You are here

Philips 42PF5603D Q522.2E LA táp hiba

6 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

segítség kellene alkatrészbeazonosítással kapcsolatban. a szóbanforgó táp kapcsolási rajzát nem találom egyik letöltött SM-ben sem, ugyanis BOBITRANS LIPS250PS01 és a képét látom az SM-ekben de a rajza nincs meg. elszált az R703 4R7 Ohm ellenállas, a T701 STD1NK8-as FET és az amivel nem tudok düllőre jutni az egy smd ellenállás a T701 FET source-ában. nincs designatora, kiégett és nem tudom miljen értékű. az STP1NK8 helyett STP16N90-et tettem az ismeretlen ellenállás helyett meg 2R2-est. nem sikerűlt a proba, mert elszállt az ellenállás is meg a FET. a FET a 3V3-as táprészben van amely rögtön a hálózatra kapcsolás után indul. nem IC hanem egy csapat tranzisztor vezérli. minden félvezetőt megvizsgáltam komponent teszterrel és azokkal nincs baj. ha valakinek egy ilyen tápja van és le tudja olvasni az ellenállás értékét azt megköszönnem, a táp kapcsolási rajza meg annál többet nyomna a laton.

üdvözletem

Comments
hajkar
hajkar picture

Üdvözöllek!

A keresőbe írjad be : Philips 42PFL5603D és a teljes SM-et letöltheted.
Elírtad a tipus számot Philips 42PF5603D> Philips 42PFL5603D

0

bluemoon
bluemoon picture

helló,

szentigaz, elírtam és a PFL helyett PF-et írtam, és az a SM volt az első amelyet letöltöttem, de sajnos az inkriminált táp nem szerepel benne. viszon egy másik SM-ben ott vigyorog a képe és méghozzá a sasszészám is megegyezik philips_chassis_q522_2e_la.pdf a 9.oldalon a 42" változatban, de a kapcsolási rajza nincs benne. csak a DELTA gyártó cégé, a BIBITRANS sajnos nincs. letöltöttem 7 külömböző SM-t amalyekben az 5603D szerepel meg a Q522 sasszészám de egyikben sem találtam e táp kapcsolási rajzát. e miatt fordúltam segítségért, netán a kolegáknak volna kéznél egy ilyen táp, hogy az ellenállás értékét leolvassa.

köszönöm a hozzászólást

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

mivel megtaláltam az említett TV-én a hibákat, úgy gondoltam, megosztom veletek. A már említett, BOBITRANS (NEM BIBI AHOGY ELÍRTAM) kapcsolási rajzát nem találtam, kénytelen voltam alkatrészenként kivizsgálni. mivel a FET elszállt a source ellenállás is vele, de nem látszott az értéke. a hibát a visszacsatolásban lévő hibás, de nem zárlatos dióda idézte elő. a FET gate-ben a 470 Ohm megszakadt, az még látszott. a source-ban kisérletezés és egy FET elvesztésével sikerűlt megtalálni az étékét amely 12 Ohm. a TV 7 napot működik gond nélkűl.

üdvözletem

0

Jenci
Jenci picture

Szia!
Szép munka :) Türelem és hozzáértés.
Mégegyszer gratula.
Üdv.Jenő.

0

bluemoon
bluemoon picture

szevasztok,

köszönöm. igaz, ezt beírhattam, volna a tippekbe is. megnézem, létezik-e még

üdv

0