You are here

Philips 46PFL7655K/02 nem indul,csak hármat villan pirosan a led.

19 posts / 0 new
Last post
Molnar
Molnar picture

Sziasztok!
Segítséget kérnék,címben szerepló tv fő tápja nem akar elindulni. Stby rendben van,alaplap talán jó,mert egy másik Philips tápot el indított,(minden színben villogott a led és reagált a távszabályzóra is)de csak a 3,3V,Stby.GND.12V-okat mertem rá kötni mert nagyon más táp volt.(ha a 12V-ot nem kötöttem be a teszttápon,akkor ugyan azt produkálta)
Sajnos rajzot sem találtam róla,szemmel látható hiba nincs,csak multiméterem van szóval csodákat nem tudok mérni. Nagy táppanel,sok alkatrésszel lehetőleg célirányosan csereberélnék alkatrészeket.
Ehhez kérnék ötleteket,tapasztalatok megosztását,esetleg kapcsolási rajzot!
PLDG-P977B        a táppanel típusa. alább a képek.
   Köszönettel: Laci 

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Két dologra utalhat a hármas hibakód: main lapon hiányzik egy segéd tápfeszültség. A másik pedig, hogy nem indul a háttérvilágítás tápegysége.
László

0

Molnar
Molnar picture

Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal.
A 3,3V-on kívül nem ad ki semmit a táp. Sem 12V, sem 24V, sem háttér. Mivel tudnám indulásra bírni?
Laci

0

mosomedve
mosomedve picture

A tápot tudod ellenőrizni, ha a tápegység power on csatlakozóra a stby tápfeszültséget egy 1kohm ellenálláson keresztül ráadod. Ilyenkor a tápegységnek be kell indulni. A 12V és a 24V feszültségnek meg kell lenni. Ha ez működik, akkor a táp jó lehet. Ha visszateszed a main lapot a tápra, akkor PS_ON ponton is meg kell lenni a stby tápfeszültség közeli értékének. Ha nincs meg, akkor az alaplapból nem jön meg az indító feszültség és ezt úgy érzékeli a processzor, hogy nem jó valamelyik táp és hibaüzenetet ad.

0

Molnar
Molnar picture

Ezt magyarázza meg valaki!
A hálózati DC kondikon kb 380V-ról csökkenő feszültséget mértem minden áram alá helyezéskor. Gondoltam hátha van némi kapacitás csökkenés,ezt kiküszöbölni párhuzamosan beforrasztottam a csomaghoz egy kéznél lévő 450V 150mikro Farádos kondit és láss csodát: el indult a tv!
Ezután ha már így kísérletezgetek hát ismét ki forrasztottam a tuning kondit és tőbbszöri próbálkozásra is hibátlanul múködik a készülék.
Most akkor mi történhetett?
(Sok éve Philips LCD tv is viccelt már meg hasonlóan hogy egyszer csak jó lett minden magyarázat nélkül. X akták?)

Korai volt az öröm. Gondoltam bekapcsolt állapotban lássunk egy áramszünetet!  Na azóta megint nem indul. kondi ide vagy oda,nem indul sehogy sem.indecision

0

mosomedve
mosomedve picture

Sziasztok!
Ha ez így van, akkor ennek a hiba javításához mélyebbre kell menni. Ne sértődjön meg senki, javító szándékkal írok.
A PFC áramkör általában minden gyártónál 400V környékére viszi fel a puffer feszültséget. Ez általában nem mindig sikerül neki. Ez lehet puffer kondi hiba, lehet diódahíd hiba, esetleg a bemeneti szűrőkör valamilyen hibája is. Amit tudni kell a Philips tápegységek esetén, hogy a fő tápegység figyeli a puffer feszültség értékét. Amint egy megadott szint alá csökken bekapcsoláskor vagy üzem közben, akkor leállítja a tápegység működését. Ezt egy ellenállás osztón keresztül oldják meg a puffer feszültség detektálását. Ezek az ellenállások Mohm nagyságúak és az alsó érték pár Kohm. Ebben a körben lehet keresni a hibát is, de át lehet "verni". Az alsó értéket kell megnövelni kis mértékben, hogy a kívánt határértékre álljon be. Az értéktől függően változik. 10%-kal lehet megnövelni az alapértéket ezzel nem teszünk tönkre semmit. A fő tápegység vezérlő IC-jének adatlapjáról esetleg lehet információt szerezni.
László

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Köszönöm a segítséget,eszemben sincs megsértődni. Ha jól gondolom a fő tápegység vezérlő ic-je: FSQ510   sajna nem tudom mit,hol kellene mérni rajt,és mi az a feszültség érték  ami már kevés az induláshoz.
Közben keresem,ki forrasztgatom és mérem az említett ellenállásokat (amiket ehhez a körhöz gondolok,mert rajzom sajnos nincs).

Laci

0

mosomedve
mosomedve picture

Megnéztem a konkrét tápegység rajzát, amit a mellékletben megtalálsz, talán lehet olvasni. Mind a PFC mind a fő tápegység vezérlő IC tápfeszültségét a stby tápegység segéd tápfeszültségéből veszi le egy kapcsoló tranzisztoron keresztül, melyet egy opto csatolón keresztül a main board engedélyez. Ez a feszültség kerül majd rá mind a PFC mind a fő tápegység vezérlő integrált áramkörére. Ha ez nem éri el a minimum 12-15Vot, akkor szintén nem indul el a tápegység.
László

File csatolás: 

0

Molnar
Molnar picture

Köszönöm a rajzot is(lehet azt olvasni) meg az instrukciókat is. Ki cseréltem egy kis marék kondit,és néhány nagy értékű ellenállást,de nem jött a siker.
Holnap próbálom keresni azt a 12-15V-ot.
Laci

0

mosomedve
mosomedve picture

Hívjál majd telefonon, úgy egyszerűbb.

0

Molnar
Molnar picture

Nem jutottam előbbre. Engedelmeddel holnap hívlak.
Laci

0

Molnar
Molnar picture

Most értem csak haza,keresem a mérni valót. Köszönöm kedvességed,de zavarni igazán nem szeretnélek.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: itt az IC adatlapja, a lábak funkciójával, valamint egy általános alkalmazási rajzzal
A 220kOhm feletti ellenállásokat mérés nélkül cserélni szoktam, mert terheléskor már más értéket  mutatnak az elhasználódás miatt

Kapacitás és  ESR mérő nélkül nehéz dolgod lesz

Bálint

File csatolás: 

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Köszönöm. Összeírtam néhány ellenállást,és itthonról hiányzó kondit,most megyek megpróbálok bevásárolni és este cserélem amit tudok.
Laci

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: forraszd ki az elkókat, mérj kapasitást,ESR-t szivárgást

Bálint

0

Molnar
Molnar picture

Szia!
Sajnos ezekhez a mérésekhez nincs megfelelő műszerem,viszont most hiába kötöm be a plusz kondit,semmi változás.
 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lehet hibás forrasztás is

Bálint

0

Molnar
Molnar picture

Szia! 
Próbáltam kocogtatni/feszegetni a panelt,de semmi változás

0

Molnar
Molnar picture

Köszönöm. Most próbáltam:a táp sajnos nem indul az ellenállással sem. Összedugva a bekapcsoló ponton közel 3,3V mérhető. Szóval ezek szerint is a táp panel lehet a hibás.
De azon vajon mi lehet a bűnös konkrétabban? Merre tovább?

0

Sponsored links