You are here

Philips A02E-AA Táphiba (Megoldva)

15 posts / 0 new
Last post
irkax

Sziasztok.

Már egy hete küzdök a tárgyban említett philips a02e-aa chassival szerelt döggel. Sortáp nem hajlandó elindulni. Standby táp normálisan megyen. A gépet bekapcsolva standby led világít és minden fesz megvan kivéve a sortáp feszt, mágnesező relé behúz és egy idő után el is enged, ebből következtetve gondolom hogy a gép nincs standbyban. Távja sajnos nincs. Rendszertápban opto, tl, kritikus alkatrészek cserélve. Ha valakinek volna valami tippe ezzel kapcsolatban azt nagyon megköszönném.

Üdv:Irkax

Következő volt a hiba:
Nem volt meg a +8V Így először 1-et villogott a horizont végfok miatt mivel a védelem aktiválódott és utána pedig 3-at ami a +8V hiányát jelezte. A 7131-es Fet cseréje illetve a 7132-es BC847 és a 6112-es 10v Zéner cseréjével megoldódott a probléma. Meglett a 8V és rögtön indult a sortáp és a sorvég is.

Comments
irkax

Megoldódott a dolog!

Nem volt meg a +8V Így először 1-et villogott a horizont végfok miatt mivel a védelem aktiválódott és utána pedig 3-at ami a +8V hiányát jelezte. A 7131-es Fet cseréje illetve a 7132-es BC847 és a 6112-es 10v Zéner cseréjével megoldódott a probléma. Meglett a 8V és rögtön indult a sortáp is.

Köszönöm a segítséget!

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ma húzós napom volt , a fiam ballagás utáni bulija , stb. ...
Most jöttem meg és látom , már meg is javítottad!
Gratula ! Ezért nem jelzett hibát, mert nem indult a sor .
Most akkor HAPPI ?
PS: Jelezd , hogy "megoldva" a "szerkesztés" fülre klikk és a hibás alkatrészeket sorold fel, akár a javítási tippek-ben.

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ha távval volt kikapcsolva , akkor csak távval fog indulni.
De a védelem kikapcsolásakor is , csak stby lesz . a reset után.
Ha van rajta PR+ , akkor azzal is próbálhatod. Ha hiba lenne az Usys-el akkor jelezné villogással.

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia Kolya61!

De valamiért nem indul egy távval se :( A távja meg sajnos nincs meg a tulajnak. De így ahogy rámutattatok a távra felhívtam a tulajt és valóban este kikapcsolta távval és azóta nem működik neki. És itt van valóban a szívás hogy ha van rajta gyerekzár. Na megy bele egy másik tartalom vagy egy üres és hátha.
Köszi.

Üdv:Irkax

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Service módban bekapcsol, ha működik a sor, persze ehhez le kell venni a hátulját!

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia!

A hátulja már rég le van véve :) Kb.: 1 hete :) De nekem az a furi hogy áram alá helyezés utána kattan a mágnesezőnek a reléje és csak akkor kapcsol ki amikor kikapcsolom a főkapcsolóval. Mit kell csinálnom hogy service módban induljon?

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Ha meg van az SM, akkor ott megnézheted , melyik két csúcsot kell összezárnod
SAM, SDM felírat van mellettük.
Először az SDM-et próbáld.

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

SZia!

Itt a digilapon van egy smd ellenállás helye és oda van írva hogy FOR SERVICE. Nem tudom hogy ez lesz e. Az SM alapján ez az de semmit nem csinál ha össze forrasztom :S

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
Nem kell forrasztani , csak egy pillanatra összezárni.
Amikor összezártad , akkor is kattant a relé?

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia!

Annyira sikerült jutnom hogy rájöttem nem érintkezett a digiboard! Most bekapcsolás után nagyobb fényen működik a stby led és már reagál a távra is! De távval való bekapcsolás után elhalványul kattan a relé és egyet villog a led.

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia!

Egy pillanatra összezárom akkor sincs semmi változás :( A relé csak akkor enged el amikor kikapcsolom a főkapcsolóval. Addig egyfolytában behúzva marad. De az a furcsa hogy semmilyen hibakódot nem villog ki.

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Az SM alapján összekell forrasztani a FOR SERVICE pontokat a service módhoz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Üdv!
Lehet hogy mégis készenlétben van. A Philipsek a táp indulása után demagnetizálnak készenlétben is. Meg kellene próbálni tanítható távirányítóval, mert lehet hogy gyerekzárba van.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia.

Na itt akadtam meg én is hogy semmilyen táv nem viszi. Van egy távom ami minden philips dögöt bekapcsol de ez nem reagál arra se. Az infra vevő működik benne. Lehet megfogom próbálni egy másik tartalommal elindítani vagy egy üressel.

Üdv:Péter

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content