You are here

Philips energiatakarékos izzók tényleg hullanak mint a legyek?

32 posts / 0 new
Last post
agressiv
agressiv picture
*

Üdvözlet mindenkinek.

Annó bevásároltunk egy halom philips enrgiatakarékos (égőt, izzót, mi a helyes megnevezés?) világítótestet. :) Azt mondták, hogy az jó minőség, de az 50%-uk néhány héten belül megdöglött, majd szépen lassan hullottak és egy volt, ami talán 1.5 évig üzemelt. Ekkor elkönyveltük, hogy vagy nagyon silány mindegyik, vagy esetleg hamisak voltak. Ezután visszaraktuk mindenhova hagyományos izzókat és gondoltuk majd idővel jobb lesz a technika. Nemrég hozott egy haver egy elég fényes darabot, amit be is üzemeltem és tényleg jó volt, jó erős fénye volt, viszont másnap elkezdett bekapcsolás után búgni kb 1 percig, majd elhallgatott és ekkor elkezdtek visszatérni az emlékek és kezdtem kicsit bizalmatlan lenni.

Pár napig ment, de bekapcsolás után búgott persze, viszont kb. 1 órája felkapcsoltam, és rá pár másodpercre villant egy rövidet, majd 5 perc múlva sötétség.

Kérdésem, hogy ezek tényleg ennyira silányak, vagy csak nekem van rosz aurám? :)

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Fejlemény: Szét lett szedve a csavaroskifli és le volt esve néháy szál a panelről, amik jöttek CFL-ről, ólommentessel felforrasztottam és megy. Érdekes, hogy gyárilag csak rá van tekerve néhány menettel a pöcsökre és kész.

0

Ebit
Ebit picture

Szia!

A leirtakat az általam, vásárolt, használt egyik márkánál sem tapasztaltam, megbizhatóan müködnek.

0

marosi
marosi picture

Szevasztok
Nekem ilyenem van,még a kezdett kezdetén vettem,nem is tudom lehet e ezt energiatakarékosnak nevezni,mivel ez egy kompakt fénycső,folytóval inditóval,de már több mint10éve megvan,kettő volt az egyikbe behalt a cső de ez még birja.

File csatolás: 

0

kissi
kissi picture

Szia!

Ha ilyen gyorsan tönkrement, akkor lehet, hogy tényleg hibás szériát fogtál ki, de nem ártana megnézni a hálózatodat is ( vezetékezés, kapcsolók állapota ! ), mert kontakthiba nagyon sok gyors és gyakori KI-BE kapcsolgatást eredményez, ami ugyanezt eredményezheti !

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia!

Philips Tornado T2
Napi szinten ~30x felkapcsoljuk, már egy éve müxik és még nem kezdett el feketedni a vége.
Bemelegedési idő kb 1 perc.
Ára kb egy ezres volt.
Azért kellett ez az égő mert ez fért bele tökéletesen a csillárba úgy hogy ne látszódjon ki a vége.
A véleményem abszolút pozitív.

Üdv: Dénes István

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Akkor jól kifogtad! :)

0

BlackForce
BlackForce picture

Ami a kompakt fénycsöveket illeti az én tapasztalatom szerint a felujitottak sokszor tovább mennek mint az újak.
Végül is nem érdemes javitgatni őket (néha akár három rosszból csináltam egy jót) ha pénzben számolja az ember,de az első rosszat szétszedtem kiváncsiságból,majd megpróbáltam őket javitani kihivásból.Aztán megjavitottam vagy 3x-4x darabot amit azután javarészt szétosztottam a rokonságban.
Nagy százalékban tovább mennek mint a vadi újak(talán mert a nem tökéletes alkatrészek be is adják hamar a kulcsot,a többi komponens pedig jól tűri a megpróbáltatásokat).
Igaz hogy az általam felújitott darabok nagy része general electric(nem noname-k),dehát akkor is ez az én tapasztalatom.

0

feci
feci picture

Üdv.
Ez is Philips, de már több mint tíz éve működik. Az újak élettartama tervezetten rövid.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A 4 nap azért elég meredek tervezett élettartam. :D

0

feci
feci picture

Szia.
Ez esetben tényleg rossz az aurád. :-)

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
Sajnos a ma forgalmazott olcsó 3-8.000 üzemórás kompaktok semmit nem érnek. Annyi a különbség a noname és a márkás között, hogy márkásak a ráírt elektromos adatokat határon tartják, de sajnos az élettartamot a pénzpiacok oltárán feláldozták csakúgy, mint az izzót. Egyébként a kompaktok leggyengébb láncszeme az izzítószál(katód) és ennek minősége romlott a legjobban, valamint a melegindítás kihagyása vagy éppen leegyszerűsítése a béka valaga alá.
Nekem volt 1995-ben egy világítástechnikai szakkereskedésem és ott kezdtem el forgalmazni többek között az első kiadású Tungsram és Osram kompaktokat is. Az áruk akkori jövedelmekhez képest qrva drága volt, mert pl. egy 23W-os ára kb. 3.200.- pénz volt, de a kisebbek sem estek 2.500.- pénz alá. Ezek mindegyike 15.000 üzemórásoknak voltak megadva. Az Osram-ok, mint a nyugat nagy vívmánya, kb. 10 évet bírtak, míg a Tungsramok közül a 7-11-23W-os típusból is tartottam meg magamnak vagy 20db-ot, amelyek közül még a mai napig megy nálam 4db és a rokonságban is vagy 8-10db, amit odaajándékoztam anno és köszönik jól vannak. A minőséget akkor még gyártották, mert ád egy, magyar prestige volt, ád kettő, nem volt pénzoligarchák kezén. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán és most ennek isszuk a "vizét" a Magyarországnak hívott cég piacán.
Ami érdekes és egyben aggasztó a számomra, hogy akkoron ugyanígy erőltették a kompaktot, mint most a LED-es fényforrásokat, csupán a minőségi felfogás változott meg és ez semmi jót nem vetít előre.

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Ez a téma is túl lett tárgyalva - na végre!
:bow:
Tehát a probléma nem műszaki hanem politikai jellegű. Szerintem sincs semilyen műszaki indoka a 30000 (olvasd: harmincezer) óra alatti élettartamnak az átlagos termékek kategóriájában. Bojkottálni kell a selejtet gyártók termékeit a lehetőségeinkhez mérten.

Spirituális téma ez a világítástechnika! Én valahogy már közvetlen kapcsolatot látok a munkanélküliség, a hajléktalanság, az Ukrajnai hullahegyek és a sz@r kompaktok között.

0

Tranzix
Tranzix picture

.
Si vis pacem, para bellum.

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
:D :bow:
A meglátásod azonos az enyémmel. Örömre szolgál, hogy egyre többen vannak, akik nem csak néznek, de látnak is.

Szép napot!
„Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!”

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Igen, ha legközelebb a műszaki felé járok, megveszem az összes hagyományos izzót ami csak van és amíg még kapható..

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Nálam 23 wattos "Tesco" égők vannak. Nagyon nagy a fényük. Hosszú az élettartamuk. Dömping akcióban vettem őket kb 400 forintos áron.

0

kissi
kissi picture

Szia!
Az egyik volt kollégám ilyeneket ( Tesco, gazdaságos ) használt UV NYÁK levilágításra --> elég "rendes" UV tartalma lehet ezeknek a fényforrásoknak ( a drágábbakat nem próbálta!), szerintem nem érdemes pl. asztali lámpákba rakni, de akár még a mennyezeti lámpába is erős lehet :( ! Nekem marad a hagyományos, esetleg a LED-es !

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Akkor CCFL csöves LCD-t se bámulj, ugyanis én azokkal hívom elő a P20-at meg a gyári lefújtat és jobb mindennél. :)

0

Oszi11
Oszi11 picture

Sziasztok!

Nekem sincs túl jó tapasztalatom ezekkel a csövekkel, de attól is függ az élettartama, hogy hol használod! Mivel ezek fénycsövek nem szeretik a kapcsolgatást! Maximális élettartamot akkor kapod, ha egy bekapcsolás ideje legalább 3 óra. Ha mondjuk WC-ben, kamrában használod, ahol csak pár percet kell világítani az élettartam olyan rossz lesz hogy kéthavonta cserélheted. Ilyen helyekre LED-es lámpákat kell nézni!
Megjegyzem nekem van egy lengyel gyártmányú még nem Philips kompakt fénycsövem ami 17éve működik, kicsit megcsappant a fénye, de csillárba még elmegy.

Üdv,
Oszi

0

Kari
Kari picture
*****

Hellotok!
Az olcso (nagy-aruhaziakkal) nem csak az a baj(om), hogy elegge hullanak (sajna neha a dragabbak is! mint pl. valamely, az Obi-ban arult, s az Osram-nak belyegzettek egeszen csapnivalok voltak, + dragak is :-()_ hanem, hogy marha lassan gyujtanak be, s mire elerik az üzemi fenyeröt, nemkeves tipusnal akar 5 perc is elmulhat!
Nemreg a Philips "X-Bright"-ba botlottam, s ezek a jelek szerint hasznalhatok; egy azonnali "villanas" utan 5-10 masodpercre elerik a vegleges fenyüket, de addig sem a nagy homalyban kell botorkalni, meg az elettartamukkal is elegge meglennek elegedve, de 1200 tajt kostalnak. A hivatalos elettartam meresnel pedig altalaban a 3 orankenti kapcsolgatas a sztandard-tudtommal..
Kari

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Gyorsabban elérik az üzemi fényerőt ha a menetes részük lefelé van! A legtöbb lámpatestben nem így vannak szerelve.

Üdv,
Oszi

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Mivel a lámpa az esetek 99%-ban a plafonon van, ez elég viccesen hangzik. :D Nálam vízszintesen volt.

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

nekem az ötágú csillárban pl: menettel lefelé áll

Üdv,
Oszi

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
Igen. Egy reszük nekem is csillarban van, menet alul, de a többi szokasosan lelogatva a mennyezetröl, ill. az udvari-fali lampatestekben, amik ferden lefele vilagitanak, menet talan 20 fokkal felfele; nem erzek köztük idöbeli különbseget...
Kari

0

Oszi11
Oszi11 picture

Szia!

Itt kimérték a különbséget, jól látható különbség hidegben jelentkezik.

http://www.lrc.rpi.edu/programs/nlpip/lightinganswers/hwcfl/HWCFL-lamp-o...

Üdv,
Oszi

0

Kari
Kari picture
*****

Szia-köszi!
Erdekes oldal-egyebkent.
Kari

0

agressiv
agressiv picture
*

Nálam egy nap 3x lett kapcsolva és mindíg órákig ment. De ez a brumm már másnap elég félelmetes volt.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Egyik haveromnál a Philips égő fel/szét robbant. Az is ilyen csavaros kifli volt.
Vajon a Whirpool cuccok miért rohadnak őgy, mint anno a Dáciák??? Philips-Whirpool!

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nálunk van hasonló csavart philips, 3-4 éve működik... Bár olyan is volt, amiben fél év után már kipurcant az elkó, de csere után működik. Ha ilyen rövid időn belül megdöglöttek, akkor garanciában kicserélik. Tényleg sok a hitvány szar.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem kb 5 éve kettő két héten belül tönkrement.
Írtam a magyarországi Philipsnek, küldtek cserét, Hollandiából, azóta napi 4-6 órát mennek
A csavart 22 vagy 24W-os

Bálint

0

Kiss
Kiss picture

Kiss
Üdv Mindenkinek

Úgy néz ki a dolog hogy az olcsó típusok valóban nem tartósak.
A másik hogy gépekbe építettem jó minőségű csöveket állandóan
működtek mostoha körülmények között és 8-10 ezer órát bírtak
viszont ugyan ezek otthon ahol kapcsolgatva vannak lényegesen
kevesebb üzemóra után is feketedik az üvegjük.Ezek Ha jól
írom MAGNAT 21W 1600Ft -s árkategória volt.

Üdv Kiss

0

Sponsored links