You are here

Philips 32PFL3088 H/12 nem indul

13 posts / 0 new
Last post
lzoli74
lzoli74 picture

Tisztelt Fórumtársak!

A címben szereplő TV készülék javításában elakadtam és szeretném a segítségeteket kérni.

Hozzámkerülését követően az alábbi hibajelenséget produkálta:
- A készülék a feszültség alá helyezés után a LCD panel háttérvilágítása elindult, megjelenik a PHILIPS logó rövid időre majd az egész folyamatot újrakezdi.

A javítást a tápegység átnézésével kezdtem. A szekunder oldali elektrolit kondenzátorok rosszak voltak (szokásos kiszáradás, felpuffadás). Az összeset cseréltem az eredetiekkel megegyező 470uF/25 voltos low-ESR típusra. A primer oldalon  két 47uF/450v-s kondenzátor közül az egyik kapacitása kicsi volt és a kettő helyett tettem egy darab 100uF/450V-s elektrolit kondenzátort. Ez utóbbi némi eltérés az eredeti állapothoz képest de gondolom nem változtat a lényegen. A cseréket követően a tápegység jó, valamennyi feszültség stabil (12V) és a inverter oldalon a 20V-s feszültséget mérek. Az is stabil.

A probléma az, hogy a hiba amivel hozzámkerült ugyanaz. A készülék nem indul el, boot folyamat megy körbe-körbe.... Próbáltam lehúzni a háttérvilágítás LED csatlakozót hátha az terheli meg a tápegységet de a helyzet ugyanaz marad!

A készülék az alábbi alaplappal van szerelve:
Hálásan köszönök előre is minden segítséget!

 

Comments
manyizoli
manyizoli picture

Mia lap típusa tpn vagy tpn ........

0

lzoli74
lzoli74 picture

Sajnos erre már nem tudok válaszolni mivel visszaadtam a készüléket!

0

lzoli74
lzoli74 picture

Először is nagyon köszönöm a kedves és segítő hozzászólásokat! Úgy döntöttünk nem bonyolódom jobban bele. Sajnos nem tudom újraprogramozni, lehetőségem lett volna vásárolni kb. 21 ezer Ft. körül működő de használt alaplapot a tv-hez, azt meg a tulajdonos nem akarta mivel nincs rá garancia... Ide jutottunk, áramkörileg rendbetettem de ez már kevés - szoftverezni is kell...  :-(.... Lassan oda jutunk, hogy UPS-t kell instalálni a tv-k mellé is mert érzékeny a lelkiviláguk a tápfeszültség elvételre... :-(...

Mégegyszer köszönök mindent és további sok sikeres javítást kívánok Mindenkinek!

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ha nem jutsz vele eredményre, akkor küldd el hozzám. Megprobálhatom szoftverezni, az ilyen jellegü hiba sajnos sajátja egyes Philips típusú készülékeknek. Semmilyen programot nem fogsz találni hozzá, ha pedig feltöltesz rá valamit, akkor viszont eldobhatod az alaplapot, mert azt már a gyáron kivül senki nem fogja tudni életre kelteni.
László

0

lzoli74
lzoli74 picture

Ugyan visszaadtam a gépet de megkérdezném mennyiért vállalnád a szoftverezést? Hátha mégis úgy dönt kell neki? Köszönettel várom jelentkezésedet!

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Kollegáknak hét ezerért szoktam vállalni. Ha az ügyfél hozza el hozzám javitani az ilyen tipusu hibál a készülékeket, akkor 12 ezer körül.
László

0

lzoli74
lzoli74 picture

Kedves László! Köszönöm a válaszodat! Belekalkulálom a postaköltséget is (oda-vissza) és tájékoztatom a tulajdonost! Ha érdekli jelentkezni fogok!

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia!
Sajnos ez programhiba. Kellene egy programozó, egy jó IC és program bele a netről. Tudom, így elmondva nagyon egyszerűen hangzik, keresni már komplikáltabb lesz. 
Kellenének éles fotók az alaplapodról, típus, stb. plusz külön az eprom és flash területről. Szerk.: a kijelző típusa is kellene. 
Üdv: János 

0

lzoli74
lzoli74 picture

Szia! Nagyon köszönöm a gyors hozzászólást a témában, Ha igy van akkor lehet nem bonyolódom jobban bele. Urolsó lehetőségként holnap lefotózok mindent és megosztom itt a fórumban. Jó lenne segítenem kedves barátomé a készülék, de ha nem megy akkor adom vissza.

Holnap elküldöm a szükséges dolgokat.

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
van hozzá alaplapom,ha úgy dönt a gazdája akkor dobj egy privátot.

0

servisth
servisth picture

Hi.
Mar sikerult tuladnod az alaplapon?  (Philips 32PFL3088 H/12)
Ha nem irj egy ket sort
servisth@gmail.com

Koszi

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
Írtam.
Üdv

0

Sponsored links