You are here

Philips G110 nem indul

14 posts / 0 new
Last post
karcub12
karcub12 picture

Sziasztok, egy kis segitséget szeretnék kérni (philips g110) táphibás volt de sikerült összehoznom, ha a viszintes eltéritő tekercs csatiját lehuzom a tápfesz 148v visszarakva áram alá helyezve egy pillanatra elindul (megjelenik a nagyfesz)majd visszaáll készenlétre a tápfesz lemegy 40v-ra a p+ gombot megnyomva a led elalszik, hogyan tudnám megnézni mi terhel enyire maga a sorkimenő vagy esetleg más.

Comments
geza682
geza682 picture

Hello! a Philipseknél többször találkoztam a soreltérítő tekercshez kicsatoló kondi zárlatával, szakadásával 390nF- 1mikro eredetileg 250 voltos van benne legalább 400 Voltosat kell betenni. Üdv. Geza.

0

karcub12
karcub12 picture

SZia megnézem kösszi a segitséget.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Vedd ki a sorvég tranzisztort, helyére /C-E/ köss be egy 220V/60W izzót, és így indítsd a készüléket.
Az izzónak működni kell, ha a táp jó, és nincs a szekunder oldalon túlterhelés. Ha így is jelentkezik a hiba, cseréld az Usys szűrő elkóit, ezután ismét próba.Van rá esély, hogy a zárlat a szekunder oldal másik áramkörében van, ezeket hasonló módon, türelmesen vizsgáld meg.

Üdv:

irokéz

0

karcub12
karcub12 picture

SZIA. Raktam egy 220/60w izzót a sorvég tr. helyére az izzó müködik a tápfesz 148v.hogyan tovább?

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Ez jó jel!Még mindig az izzóval,ellenőrízd, hogy a sormeghajtó tranzisztor-BC637-megkapja-e a tápfeszt.Mérd ki a sorvég.tranzisztort/BU508D/.Ha hibás,a kollektor körében a 33nF impulzus kondival együtt cseréld.Nézd át az sormeghajtás kicsatoló elemeket.Van szkópod?
Írd meg a készülék pontos típusát, akkor poziciószámokat is tudok mondani.Egyenlőre ennyi...

Üdv:

irokéz

0

karcub12
karcub12 picture

Szia. Utólag is nagyon köszönöm a segitséget,de most sajnos egy pár nap nem lesz időm foglalkozni a készülékkel majd ha igen jelentkezem a készülék hátlapján ez van philips 70kv5717/22m fel akartam rakni a rajzot a csatolmányba de a méret miatt nem engedte mégegyszer köszi további jó munkát.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Szívesen! Feltétlenül fejezd be.Ilyen
típusra nem találtam a Tanyán SM-t de a G110-re több is van.Te is innét töltötted le a rajzokat?

Üdv.

irokéz

0

karcub12
karcub12 picture

SZIA.Bocs hogy itt zavarlak nem akartam másik fórumot nyitni,ost került hozám egy philips 21gr2550/10b a sorvég tran hibás volt cseréltem a tápfesz égővel nézve rendbe van áram alá helyezéskor nem indul a sorkimenő kattog mint ha valami relé lenne, a tápfesz ilyenkor 50v rajzot nemigazán találtam hozzá tudnál segiteni?

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A Philips a sortrafo zárlatot nem kattogással reagálja le, hanem egy halkan lefutó cincogással.
A kattogás inkább totál zárlat valamelyik fogyasztónál, vagy amit Géza is irt valamelyik kicsatoló kondi. Kukizzad megy a kis kék 2kV -os kondit a trafo mellett, szokott lenni zárlatos.

0

karcub12
karcub12 picture

SZIA Ilyen katogásal még énsem találkoztam, inkább hatalmas iveket huzot vagy volt hogy az aljánál lángra lobbant

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Olvasd le a sorkimenő trafó típusát, és keress a HQ-nál egy cseredarabot. Ez trafó hiba lesz.
A 11ak30-at az izzós módszerrel ellenőrízd, hogy biztos talajról indulj a hibakeresésnek.

Üdv:

irokéz

0

karcub12
karcub12 picture

SZIA Éppen most kinlódom a 11AK-30-al kivetem aBU 808dfi-it helyére rakta az izzót, C-E de a tápfesz 117v csak egy pilanatra van meg.

0

karcub12
karcub12 picture

SZia. Elég sokat keresgéltem, de ahogy a készülék hátlapján van ugy énsem találtam azt hiszem itt találtam:www.eserviceinfo.com

0

Sponsored links