, de itt nem hinném, mert a készenléti táp jónak tűnik. DMM-el mérve úgy tűnik, hogy induláskor a PC901 LED feszültsége felugrik 1,6V-ra majd rögtön leesik 300mV-ra. Mintha a Q605 tirisztor tiltana.

Az a baj, hogy figyeli mindkét trafó nyers szekunder feszültségét is a G-H pontokon. Viszont a rajzon nincsenek alkatrész típusok, így a zennerből sem tudom kilogikázni, hogy mikor is tilt.

Üdv.

Kiegészítés, szkópos mérések!
A főtáp kimenetein mindenhol a megadott feszültségek jelennek meg, túllövés sehol sem jelentkezik az alábbi pontokon: A-A' B-B' C-C' H. Az 5,2V nagyon stabil. Egyértelműen a Q605 tirisztor tilt.
Csatolok egy ceruzás jelalakot és egy szkóp ábrát ami a CR201 anódján mértem.

0