You are here

Philips 32pfl3605h/12 háttérfény nem/nehezen indul.

7 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Eme készüléken bekapcsoláskor nincs fény.  Egyértelműen a csövek "öregedtek", mert pl. teszterrel "előmelegítve" fél percig, már rendben üzemel. Jó lenne valahogy becsapni a vezérlőjét, de ennek mikéntjére nem jöttem rá. UBA2071AT.  Valakinek ötlete hogyan lehetne? 
Üdv,Z.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia Kolléga!
Kérdés az, hogy melyik bemenetre érkező tiltó jel miatt nem indul. (Tulfesz vagy tuláram).
Probaképpen az OVP bemenetre kössél rá egy piros ledet.
Lászó

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia(sztok)!
Nos a helyzet kissé bonyolultabbnak bizonyult. Próbáltam az időzítést (6.láb) változtatni. Nehezítette a dolgot, hogy ha egyszer beindult, utána már gond nélkül lehetett újraindítani. Kb. egy óra kikapcsolás után jelentkezett csak ismét a hiba. Közben elgondolkoztam, miért csupán 140mA (teszterről) a kezdeti áramfelvétel, ami 15-20mp után kúszik feljebb. Szétszedtem a kijelzőt és egyenként ellenőriztem a csöveket. Ahogy gyanítottam, nem volt eltérés közöttük. Visszarakva őket, egyből indult a világítás. Vélhetően fő gond a "megszokottnak" (pattintós, késes foglalat) nevezhető oxidáció (szemmel nem volt látható) okozta a problémát. 
Tehát védelmi/korlátozó részt eredeti állapotra visszaállítottam és rendben üzemel a készülék.
Üdv,Z.

1

uniman
uniman picture
***

Hello Zoltán! 
3. pin...?

0

uniman
uniman picture
***

Erre a táblázatra "célozttam", de lehet inkább a 2-es pin figyeli az áramot...azt kéne megfejteni, hogy ezek a kivezetések mi célt szolgálnak.

File csatolás: 

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Sztem valojaban az 1-es lab az aram figyelö(adatlap: 8.10,  a14&15 oldal), de viselkedesere befolyassal van mind az 1--5 között...
Kari

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Bevallom nem igazán értem mire céloztál pontosan.
Üdv,Z.

0