You are here

Philips 37PFL8694H melegedése normális?

2 posts / 0 new
Last post
micilacko
micilacko picture

Sziasztok

Szívok ezzel a tv-vel. AS15 csere volt, ami egyértelmű. Utána néha kikapcsolt, el se indult stb. A tápot átforrasztottam, s minden ok lett. (bár most utólag inkább gyanúzok a kontakt hibás táp és main összekötő kábelre..
A TV nálam szuperül megy. Elvitték. Majd visszajön, hogy fél óra után zúg a tv, s hdmi-ről zöld a kép. Kipróbálom, nálam megy hibátlanul, s mind a 4 hdmi OK.. Elmondom.. Háát. Nem fél óra, 5-6 óra után volt hangja, s a hdmi fél óra után volt zöld. OK.. Bevittem a gyerek szobájába, ott van HDMI-s media player. 2 órán át ment, természetesen full hibátlanul..
VISZONT.. A tv hátulja k. meleg volt. a VGA csati a mainboardon szinte forró volt.. Szétkaptam, a mainon megmértem az elkókat, elvileg OK.. De nem egyértelmű, mert a tápban kerámia kondik végzik a piszkos munkát a nagyfrekis táp miatt.. Összedobva elsőre megint nem indult, a kábel átmozgatásával ok, ezért gondolom, lehet a kábel kontaktos.. NA mindegy..
5 perc, s már forró a proc a lapon.. Nem a hűtőbordás FHD 100Hz-es PNX5100, hanem a hűtőborda nélküli PNX8543, pedig még csak nem is dolgozott sokat, nem volt semmi rádugva, csak a fekete kép volt, meg a menürendszer.. EZ normális? 5 perc alatt szinte forró lett.. A TV nálam megy órákat, de ha mondjuk nem ekkora nyílt helyen van, hanem pl egy polc alatt félig a szekrényben, hihető, hogy felforr.. Valakinek van ezzel tapasztalata? Van otthon egy másik ugyan ilyen mainom, tesztre, az is forró lett.. De lehet az is hibás.. Csak ez így már gyanús..

L

Comments
rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Probald midjart inditas utan megnyomkodni a procit,van-e valami valtozas.Ha van a betaplalas labon rossz forrasztas tulmelegedes jelentkezik a prociban.Esetleg tegyel ra egy bordat es jarasd letakarva egy kicsit,marad-e a jelenseg.En egy LG-vel szivtam:ha tavrol akartam bekapcsolni,kuka,de a proci azonnal felrottyant,ha halozati dugaszrol aramoltattam elindult.Persze nekem a tapon voltak a start elenallasok kh.sak,de a proci tulreagalta a dolgot
Udv:Feri

0