You are here

Philips 32PW8504/12 szürö kondi csere után nem indul Megoldva

18 posts / 0 new
Last post
2herceg
2herceg picture

Szép Jónapot

Nagy segitségre lenne szükségem hozzám került egy Philips 32PW3504/12 Tv nem indult. Szürö kondi 47Mf 160v kondija felvolt puposodva kicseréltem be is jött a kép szépen, de a nagy fesz mindég át üt valahová nem látom hogy hová de nem ez a lényeg, Ha át álok egy sötét kép mezöre akkor nem üt át de egy sor üzenetet irt ki, sajnos megprobáltam lépegetni benne de nem csinált semmit vagy valamit el álitottam. Kikapcsoltam és ez a hiba nem kapcsol vissza,mi lehet a hiba. Kapcsolási rajzom nincsen rolla feltettem ide a E Tanyára a keresöbe de nem találni semit.Ha valaki tudna tanácsal segiteni mit keresek és hol esetleg rajzot hozzá nagy segitség volna.
Elöre is köszi a segitséget

Comments
2herceg
2herceg picture

Sziasztok
Szeretném megköszönni mindenkinek aki az oldalon jó tanácsokkal szolgált,ugyan is már üzemel a tv, tul nagy volt a tápfesz meg a benne lévö 47uf os kondi teljesen száraz volt, vagy is nem mérhetö volt. Szép jó a kép csak a világos képeknél zavaró sága szin amit nem lehet kivenni belölle vagyis nékem nem sikerült.
Üdv István

0

city217
city217 picture

Szia.
G2-vel korrigálható, lehet eltekergetted.
De hol van az a zavaró sárga, a kontúroknál?
Üdv.

0

2herceg
2herceg picture

Szia
Sötétebb képeknél nagyon szép nincsenek sárga kontúrok, de ha olyan világosabb meg a fehér részek nagyobb fényerőnél besárgulnak,foltokban a G2 vel meg a fókusszal kórigáltam de mégis megvan (gondolom hogy már a képcső lehet gyenge)
Az lenne még a kérdésem hogy itt a fórumon csak egy TV problémáit lehet kérdezni ( hogy ne keljen újat nyitni) vagy egy kalap alatt 2tv problémát is lehet kérdezni.
Köszi a hozzá szólást
Üdv István

0

city217
city217 picture

Szia.
Másik tv más hiba mindig új topic, nincs limit annyit nyitsz amennyit akarsz, de jó ha követed és minél előbb megoldódik.
Bocs már csak annyit hogy jó rákeresni a topic-okban mert lehet már előfordult az a hiba, /sőt biztos/ és akkor csak át kell olvasni és mehet a munka.

A kontraszttal se lehet eltüntetni?
Üdv.

0

2herceg
2herceg picture

Szia
Sajnos nem ha leveszem a kontrasztot akkor jó, de nagyon rossz minőségű a kép
Már elvitték belenyugodtak hogy ez van, de legalább működik de engem azé még izgat hogy miért van ez.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: a címben a típust mikor javítod ki, ha már kitalálták a gondolatodat is?
Megoldva?

Bálint

0

2herceg
2herceg picture

OKÉ Minden javitva
Köszi.

0

city217
city217 picture

Szia.
Lehet már nem sokáig húzza az a képcső, és lehet hogy a színdekóder beteg. A fehér egyensúly stb. Egyébként jó a kép, hajszál látszik? :)
Üdv.

0

2herceg
2herceg picture

Szépnapot
Sajnos csak most tudok irni, közben átnéztem es rovidre zártan a jelfogot, el is indult a táp része minden feszkó kb jó, a sosvékfok 145v de nem gerjed a nagyfesz.Holnap veszek egy sorvékfok Tranyot mer nincsen ithon proba tranyo. Esetleg nincsen valami jo trükk hogy lehetne mégis belépni a szerviz menübe, ha kodos akkor miért nem villog a standbi led.
Üdv István

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Több hiba is van és még rá is tettél egy lapáttal..

A tápok az előírt feszültségűek üzemben/készenlétben? Ha nem, akkor javítani!
A NF trafó húz át? Ha igen csere! Ha nem, akkor hol? Kinyomozni javítani!

Elállíthattál valamit a szervízmenüben. EEPROM újraírás!

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Jaca
Jaca picture
****

0

2herceg
2herceg picture

Szépjó napot mindenkinek
Igazatok van tényleg el irtam a számot de alig lehet látni csatoltam a képet. Az a helyzet hogy nem indul el pedig a csere kondi elött ment csak kevés volt a feszkó 95v de most csere után szerintem meg tul nagy azért ütött át, de miért változott meg a beálitás addig jó volt és bekapcsolás után ment. Csak át ütött de sötét képernyönél nem csak a beálitások voltak láthato,keresett valami beálitásokat idö- meg valami számokat.Probáltam volna átálitani de nem reagált semmire, kikapcsoltam hátha vissza áll de már nem indult el. Bekapcsolás utám hallani hogy behuz az egyik jelfogó de mondjuk az 1 es de 10másodperc után kiejt
a 2 es ami inditaná a tápot az nem húz be. semmire nem reagál még a távirányitora sem. Letöltöttem az ajánlott kap rajzot, igy már átnézem miért nem kapcsol.Az alap dolgokat meg tudom javitani de a komolyabb dolgokhoz kérném a tanácsotokat ha tudtok rám szánni idöt. Most átnézem hol akad el a kapcsolo jel, dél körül jelenkezem addig is köszi a tanácsokat
Üdv István

File csatolás: 

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Előtte kevés utána meg sok... Ez egy sokk!

Az a táp rossz. Meg van futva.. Megölte a kondit és azért nem tudtál ott nagyobb feszt mérni, mert csak váltó volt ott.. Szóp ilyenkor jót tesz.

Ha nem a szervízmenüt sikerült elállítanod, akkor talán azért nem kapcsol be, mert meg halt a megfutott táp vagy megölt még valamit.. Hi! Esélyes a vezérlő is... De ezt te tudod a készülékben lemérni!
Tedd rendbe a tápot. Ha szerencséd van, akkor a vezérlő túlélte a tápmegfutást, szikrázást... Ha nincs szerencséd, akkor ezek után lesz egy jó tápegységű, de agyhalott cumód..

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

ELKO4
ELKO4 picture

Akkor viszont MG2.1EAA. Írd be a címbe!

Üdv.

Tamás

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

ha a nagyfesz átüt valahova, akkor az a nagyfesztrafó rossz. Vagy magasan jár a táp, de ezt nem gondolnám. Úgy véled hogy nem ez a lényeg?
Az sem mellékes hogy mit ír ki a TV, miféle üzenetet. Sassziszámot nem találok, nincs rajt a hátlapon? Csak mert az is fontos volna.
Egy kicsit lehet hogy nem ártana átfogalmazni, mert számomra nem teljesen világos az egész.

Üdv.

Tamás

0

Pista47
Pista47 picture

Szia!
Az is lehet, hogy csak a nagyfesz kábel nincs rendesen a helyén. Kihúzni, újra csatlakoztatni.
Hogy hol pattog?
Egy 30 centis PVC cső jó fonendoszkópnak. Egyik vége megy a fülbe, a másikkal jól körbe lehet hallgatni a gyanúsítható területet. Esetleg még tök sötétben megkukkolni.
Momentán ezeket próbálnám elsőre.

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Rajzot a sasszi alapján tuti találsz, de szerintem a tv típus el lett írva!

Üdv:
Pityesz

0

Sponsored links