You are here

Philips 32PF3321/12 LCD TV egy kis idő után kikapcsol, majd vissza

3 posts / 0 new
Last post
janooka
janooka picture

Szevasztok Fórumtársak!

A következőkhöz kérném a segítségeteket.
Van egy Philips 32PF3321/12 LCD TV -m ami pár perccel a bekapcsolás után után kikapcsol,először piros a led ,ami standby-re utalhat, majd kialszik teljesen, pár másodperc után ujra piros lesz, majd zöld, indul a háttérvilágítás, majd kép, de vagy ujrakezdi a pirossal, vagy a zöld után bevillan a kép és egy ideig megy rendesen. Aztán megint kezdődik minden előlről.
Eddig jobb ötletem nem volt , a tápkondikat ujakra cseréltem, a nagy puffer kivételével( olyan nem volt). A kondicserék után kb. 3 napig rendesen működött, de az igazsághoz tartozik, hogy keveset megy, max 1,- 1,5 órát naponta.
Most rájöttem hogyha este áramtalanitom teljesen akkor másnap este akár egy órát is elmegy hiba nélkül. De aztán elkezdi ujra a "játékot".
Nem tud valaki egy ötletet, tippet mit csináljak?
A balta, a kuka már eszembe jutott de mivel esélyem sincs másikat venni megvárnám, hátha van valakinek egy jó tanácsa az ügyben.

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Tisztelettel: Fejes János

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Két dolog lehet ezzel kapcsolatban: Meg kellene vizsgálni a stby egységet a tápegységen, mert az ha leáll vagy bizonytalan, akkor újra indul a készülék. A másik lehetséges ok, hogy az SSB panelon valamelyik segédtápegység rakoncátlankodik. Legegyszerűbben ezt hősokkal lehet vizsgálni. Meleglevegős forrasztó állomással a kritikus területeket 100-130C fokos levegővel melegíteni és így viszonylag rövid idő alatt be lehet határolni a hibás területet. Aztán szűkíteni a területet és a hibás alkatrészre koncentrálva meg lehet találni a hibás alkatrészt. (Esetleg aztán fagyasztó spray-jel visszahűteni és úja bekapcsolni)

0

Vote up!

You voted ‘up’

janooka
janooka picture

Szia!
Köszönöm a tippeket. Meg fogom nézni amiket javasoltál.
További kellemes napot!
János

0

Vote up!

You voted ‘up’