You are here

Philips 42PFL6188K/12 alaplap csere után nem megy a wifi és az ambilight

10 posts / 0 new
Last post
Bomher
Bomher picture

Jó napot mindenkinek.
Van egy Philips 42PFL6188K/12 tévénk. Évekkel ezelőtt az alaplap meghibásodott. Most 2 hete találtam egy ugyanolyan széria számu alaplapot. ( használt, törött képernyős tv bol ). A száma ugyanaz és mégis van kicsi különbség : az egyik szalagkábelem keskenyebb mint a csatlakozó, és az ambilight biztosítékja hiányzott ( szervikönyv szerint opcionális ). A szalagkábellel nem volt gond, szervizkönyv szerint a megfelelő helyre csiptettem be. A TV szépen megy, kicsit mint ha lassabb lenne mint egy másik tv ( LG ). Meglepetésemre nem talál semmilyen wifi -t . Tettem bisztosítékot a megfelelő helyre, a feszültségek meg is lettek az ambilighton de mégsem müködik. Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy segítsetek összetársítani még jobban az alaplapot ezzel a készülékkel. Majd elfelejtem, hogy az eredeti TV tipusa amiből származika az alaplap az : Philips 47PFL7108K/12.  Várok minden kreatív ötletet.
U.i.: frissitettem softot is.

File attachment: 
Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv!

Az "új" alaplapon megvan az ambilight vezérlés? Be vannak ültetve az alkatrészek? Ha jól rémlik, egy mikrokontroller (talán PIC) meg pár alkatrész van hozzá a mainboardon. Ha a törött TV nem ambis volt, akkor ez lehet gond a software-n kívül is...
 

1

Bomher
Bomher picture

Beirtam az opciós kódokat és feléledt az ambi.

0

Bomher
Bomher picture

Adatlap szerint az másik is ambis volt, de 3  oladalon (jobb, bal, fent). Ez pedig valószinutlen, mert nem volt a bíztosítékja rajta (smd 2A). Az enyém pedig jobb és balos. Bosszantó .
Kösz.

0

mosomedve
mosomedve picture

Az opciós kódokat át kell állítani a jelenlegi készülékre a szerviz menüben.

1

Bomher
Bomher picture

Segítenél részletesebben _?

0

mosomedve
mosomedve picture

Az opcios kodok a készülék hátulján levő cimkén olvashato és azokat kell a szerviz menübe belépve az op1 és op2 sorokban beállitani.

3

Bomher
Bomher picture

Nemsokára megyek haza és megnézem. A szervíz menü : 062598 + Menu  ? vagy  062596 Info  ? vagy van valami más is ?

0

mosomedve
mosomedve picture

A 96-os végű a jó!

1

Bomher
Bomher picture

Köszönöm. Nagy segítség volt. Most már van ambilight. A wifi nem talál hálozatokat, de átnézem a kábeleket még egyszer.
Tisztelettel
Bomhér Gyula

0

Sponsored links