You are here

Philips 29PT9005 képgeometria

12 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Üdv a Tanya minden felhasználójának!
Új vagyok itt, ezért picit félve....
Egy Philips okoz gondot. Úgy került hozzám, hogy a készülék minden funkciója használható, de a sorméret nagyjából a képernyő 3/4 -ét teszi ki parabolás kezdettel és véggel. A képméret teljes, a kép felső 1/5-e kissé zajos.
A készülékhez az MG2.1E kapcsolási rajz tartozik. A feszültségek minden ponton egyeznek a rajzon feltüntetett értékekkel. Először állok olyan készülék mögött amiben minden processzor vezérelt. Vakon nem szeretnék tapogatni a készülékben, mert lehet, több kárt okozok, mint hasznot. Szeretném magamnak megtartani, ha sikerülne meggyógyítani. Ehhez kérem a segítségeteket.
Előre is köszönöm: Mihály

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz mihaly!
Azt hiszem, már jó kezekben vagy. Hasonlóan Hozzád ezeket a programból állítható készülékeket, Jómagam is a profikra bízom.
Üdv:
exGelkás

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia Mihály,
Szervizmenüből állít valamit, vagy halott a szabályzás!?
7480 (MTP3055EFI) D-S rövidre zárva egy 10-22-Ohm-al egy bekapcsolás erejéig-> kiszélesedik a kép?
O-W mérése szkóppal kicsit több tapasztalatot igényel, nem nagyon használom csak ha végképp muszáj (kiszűrni melyik jel hiányzik)Főleg érdekes dolgokat lehet mérni vele egy ilyen készülék esetében: valami hiányzik a dboxnak-kontra kimeneten semmi...

Üdv

0

mihaly
mihaly picture

Gábor! A FET rövidre, a kép széles. A képernyő tele van képpel, de a rövid idő alatt is látható lineáris, hibával. Szóval ez bejött, persze a továbbiakról sejtésem sincs. Várom a következő lehetőséget Köszi: mihály

0

mihaly
mihaly picture

Szia Gábor!
Először szeretném megköszönni a "jóságot"!
Megfogtál! A válaszodra kezdtem el keresni a szervizmenüt. Az angol nyelvű doksiban elsiklottam felette. A leírást követve a távkapcsolóval nem tudok belépni. Nagy segítség lenne ha elkalauzolnál a szervizmenüig, lehet, ott a megoldás.
Üdv: mihaly

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Nem mind ha életemben láttam volna ilyen készüléket... most nézem először innen rajzról! (szerencsémre) :yes:
Service menü: van hozzá pár tüske, vagy csak forrasztási pont a SSP lapon 0356 csati lenne!
De ezek szerint nem "beállítás" ;)
6464,6465,3482,3464,3480,3481,7480 ne soroljak fel ott mindent... hibaforrás lehetőségek!
Vagy "magas egyenfesz" jön a vezérlésen!

Üdv

0

mihaly
mihaly picture

Bent vagyok szervizmenüben, (service default) áttanulmányozni hosszabb idő. Ma már nem fárasztalak. nyugodalmast kívánok és mindent köszönök. Üdv

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Hozzátenném, normál esetben, ha a zenerek jók vezérlés nélkül "széles" képnek kellene lennie!!
De Philipséknél minden "játszik", a legjobb eset az volt: mikor hibátlanul be lehetett állítani a geometriát csak a drive-processzor nem küldte ki az írásengedélyezést! Jó is volt minden, az első kikapcsolásig! ;)
(más minden memorizálható volt) :king:

Üdv

0

mihaly
mihaly picture

Szia Gábor!
Végigmentem a szervizmenüben, nem csak tesztelni, állítani is lehet benne. Sikerült beállítanom a képet, elhanyagolható hibákkal fut a monoszkóp. Többszöri ki - bekapcsolás után is memóriában vannak a beállítások. Tehát a probléma megoldódott. Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.
Üdvözlettel:

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia Mihály!
Sejtettem valahol... ez a típusú O-W ritkán romlik el, inkább kontakthibás lesz (hasonló felépítményről beszélek) mivel ilyet még nem javítottam! :)

Igazán nincs mit! ;)

Üdv

0

mihaly
mihaly picture

Üdvözöllek exGelkás!
A kérdésedre a válasz igen.
A letöltött rajzokon a jelalakok is is megvannak, a sorban és az EW ben nem hasonlítanak a mért jelek az elvárhatóhoz. Ettől "ijedtem" meg, mert gőzöm nincs, hogy az adott helyen, hogyan befolyásolhatnám a jelalakot.
Eddig ilyen helyzetekben, a feszültségek kiigazításával megoldódtak a problémák.
Azt még el kell mondjam, hogy amatőr szinten művelem a tv javítgatást, bár negyven éve. Ettől örülök annak hogy Rátok találtam.
mihaly

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz mihaly!
Első lépésként, az lenne a kérdés, hogy birtokolsz-e oszcilloszkópot?
Üdv:
exGelkás

0

Sponsored links