You are here

philips fc9016 porszívó nem indul, a feszültség leesik.

15 posts / 0 new
Last post
senki

Sziasztok!
A fent nevetett porszívó "philips fc9016 típus" nem kapcsol be.
A panelon ellenőriztem a bejövő feszültséget. Amikor a kapcsoló kikapcsolt állapotban van, akkor mérhető a a bejövő 230 V, de bekapcsolás után nem mérhető semmi.
Van rajta számomra egy ismeretlen félvezető.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Alfonz

Comments
Szaki963
Szaki963's picture

Üdv!
Azért ez a soros moci egy panellal kiegészítve,csak nem a Holdra szállással egyszínten bonyolult dolog,kicsengetni,mérni.
Talán egy másik csatlakozóval megkéne próbállni,valahogy a villanyt oda vinni a kapcsolóra,hátha...

Felesleges rajz,és szerszám nincs,csak ritkán használt.
elwo

0

Vote up!

You voted ‘up’

senki

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Végre jutott időm a porszívóval foglalkozni. Párom már panaszkodott, hogy ellepi a kosz a lakást.
A hiba oka valóban az volt, hogy a dobnál a vezeték kívülről nem látható módon elszakadt. Mikor a vezetéket megkerülve feszültséget kötöttem a panelra, akkor a gép működött. Hibás darabot kivágtam, újra kötöttem a vezetéket és azóta jól működik.

Üdv mindenkinek:
Alfonz

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Alfonz!
Ügyes vagy , csak lassú ! :lol:
Engem már kib@szott volna a zasszony a házból ha két hétig nem lenne porszagolója .
Ugye 13-án írtam : ""A fent nevetett porszívó nem kapcsol be."
Én , csak azon nevetettem, mi lenne , ha a zsinórt lecserélnéd, vagy legalább is megszüntetnéd a szakadást , ott ahol a legtöbbet hajlítódott ."

ma pedig 26.
A nevetett porszívót azért át nevezhetnéd , most már van időd ....

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
"Köszönöm mindenkinek a segítséget!"
"A hiba oka valóban az volt, hogy a dobnál a vezeték kívülről nem látható módon elszakadt."

Nagyon szívesen, de legközelebb a címet add meg pontosabban, mert nem leszek mindig ilyen jószívű!

Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

welding alt

Szia!

Vedd le a két szálat a panelről (ami a kapcsolótól jön )és köss rá egy 100w-os égőt. Meglátod a fesz. legalább a panelig eljut-e.
A kapcsoló bekapcsolva, a kábel rángatva (mozgatva), és ha az égő világít akkor idáig minden OK.

Üdv. welding alt

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Alfonz !
"A fent nevetett porszívó nem kapcsol be."
Én , csak azon nevetettem, mi lenne , ha a zsinórt lecserélnéd, vagy legalább is megszüntetnéd a szakadást , ott ahol a legtöbbet hajlítódott .
Köszönni nem szégyen! :yes:

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

senki

Szia Miki!

Köszi a tanácsot, de szerintem nem ez a hiba oka. Műszert rákötve, semmi sem változik/mozdul kapcsoló ki/be a panelen lévő csatlakozón mérhető/nem mérhető feszültség. A hálózati vezetéket mozgatva nem történik változás.

Üdv: Alfonz.

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia Alfonz!
"Műszert rákötve, semmi sem változik/mozdul kapcsoló ki/be a panelen lévő csatlakozón mérhető/nem mérhető feszültség. "
Persze, mert a műszered, több 10k Ohm-al terheli a hálózati feszt a motor pedig 20-30 Ohm-al.
A szakadás helyén égésnyomok maradnak, amelyek szén és más molekulákat tartalmaznak és bizonyos szinten vezetnek.
Akár 10 - 20 mA is folyhat rajtuk, ami bár milyen müszernek elég a feszültség méréshez. De amikor bekapcsolod a motort , akkor már kiloWatt körüli a terheltség és leesik a feszültség a szén ellenállásán.
Bonyolultabban nem tudom leírni. Bocsi .
Most látom, Kalex is besegített! :bow:

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

welding alt

Szia!

Nem írtál semmit hogyan állt meg a gép. Egyik napról a másikra nem indult, gyanus zaj volt, elindult de leállt menetközben stb.
Amit a kapcsolóról írsz ,nem igazán értem. Ellenörizted-e, hogy zárt állapotban átad-e. A panelen hibás forrasztás van-e. Szénkefék érintkeznek-e. Számtalan kérdés lenne, de az alapvető dolgokat Te kellene előbb átnézd.

Üdv. welding alt

0

Vote up!

You voted ‘up’

senki

Köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzászólást.

A gép most szombaton nem kapcsolt be, semmi előjele nem volt, hogy elromolna. A panelról lehúztam a motort és így is próbáltam a mérést, hogy kiszűrjem az esetleges motorral kapcsolatos problémát. A bejövő feszültséget a panelon mértem ki, ahol a bejövő táp csatlakoztatva van. Mikor a kapcsolót be állasba rakom, akkor eltűnik a feszültség. Lehet, hogy tényleg olyan szakadás van a kábelen, hogy ilyen kis terhelésnél is jelentkezik a hiba? A kapcsoló ohmikus mérésnél tökéletesnek tűnik.

Köszönettel:
Alfonz

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
Valamit elnézhetsz. Próbáld meg a logikus hibakeresést. A hálózati csatlakozó és a panel között kell még valaminek lennie.

Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

kolya61
kolya61's picture

Szia !
" A hálózati csatlakozó és a panel között kell még valaminek lennie."Dá-dá !
Egy szakadásnak ! Műszerrel vezet, terhelésnél leesik a hálózat.
Nem forszírozom a dolgot, mert ...."Műszert rákötve," a szén is vezet!
De én csak a véleményemet írtam....

Üdv! Miki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex's picture

Szia!
"Egy szakadásnak ! Műszerrel vezet, terhelésnél leesik a hálózat."
Ennél bonyolultabb, mert "Amikor a kapcsoló kikapcsolt állapotban van, akkor mérhető a a bejövő 230 V, de bekapcsolás után nem mérhető semmi." =néz ki a fejéből=.
Lehet, hogy a felcsévélő dob a kontakthibás. Nem tudjuk hol mér. (Hol meg nem mér. Miért nem mér?? Hmmmm.)

Üdv! Kalex

0

Vote up!

You voted ‘up’

proci gyilok

Szia!
Igaza van Mikinek, mérd meg a hálózati vezetéket ohmmérővel. Biztos szakadás van.
Üdv:proci

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content