You are here

Philips es1e 16/9

3 posts / 0 new
Last post
gondorj
gondorj picture

Hiba a következő.
Tévé bekapcsol főkapcsolóval stanby led világít de ha megpróbálom a p+ gombal vafy távirányítróval bakapcsolni akkor villog a led elől folyamatosan és csak a stnby táp megy a másik nem indul.
Megnéztem a 8 voltokat meg vanna e de meg vannak akkor ara gondoltam biztosan a digimodul halt be de nem mert szereztem bele egyet de nem jött be .
Valaki mondta sorkimenős de azt nem veheti észre hiszen nem índítja el a főtápot .

Comments
mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Szadista jól mondja a dolgokat többé-kevésbé.

A standby megléte nincs összefüggésben a sorkimenővel. Ami miatt a kettő össze szokott folyni, hogy a sorkimenő hibája sokszor viszi magával a sorvég tranzisztort is, ami zárlatba megy és leterheli a tápot. De ha az túléli, akkor látszólag minden jó, van B+ is, sorimpulzus hatására azonban leold a táp.

Elsőként én is azzal kezdenék, hogy sorvég tranzisztor ki, helyére izzó (kollektor és föld közé). Ha világít és stabil, akkor sorvégtranzisztor ellenőrzés, ha rendben van, akkor sorkimenő teszt/csere. Ha a tesz nem hoz hibát, akkor ellenőrizd a sorimuplzust is (szkóp jó lenne).

Ha már az elején nem világít az izzó, akkor kapcsolási rajz alapján kezd el lekötni a tápról az ágakat minél közelebb a trafóhoz (én a diódákat szoktam). POZOR! A szabályzottat (általában a B+, 140V körül) NE, különben megfut a táp és az káros az egészségre.

Ha valamelyik ágat lekötöd és elindul, akkor már "csak" a zárlatot kell megkeresned.

Amíg próbál indulni, de nem tud, addig a magasabb rendű funkciókkal ne is törődj. Amíg nincs normális B+, sorimpulzus és ezáltal nagfesz, addig felesleges.

Sok szerencsét!

DM

0

Szadista
Szadista picture

Szia:
Ezek a TV-k úgy müködnek tudtommal hogy a stby fügetlen a nagy fesztöl .Tehát probáld ki venni a sorvég tranzisztort és hejére egy 60-100W izot tegyél kolector és a test kozzé ha be kapcsoláskor világit akkor a sor elindulna és nem az tilt le.Ja és a táp fesz megg kell hogy jelenjen.Gondolom az elkokat nem mérted hanem cserélted mert határ értékre vannak méretezve és pár uF eltérés már tudja szivatni a kolegát.
Üdv:Szadista

0