You are here

Philips 42PF5331/10 lc4.41e Va beallitas

7 posts / 0 new
Last post
fega72
fega72 picture

Kedves kollegak!
A cimben emlitett plasma TV-n elakadtam a Va, Vs beallitasanal. Semmilyen allitasi lehetoseg nincs (legalabbis en nem talaltam), es a feszultsegek magasabbak a kijelzon feltuntetett ertekeknel. Letezik, hogy a Philips megoldasa erre az smd ellenallasok csereje a tap panelon a helyes ertekek beallitasahoz? (remelem nem, mert a NYAK hihetetlenul silany minosegu). Minden hozzaszolast, segitseget elore is koszonok!
Gabor

Comments
Kari
Kari picture
*****

Szia Gabor!
A 2db 431-es környezeteben levö osztokat kell vizslatnod, uj ertekre cserelned, de a mellekleted felbontasa hasznalhatatlan a pozicoszamok elolvasasahoz...
Kari

0

fega72
fega72 picture

Szia!
Koszonom a gyors valaszt!
Erre gondoltam en is (es az volt amit remeltem, hogy nem igy lesz :-? ).
A panelon levo ellenallasok eleve nem egyeznek a kapcsolasi rajzon szereplokkel, szoval sejtettem, hogy az osztoval kell matekolni. Lehet, hogy stabilabb megoldas mint egy poti, de nekem nem lesz a kedvencem az mar biztos! :)

File csatolás: 

0

Kari
Kari picture
*****

Hello Gabor!
:-), tudod hogyvan-mikor hogyan sikeral...
A 2431-ek nyers feszei, pl. a +30V es egyeb szekunder ertekek_nomeg az optocsatolo is: rendben vannak?
Kari

0

fega72
fega72 picture

Hello!
A +30V az +33V (a kapcsolasi rajzon 35V van megadva bekapcsolt es 4V keszenleti allapotra - nem is ertem miert hivjak 30V-nak) A Va 1V-al, a Vs 3.5V-al magasabb az eloirtnal. A TV mellesleg tokeletesen mukodik, egyedul teljesen fekete kepnel lathato kis kepzaj. Egy angol forumon olvastam, hogy ez lehet a nem korrekt Va ill. Vs feszultsegektol, de lehet, hogy egyutt tudok elni ezzel a kis hibaval (sajat keszulek).

0

Kari
Kari picture
*****

Üdv!
Kicserelnem a konveter IC-t/esetleg az Optocsatit/, ill. annak (is)a referenciajat -környezetet ellenöriznem-a megnyugvas kedveert, de asszem lehetne vele meg elni is egy ideig :-)...
Kari

0

fega72
fega72 picture

Kosz a segitseget! Azt hiszem most visszatekerem a 45db hatlap csavart es visszaakasztom a falra, mivel van egyeb teendo is. :)
Megegyszer koszonom!
Gabor

0