You are here

philips 39phs4112/12 tápegység PWM (LD5537T / PF6005AG) kerestetik

1 post / 0 new
dominik0801
dominik0801 picture

Üdv.

A tegnapi nap jutottam hozzá a fenti TV-hez, németből lehetett behozva. Bekapcsolt, de a képernyőn csak csíkok jöttek be.
A Tconról a COF gate-ra hidaltam a VGL-t, azóta ment a kép.
1 napot üzemelt a TV, ma reggel nem reagált a távkapcsolóra, csak az oldalsó gombra.
Délután már azzal sem kapcsolt ki/be, csak standby volt.

Gondoltam mindent átforrasztok rajta, aztán beteszem a BGA gép alá és reflowolom a CPU-t, mert kicsit korrodált is volt a main egésze, szerintem leöntötték.

A multimból kilazult a GND probe, és mikor mértem a kondit, így nyilván nem mért rajta semmit. Merészen elkezdtem tehát forrasztani, amikor is a Q9101-t telibe átzártam a Gateről a Drain-re, akkora szikra, hogy azt hittem kisül a szemem, füst, meg a többi.. :D

715G9216, egyben van a táp és a main. A main 12V oldalra vezetve feszt a TV üzemel, csak ugye a háttérvilágításhoz kell az a fránya táp részleg is.

Nyilván a FET kakukk, le is cseréltem másikra, de nem indul a TV táp része. 315V megvan a kondikon, de nem jut tovább a fetről.
A környező passzív dolgok (kondik, diódák, ellenállások) rendben vannak a méréseim alapján, így nem tudok másra gondolni, mint a PWM-re.

A lapon egy LD5537T van, azonban a kapcsolási rajzokon PF6005AG van, lábkiosztásuk megegyezik, így gondolom mindkettő jó lehet ide. Rendeltem aliexpressről, de szeretném mihamarabb fixálni a TV-t, ha volna valakinek itthon. 
Árát, postaköltségét persze állom.

Elnézést, ha valamit kevésbé érthetően írtam le, leginkább videókártyákkal foglalkozom, csak ritkán TV-zek.

Minden választ előre is köszönök.

Dominik.