You are here

Philips 42PFP5332 csak kattog

5 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
Indításkor piros lámpa kékre vált, kattan egyet mindkét relé a tápban majd kettőt-kettőtt villog a piros led az elején.
ESR-re átnézve az összes kondi a tápban /Samsung LJ41-05253A/, 4 gyanús cserélve, átmelegítve az összes smd, a hiba maradt.
Javítókészlet kapható hozzá az E-bay-on
ebben láthatóan 5 elkó és még valami van, tudtok-e erről vagy a hibáról valami érdemlegeset, mit csináljak hogy jó is legyen meg sokba se kerüljön?

Comments
papir
papir picture

Én még ennyit sem tudtam kinézni belőle, valami terhelhetőségi gond is elképzelhető, melegítésre nem reagál, ha leveszem az y és a z modul csatiját akkor sem változik a helyzet, sőt asztalon a relék után tápot adva is ua. a két kattanás hallatszik. Az egy picit zavar hogy a két puffer 450v-os de csak 300v van rajtuk, érzésem szerint ennek PFC-snek kének lenni de nem tudok rajz nélkül eligazodni rajta.

0

H_Mike
H_Mike picture

Én valami vezetőnek nézem a maradék alkatrészeket a kitben! Akkor célszerű szerintem átnézni a vezetősávokat hogy nem égtek e el. Másik hasonló jelenséggel találkoztam már (kattog a táp), akkor én úgy tudtam megoldania táp javítását, hogy a 230-as egyenirányítás előtt van egy PTC, ami valamilyen okból "tönkre ment" a rendes üzemszerű áram hatására felmelegedett és úgy megnőtt az ellenállása, hogy ilyen 50 volt környékére ejtette a feszt az egyenirányítónál, ezért a táp leoldott! Mérd meg a bekapcsoláskor az egyenirányítón meg van e váltóba a 230. Ha nincs próbáld meg hogy "megpatkolod" a PTC-t! Esetleg érdemes a relék átkapcsolási ellenállását is mérni, nem rossz e az átvezetése. üdv.

0

helpme
helpme picture

Szia,
ha másképp nem megy, van ilyen tápom.

Dénes

0

papir
papir picture

Szia Dénes, írtam privit hogy mikor tudod küldeni a tápot.

0