You are here

Philips 29PT5407

3 posts / 0 new
Last post
fokaberci
fokaberci picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a fent nevezett TV-vel kapcsolatban. A TV alapvető hibája, hogy belefolyt a víz (nem tudom, hogy nem az enyém). Már a táp IC-jét kicseréltem, és a prímer oldalon mindenhol meg van a feszültség, de a secunder oldalra nem jut semmi. Mi okozhatja ezt? Létezik hogy a beázás hazavágta volna a transzformátort?????

Üdv: fokaberci

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz fokaberci!
A készülék az L01.2A alaplapra épült, rajzát megtalálod itt a Tanyabázisban. A TEA 1507 lábain mérd elsősorban a feszültségeket, de oszcilloszkóp használatával gyorsabban jutsz eredményre. Itt szeretném felhívni a figyelmed, a LEVÁLASZTÓ TRANSZFORMÁTOR használatára! A táp jellegéből adódóan, a szekunder oldali túlterhelés (zárlat) nem hagyja beindulni a primer kört sem, tehát érdemes megnézni, a vizet legkevésbé bíró sorvégfokozat környékét.
Üdv:
exGelkás

0

mukso70
mukso70 picture

Hello! Nem biztos. Egyébként a primer oldali feszültségek megléte,még nem jelenti azt hogy rezeg is a táp. A trafót szakadásra egyszerű ellenállás méréssel meg tudod vizslatni,ha viszont menetzárlatos az már nehezebb ügy. Keresd meg a táp ic adatlapját,annál jobb segítség szinte nincs is. Kivéve itt a tanyán a srácokat!

0