You are here

Philips 29pt5507/58

28 posts / 0 new
Last post
pucur78
pucur78 picture

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni a fent említett tv hibáján, elég furcsa jelenséget produkál.Jelenség: A tv-t bekapcsolom szépen működik ahogyan kell tiszta kép nincs torzulás stb... majd gondol eggyet és kikapcsol,majd ujra indítom pattan egy nagyot visszakikapcsol majd a következő indításnál ujra megy pár percíg.Először arra gondoltam,hogy hátha bentragadt a tv távirányítón a kikapcsoló gomb vagy nincs e nedvességet a billentyű és panel között,nem ad be fars leállító jelet a tv nek.Először csak óráként utánna már 10 percenként kikapcsolt,most már van amikor percenként.Kicseréltem a processzor körül az elkókat,majd a sornál a nagyfeszes kondikat ujjakra.(pl: 400v 100mikro) de a jelenség nem szünt meg,itt elakadtam mert skopom nincs jelenleg.
Köszönöm a segítségeteket.

Comments
hlaci
hlaci picture

Az 5V vacakol, ha jol emlekszem egy tranzisztor a stabi, nem merni kel ,cserelni .Ja meg a elkot.

0

pucur78
pucur78 picture

Szia hlaci!
Volna még egy észrevételem amit most vettem észre,amikor a tv kikapcsol és ujra akarom indítani akkor veszi a távirányító-tól a jelet és olyankor a led piros fénye 2szer olyan erősen világít és nem halványodik el amikor már nem nyomom a távirányító gobját, de a tv nem indul de akár milyen gombot nyomok a távirányitóm pl: valamelyk csatorna azt nyomon követi, de nincs se kép se hang.Majd a következő nyomógomb megnyomásakor (kikapcsológomb, csatorna gomb) a led elhalványul és indul a tv,persze percekíg.Meg mértem a tápot amit mondtál rajz szerint 3,3v, én 3,26-ot mértem meg cseréltem az elkót a 25v 47mikrosat, nem azt állítom ,hogy jó a stabilizator,ki fogom cserélni csak még nem tudtam beszerezni a boltok zárva tartása miatt. Van még valami tipped? ja meg úgy néz ki,hogy a melegedéssel összefügg az egyre rövidebb bekapcsolási üzem.
Üdv:
Pucur78

0

pucur78
pucur78 picture

Köszi az infót a kapcsolási rajz alapján megtudod mondani,hogy szerinted melyk lehet?
Üdv:
Kellemes ünnepeket és családodnak

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz pucur78!
Készülék nélkül, csak a rajzból meglehetősen rizikós vállalkozás, hibát javítani. Ha valóban a tápegység egyik alkatrésze okozza a hibát, akkor én a 2564 pos. számú kondira tippelnék. Lehet, egy hibás forrasztás is, a táptrafó környékén. Mind ez nem zárja ki a Gábor által felvetett képcső hibát sem.(ott a megoldás kitárgyalva)
A Te kezedben van a mérőműszer, most már a rajz is, sajnos szkópod nincs, de megy az nélküle is! Igaz lassabban!
Üdv:
exGelkás

További kellemes ünnepeket.

0

pucur78
pucur78 picture

köszi az infót

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Rossz a cső, de sok esetben javítható.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz pucur78!
Készenlétből indul újra, vagy a hálózati kapcsolóval?
Az a pattanás nagyon sorkiszagúvá teszi a hibát!
Üdv:
exGelkás

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Képcsőcsere! :oke:
Netán nem tetszene a megoldás: galvanikusan leválasztott fűtéssel még lehet próbálkozni 50-50% :)

Üdv.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Gábor!
Most nem ez jön! Először jön a kérdésre a válasz, utána javasoljuk, hogy járassa lekötött képcsőfűtéssel, és ha nem akar megállni, akkor jössz TE! :oke:
Üdv:
exGelkás

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia exGelkás,

Bár ne lenne igazam (bár az ritkán fordul elő). Az FBT nem csattogna-tönkremenne, RGB-végfok úgyszintén, mellesleg köztudottan rossz széria a 68-as sorozat! Lehet vesézgetni, de minek azt ami adott.
Jut eszembe: fűtés nélkül leáll IK-hibával!

Üdv.

0

pucur78
pucur78 picture

Lehúztam a fűtést és úgy indítottam kb 20 másodpercet megyen és leáll.ExGelkás javaslatára kicseréltem a 2564 pos elkót nem találtam nagy hirtelen 2200 mikros 25 voltos kondit de helyette beraktam egy 4200 mikros 25 voltost. Meg az összes elkót ami 16v 1000 mikros kicseréltem 16v 2200mikróra. De még a jelenség ugyan az a hejzet nem javult csatolok néhány képet amikor müködik.Ha nem müködik akkor vissza áll készenlétbe és 2. indításra indul el.Amikor elindul akkor pedig tökéletes a kép minden hang stb.A képcső nemtudom a nyaknál mennyire lehet meleg de elég kellemetlen tapintani.Csatolok néhány belső fényképet is.

0

pucur78
pucur78 picture

Még úgy nem próbáltam de megpróbálom,holnap mert most értem reggeltől haza a munkahelyemről.
Nagyon köszönöm az infókat.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Gábor!
Kotta nélkül, tapasztalatokból válaszoltam, de az való igaz, hogy, katódáram nélkül, megállhat. De inkább a max-t figyelik. Ha ez a min-t is,akkor még mindig marad a külső tápról fűtés.
Üdv:
exGelkás

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Én is "kotta"-nélkül mondom: rossz a cső! :rohog:

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!
Kollégát hívták, képcsövet kell cserélni a TV-ben. Kérdi, mitől olyan biztos benne? Jött a korrekt válasz: Berúgtam és berúgtam!

Üdv: Jácint

0

pucur78
pucur78 picture

Készenlétből

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz pucur78!
Bocs, de még egy kérdés!
A pattanó hangot, az újrakapcsoláskor, vagy a leálláskor hallani?
Üdv:
exGelkás

0

pucur78
pucur78 picture

Ujra induláskor mintha lemágnesezés történne,de kép nincs és vissza áll készenlétbe,majd ujra indítom akkor már elindul a tv van kép is hang is,és ez van amikor 1 perc után kikapcsol, van amikor órákíg nézhető hiba nélkül.Próbálta ujraindítgatni amikor rendesen működött legalább 40-50 szer akkor a hiba nem jelentkezet, de ez változó.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz pucur78!
Ez már egy kissé a táp felé tereli a gyanút. Most igazán jól jönne egy szkóp, de ez a jelenség, egy halódó kondit jelenthet.
Üdv:
exGelkás

0

pucur78
pucur78 picture

igen én is erre apelláltam csak az a baj,hogy skopom nincsen, ezért gondoltam,hogy kicserélem a kondikat.De még nem mindet tudtam beszerezni.A sornál lévő elkókat kicseréltem az volt itthon most meg egy kicsit várnom kell mert a boltok nincsennek már nyitva.Egy kapcsolási rajzot nem tudnál dedikálni esetleg?
Nagy segítség volna.
Köszi a hozzászólást és az infót.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz pucur78!
A készülék az L01.1E lappal van szerelve, itt megtalálod
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=philips&megnev2=l01.1e&kate...
Üdv:
exGelkás
Bocs? stomival keresztben írtam.

0

pucur78
pucur78 picture

Köszönöm a segítséget! Kellemes ünnepeket kívánok nektek és családotoknak

0

szoke
szoke picture

Szia!
Bocs, hogy beleszólok, de nekem is volt egy ilyen hibám egy tv-nél. A problémát egy pár elvált forrasztás okozta. Miután átforrasztgattam a "fél" TV-t, meg szűnt a hiba!
Boldog karácsonyt mindenkinek!

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Sziasztok!
Bocsánat, hogy én is beleszólok, de a melegedés hatására rövidülő üzemidő (meg a kattanás), szerintem is kontakt hibára utal, bár a konkrét típussal kapcsolatban nincs semmi tapasztalatom. (Persze ez lehet belső szakadás is egy trafóban, vagy átütés egy elkóban!)
További kellemes ünnepet/hétvégét Mindenkinek!

0

city217
city217 picture

Sziasztok
Bocsánat hogy én is beleszólok, de lehet hogy ezt is úgy kellene javítani mint annó az Orosz vagy a Videoton TV-t Porszívóval. A por jó vezető, és csattogni is képes. ;) De az a jó benne hogy hangja van, sőt néha látható is a nyoma. A nagyfesz szökött csattogni, a többi az csak ciripel. Na jó inkább csak viccnek szántam, de van benne igazság. Mindig örültem az olyan tv-nek amelyik tele volt pókhálóval, mert még nem bányásztak bele, de azzal kezdtem hogy kitakarít. Állandóan azt olvasom hogy "cserélj kondikat", pedig a régi is jó, csak amíg ezt megcsinálja addig meg is puculja a panelt.
Üdv sok sikert.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia city217!

A kondicserékre eleinte én is sandán néztem, de az az érdekes, hogy elég sok mindent megjavítottam már vele. Utoljára egy Pana TV-t, amiben elszállt a sortranyó, de azt mondta a tulaj, bekapcsoláskor homályos volt a kép, meg sípolt, majd negyed óra múlva nézhető lett. Kondicserével kezdtem, és mikor beleraktam az új tranyót, nem találkoztam a felsorolt hibákkal. Kb 1500Ft, és sok hibakereséstől megment.

Üdv: Jácint

0

stomi
stomi picture

0

Sponsored links