You are here

Philips 40PFL5606H/58 main hiba?

11 posts / 0 new
Last post
c_jani
c_jani picture

Üdv!
Kűzdök egy Philips 40PFL5606H/58 lapossal.
A jelenség a következő:
A tulaj este lekapcsolta, másnap már nem tudta bekapcsolni. Nála még igen, nálam már a stby LED sem virít. Fesz alá helyezve, a készenléti és a főtáp is megy, de a háttér sötét. 3,3V, 12V, 24V, 96V meg van. A mainon a biztik jók, 3,3V, 5V ott van. Proci kvarca rezeg.A tápot indító lábon 0,6V., az infrán 3,3V mérhető. A mainra gyanakszom, de nem ennék rá mérget. Van ötletetek, hogy az Ebayon kívül hol lehetne találni hozzá maint. A száma 715G422-M02-000-005B.
Jani

Comments
skarlik
skarlik picture

Tisztelettel,Sándor!Szia!Nekem is ugyan ilyen van,ilyen hibával!Azt nemtudom kvarc jó-e,mivel lehet ezt kimérni!Úgy tudom a tvt feléleszteni,hogy lehúzom a mainról,a tápcsatlakozót,tápot bedugom áram alá,és menetközben dugom rá,úgy szépen üzemel,kikapcsolásig!Mihent kihúzom áramból ,már semmi nemvilágít,de a proci ugyan úgy melegedik,mintha üzemelne!Táp tökéletes ,kimértem4Hol lehet a gond,procihiba?Előre is köszönném!Main tipus!:715g4722-mb-000-005b

0

alexhez
alexhez picture

Hi,
Ha Main kellene bele, írj mailt.
Üdv!

0

c_jani
c_jani picture

Fejlemény: toltam bele egy üres 24C128-at és be lehet kapcsolni. Van háttér, reagál a távra, de nincs képtartalom. Tehát kéne egy jó dump...

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Nézz körül itt
Üdv:kocici

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Sajna, nincs. Az éjszaka azon agyaltam, írok a fórumukra, hátha megindít valakit.
Még az jutott eszembe, hogy így, üres epromra USB-ről rátolni a firmware-t. Hátha bekapcsolódáskor autómatice fölmegy rá.
Talán.

0

kocici
kocici picture

Szevasz.(tok)
Az pen drv tartalma ha meglenne /frissítés/ és ha olyan a strukturája mint amire gondolok, akkor ki tudnám belöle szedni az eeprom tartalmat.

Az üres eepromba nem ír semmit bele a tv mikor bekapcsolod? Mert ha igen akkor a tartalom a tv-ben lévő kontrollerbe van.
Üdv:kocici

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
az üresbe nem ír semmit. Meg van az, amit a tulaj elkonfigurált és van egy orosz, ami a 60-as végű. Az orosszal megjön a kép, de nincs hang. Analógban megy, de a digitális csatikat nem látja. Előlapi gombokat nem kezeli. Ha elküldöm a két tartalmat, megpróbálod megfejteni, mi hibázik az eredetiben? Sajnos 58-as végűt nem találtam sehol.

0

c_jani
c_jani picture

Pénteken este Alextől, az Elektronline-ról kaptam egy ötletet és egy friss firmware-forrást.
Tegnap du. feltöltöttem rá és lőn igazság... Nem volt egyszerű, mert a firmware-t nem engedte menteni, csak megnyitással, célmappába kicsomagolva tudtam leszedni. Átraktam egy megformázott pendrive.-ra és adj neki!
Az üres epromra nem ment fel. Visszaraktam az oroszt, nehezen kitököltem, mit akarhat tőlem, és az újraindítás után megjött a hang az analóg csatornáknál. Aztán már engedett nyelvet váltani és tudtam letölteni digitális csatornákat is. Délután leveszem az epromot és csinálok róla egy mentést. Kíváncsi vagyok, hogy átjavított-e a készülék típusát 60-ról 58-ra.
Úgy néz ki, meg sikerült oldani a problémát!

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Tudom hogy elég kicsi a valószínűsége, de nézd át a készüléken lévő power gomb működését.A philipseken ezt a hálózati főkapcsoló "imitálására" használják, tehát ha kinyomod akkor kialszik a led és nem reagál a távirányítóra és a többi gombra sem. Totál halottnak tűnik.

Joco

0

c_jani
c_jani picture

Szia!
Van rajta Power-gomb, de ez a hálózati villanyt szakítja meg. Sima billenő jellegű. A többi pedig az ataperászós-fajta...

0

Sponsored links