You are here

Philips 28pt800 FL1.17 AA

2 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

A fenti tv táppanelja van meghalva, egy másik tvből át lett próbálva és úgy jó ,a nagyobb alkatrészeket már át mértem de az smd-hez még nem fogtam hozzá valakinek van e ötlete mi lehet rossz

Comments
Gabor39
Gabor39 picture

Üdv.
A modulon általában nem kell lecserélni semmi mást, csak az SMD tranzisztorokat, és az optocsatolót.
A panel sarkában lévo SMD 470 Ohmos ellenállás lábait feltétlenül forrasszuk át, mert rendszeresen kilazul, és a tv kikapcsolgat miatta.
A felújításhoz háromféle tranzisztor szükséges:
1: BC846
3: BC856
6: BC817
A nem eredeti Philips gyártmányú BUT tranzisztorok nem szokták a tápban bírni, így én a 2SC4834 tranzisztort javasolnám, ami egy 29" csovel szerelt tesztgépben már hosszú hónapok óta megy. Nagyon stabil, nem melegszik.
Gyakori hiba még, hogy a panelon lévo 75kOhmos ellenállás , ami a sorvégtápot osztja le a szabályzás számára, megszakad, megnyúlik. Ilyenkor a készülék bekapcsolás után leáll, a védelem muködésbe lép. A védelmet nem célszeru kikötni, mert a megfutott táppal azonnal tönkremennek a sorvégtranzisztor(ok), ha így indul el a gép. A Panelon lévo 150nF gyártmányú Philips fóliakondi külseje gyakran szétrepedezik, bár ettol még muködik, cseréljük ki ezen esetben a biztonság kedvéért.
Üdv.
Sok sikert.

0