You are here

Philips 29Pt91ob/01

5 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. mindenkinek. Itt van az asztalon ez a monstrum (FL2.26) azzal a hibával hogy nem indul készenlétiből . Másfél éve cseréltem benne sorkimenő trafót , és ma jött az ügyfél hogy ugyan az a hiba „ mert nem lehet bekapcsolni „ . A trafó hibát kizártam , ugyanis a táp sorvég tranzisztor nélkül , égővel terhelve sem indul , csak bevillan az égő, és marad a készenlét . Mint ha valami tiltaná a táp feléledését . Primer oldalon átnéztem , átmértem mindent , a sec. oldalon zárlatot nem találok , ha bár zárlat alatt egy pillanatra sem indulna a táp . Valami ötlet jó jönne .

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , nem telyesen , mert ma össze akartam rakni még egy próba , hang van kép nincs gyors mérés a katódokon 190 V, egy kis G2 rá fehér kép vissza futási csíkok ,vissza állítva a G 2 a katódokon 80-90 V , a cső Philips ESF , csak erről a tulaj egy szót sem említet . Kíváncsiságból teszterel rá mértem és nincs nagy különbség a színek között sőt ezzel a katód áromokkal más készülékben még menni szokot a cső. Regenerálni nem akarom még nem beszélek a tulajjal , mért sok remény nem fűzők hozzá , de lehet hogy rosszabb lesz .

0

ityvity
ityvity picture
*

Kösz szépen Reuter, meg lett . Az optó egy pár alkatrésszel együtt külön panelon van , és ott a panel bal felső sarkán 1 smd ellenállás fóraszása meg volt repedve . Így utólag ahogy elkezdtem keresni az optót , beugrott hogy pár éve volt már ilyen hibám .Ez típus hiba ennél a ch. nál

0

Reuter
Reuter picture

Szia!
Akkor királyság van! :oke:
Üdv Reuter

0

Reuter
Reuter picture

Szia! Én megnézném az optocsatolót a helyedben.Az érzékelő oldalra szoktam tenni egy trimert, próbaképpen a dióda helyett,így a nem induló tápok is kénytelenek beindulni. de előtte érdemes átnézni a szek. kört.
Üdv Reuter

0