You are here

PHILIPS 29PT8507/12 képcső zárlat

5 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!

A készülék /sasszi:EM2E,képcső:68ERF/alig látható fényű képernyőn,halvány visszafutási csíkokkal került hozzám.A G2 tekergetésével sikerült előcsalni egy kék-zöld képet.A képcsőre rámérve,G1-R katód zárlatot találtam /0,5 Ohm/.A zárlatot mérve, a képes felére helyezett képcső nyakát kocogtatva,kb.5 perc alatt elment a zárlat,szép kép van, minden funkció hibátlanul működik.Bekapcsoláskor egyszer-egyszer bevillan a halvány, piros alapú raszter visszafutási csíkokkal,/valami még ott van a korábbi zárlatból?/ de utána megjön a kép rendesen.Tapasztalt kollégák véleményét kérném,milyen anyag okozhatta a zárlatot? Érdemes "meglőni" ezek után még a csövet?
A készülék milyen üzemmódjában lehet belépni a szervíz módba? /A belépési kódot ismerem /

Comments
Kcsaba
Kcsaba picture

Üdv!
Hasonló eset megtörtént velem is, szintén philips és ez a sasszi, van is róla topik. Nekem a feltöltött kondi bejött. 5-10 perc után teljesen vörös lett a kép, kikapcsolva ismét jó majd megint pirosba ment. a kondival adtam neki Én kisfeszültséget és nagy kapacitást használtam. a képcső nyakán csak úgy villámlott a delej:) Azóta tökéletes, más tészta hogy kell bele egy trafó, mert a sok erőlködéstől áthúzott:( De egyébként megy.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

"Érdemes "meglőni" ezek után még a csövet?"

Ez tudtommal katód emittáló rétegek regenerálását jelenti, ami biztosan nem segít a zárlaton.
A zárlatot okozhatja például a ponthegesztéskor keletkező fémcsepp, vagy reve, de bármilyen más kóborló szennyeződés is.
A zárlat leégetésére a képcső regeneráló készülékek általában egy 200V-ra föltöltött 47-100uF-os elkót sütnek rá a kritikus elektródákra (amitől vagy jobb lesz a helyzet, vagy még rosszabb).

A szervizmód belépés lehetőségeit a csatolmányban megtalálod. A kódot bekapcsolt (üzemelő) készüléknél kell beütni, de sokkal megbízhatóbb módszer az SSB panelon található 4005 pozíciószámú, és SAM föliratú érintkező pontok rövidre zárásával belépni.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Köszönöm a segítségeket! A szervíz módra azért kérdeztem rá, mert próbáltam a SM-ban leírtak szerint a távvezérlővel belépni, de a masina az egyes számoknak megfelelő csatornákat kapcsolta, a végén a MENŰ gomb nyomásával előjött a menű, és kész.Arra gyanakodtam, hogy valami trükk van a dologban, pl:együtt megnyomott nyomógombok,kiválasztott üzemmód...
Megcsinálom a SAM érintkezőkkel.

Üdv.:

irokéz

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Elviekben úgy árulták ezeket a regenerálókat, hogy a zárlatot is lerobbantja.
Masszívabb zárlatnál mondjuk nemtud akkora áramot odatolni, hogy leszedje.

Nagyon sokmindent hallottam már a javításokra, 68ERF nekünk jólett regenerálóval, W76ERF amit még próbáltam, az nemsikerült, rosszabb lett.
Egy ilyenem van most is, ott majd én a 230-al sorbakötök egy 60W-os izzót és azt tolom rá. Leválasztótrafóm nincs, így majd óvatos leszek :)

Üdv:
Pityesz

0