You are here

Philips 32pw8609/12 chassis A02E

15 posts / 0 new
Last post
tibor1983
tibor1983 picture

Sziasztok! Most írok először ide, mert teljesen új vagyok . Nem vagyok Tv szerelő és ezért fordulok hozzátok segítségért!
Kb. 2 hete kaptam egy 82cm-es, 100Hz-es síkképernyős Philips TV-t és az a gond, hogy nem indul! Bedugom a konnektorba és csak a led világít, de közben villog is, kép, hang nincs! Az összes kondit kicseréltem, kivéve a 220mikroF/400V-osat nem, mert csak csütörtökön lesz. Azért cseréltem ki az összeset, mert biztosra akartam menni . Az a baj, hogy a hiba továbbra is fennáll, ráadásul valaki már javítgatta már előttem, mert szerintem a tranzisztorok ki lettek cserélve. Aki tud, legyen szíves segítsen, nagyon tetszik ez a nagy TV...az 55cm-es után . Rajzom van hozzá, ha esetleg segítene valaki, akkor elküldöm a rajzot neki is! A rajz szerint 375V-ot kellene mérni a fennt említett pufferkondi(ha jól tudom, de ha nem így van javítson ki valaki) lábain, de csak 300V-ot mértem! Előre is köszi!

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Tibor!
A philipsek, soha nem az egyszerű megoldásokról voltak híresek.
Mivel írod, hogy nem vagy TV szerelő, feltételezem, hogy a hibakereséshez szükséges műszerparkod is korlátozott.
Nehéz ezért azt mondani, hogy itt a megoldás, mert egy ilyen jellegű készülékben, hibát keresni, még jó néhány edzett kollegának is fejtörést okoz. A védelmek "okos" kiiktatása tudna közelebb vinni a működéshez, de ehez elég nagy rutin szükségeltetik, hogy ne történjen nagyobb kár a készülékben.
Üdv:
exGelkás

0

tibor1983
tibor1983 picture

Szervusz exGelkás!

És ezt a védelem "okos" kiiktatását nem tudnád esetleg leírni? ;)Ha véletlenül nagyobb kár történne a tvben, úgyis mindegy. :) Csak még nem akarnám kidobni...hátha sikerülne megjavítani!

Üdv: tibor1983

0

placy
placy picture

Szia!

Ne dobd ki, hol található,mennyiért válnál meg tőle? Szerintem is az SSB panel a bűnös.
Nekem van egy ugyan ilyen müködő, jó lenne spejzolni alkatrésznek.

Üdv Laci

0

tibor1983
tibor1983 picture

Szia!

Még nem akarom kidobni, meg eladni sem, de ha meggondolnám magam, akkor 12-ért adnám el! Orosháza

Üdv Tibi

0

placy
placy picture

Szia!

Ha sikerülne SSB panelt szerezned, akkor érdekelne, hogy hol és mennyiért.

Üdv Laci

0

tibor1983
tibor1983 picture

Sziasztok!

Rájöttem arra, hogy ha eltávolítom a B jelű SmallSignaBoard-ot (egy kispanel, amin van a FLASH IC, meg még egy jópár IC és egy csomó SMD) a panelről, akkor a konnektorba dugáskor kattan a relé, ami eddig nem kattant! Lehet hogy ez a problémája, az SSB panel, érdemes vele foglalkozni ,esetleg lehet kapni hozzá ilyet, mi a neve ennek a SSB panelnak?! Lehet, hogy az enyémnek is ez a baja és tényleg nem rendelhető? :( http://www.expressz.hu/showAdvert.do?cid=17&rid=1&aid=19942568&noCache=1...
Előre is köszi!

Üdv.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok! :)

Szerintem elírták az adatot (375V) a szervizmanuál 31.oldalán az áttekintő vázlaton.
A 32.oldalon, az A1 oszcillogramon, már csak 275V szerepel (terhelten).

Üdv:
Fülesmester

0

city217
city217 picture

Szia Mester!
Az lesz a jó, kizárt hogy 375V lenne. :hmmm: Van nekem is egy hasonló rajz, azon kerek-perec annyi van. De az A5-ös. Akinek megvan a rajz, tegye már ide. Én most azért nem fogom letölteni, alig van hely a m-lemezen. :)
Üdv

0

tibor1983
tibor1983 picture

Szia city217!
Én feltenném a rajzot, csak az a baj, hogy nem tudom, hogyan kell, mert pdf és nem kép...próbálkoztam, de nem sikerült feltenni!
Találtam 2 alkatrészt, úgy tudom, hogy valami szikraköznek nevezik(Olyan mint a dióda, csak nem az és ráadásul színkódos). Az a lényeg, hogy az egyik így ránézésre rossznak tűnik, mert fekete...méréssel nem mutat semmit egyik sem. Az a kérdésem, hogy enélkül működhetne-e a TV, vagy ez csak a túlfesz.védelemhez kell?! Bocs, hogy ha nagyon hülyeséget írtam, de amatőr vagyok:)
Üdv.:)

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz tibor1983!
Az A02 rajz, mint írod Te is abbol dolgozol, fent van a Tanya adatbázisában, tehát nem kell feltöltened.
Ha utalsz egy alkatrészre, akkor azt erősítsd meg annak poziciószámával, mert úgy egyszerűbbé válik a segítségadás.
Üdv:
exGelkás

0

tibor1983
tibor1983 picture

Szia exGelkás!

Ok, jól van. A 2 alkatrész, amiről írtam: 1590 és 1591.

Üdv.

0

city217
city217 picture

Szia.
A 375V az sok, 400V-os kondi. Kb 320V környékén kellene lenni. Nem ismerem a rajzot, ha tudod rakd fel ide és akkor jobban hozzá tudunk szólni. Ha van benne IC akkor azt cseréld és ami meghajtja a trafót /fet v tranyó/. A kondi cserék után mérd át az aktív alkatrészeket. Hirtelen ennyi, ha lenne rajz könnyebb lenne.
Üdv.

0

stomi
stomi picture

Szia city217!
Van fent A02-es rajz, igaz, hogy nem 32"-os:
http://elektrotanya.com/?q=showresult&megnev=philips&megnev2=%22a02e&kat...

0

tibor1983
tibor1983 picture

Sziasztok! Köszi, hogy próbáltok segíteni! Szerintem jó lesz az az A02-es rajz, mert nekem is az van meg és úgy tűnik, hogy minden alkatrész stimmel rajta, úgyhogy letölthetitek és tanulmányozhatjátok :)
Mégegyszer köszi! Üdv.

0

Sponsored links