You are here

Philips 42pfp5332/10 Nincs hang

9 posts / 0 new
Last post
papir
papir picture

Sziasztok!
LC71EPA sasszi, alaphiba a tápban 5-6db púpos elkó, cserék után indult rendesen, hibamentesen.
Kb 10 órás járatás után ma reggel bekapcs után nincs hang, teljesen néma. A mainon van a TDA8932T, elég forró, +-17V tápja rendben, bemenetek szépek szkóppal nézve, a kimeneteken viszont gerjedés látható sacc 10v 100kHz körüli nagyságban, ugyanez a zavarjel a tápokon is rajta van de csak néhány tized volt szinten, alig látható.
Fejhallgató működik rendben, a tápokra raktam próbára 1n-t, 100n-t, nincs változás, a hangszórók meg sem mozdulnak, a nagytápnál is nézelődtem, mérésre rendben találtam az elkókat, 2x2db 1500uf/25v. A mainon cseréltem csak a két smd 220mikrót a végfok táp lábainál lévő utólsó szűrésnél mert melegedtek eléggé, változás annyi lett hogy az újak nem melegednek de nincs hang. Ha lehúzom a hangszórókat a gerjedés akkor sem változik.
Mire tippeltek?

Comments
papir
papir picture

Sziasztok!
Csak végigküzdöttem a szervizkönyvben leírt NVM-resetet, semmi eredmény, a képhelyzet sem változott és nincs hang sem, csak a csatornák törlődtek, agc-hibás lett és a színei lettek rosszabbak. A képhelyzet ugyanaz scarton is és hdmi-n is. Valószínűleg mainhibás lesz, de nehezen tudom követni hogy egy SDM-menübe való be-kilépés hogyan okozhatott egy látszólag helyreállíthatatlan hibát.
Kérdés az is hogy egy main csere megoldaná-e a problémákat?

0

papir
papir picture

Sziasztok!
Csináltam pár képet a jelenségről és ellenőriztem mégegyszer a tápot és a földpontokat, nem találtam rendellenességet, továbbra is néma és el van csúszva a kép, és nem találok resetre lehetőséget.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ez durva szinkronhibának látszik, ami valószínűleg az audió jel némítását is eredményezi. Lehet, hogy a képhiba kijavítása megoldja a hanghibát is. Talán valamelyik késleltetési idő durva elállítódása okozhatja a képhibát.

Vizsgáld meg az AV bemenetekről is, különféle bemeneti jelekkel meghajtva, hogyan viselkedik!

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ellenőrizd a táp és a kimenetek földágának folytonosságát! A Philips előszeretettel használ a földpontok összekötésére kisméretű smd induktivitásokat (amik a rajzon nem is szerepelnek).

Üdv:
Fülesmester

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A végfokon annak a "gerjedésnek" ott kell lennie, mivel ez digitális végfok. Vagyis kapcsolóüzemű. Azért vannak a kimeneteken az induktivitások. Jó dolog, erős és alig disszipál hőt.
2.3.14.15 láb a bemenetek, keresd rajt a jelet.
5. láb mute, 6-os láb power up.

0

BUBU
BUBU picture

Szia!

Main boardról tudnál küldeni egy képet?

0

papir
papir picture

Hi!
Elővettem a gépet megint, hang továbbra sincs, az SDM menüben szétnéztem de kilépve azt vettem észre hogy a kép "ki van nagyítva", kb a 2/ 3-a látszik teljes képernyőre nagyítva, a jobb oldala és az alja hiányzik még 4/ 3-as módban is.
Kéne egy reset vagy egy olyan felület ahol geometriát lehet állítani, az SDM SAM és a CSM mód ahová be tudtam lépni látszólag nem alkalmas erre, nem találok resetre-alaphelyzetre utaló menüpontot.
Az opciós kódok jók, a hátlapon lévő felirat szerint ellenőriztem, hibatárolót töröltem és újabb hibakód nincs egyenlőre.
Tudnátok-e tanácsot adni?

0

rotty1
rotty1 picture

szia!

Ha jól értettem NVM reset előtt a fülhallgató kimenet működött rendesen,tehát nincs a hang mutingolva.
Próbáld a képernyőopciót ha még nem állítottad be.
062598 menű xxx a káván feltüntetett három jegyű szám.
Sok ilyen mb volt nálam,hvégfok hibával nem találkoztam viszont hangprocit kellett már cserélnem párat(MSP4450k a mb hátoldalán)

0

Sponsored links