You are here

Philips HD 5730 Kávé automata . Kezelési gond ? Vagy normális?

12 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Kellemes Ünnepeket minden kedves tanyalakónak !

A fent jelzett géppel lenne némi gondom, ha gond ? A problémám, minden bekapcsoláskor öblít (kikapcsoláskor is ) Nem tudom a menüben ki lehet é kapcsolni ezt a funkciót. Találtam magyar kezelésit, de erre nem találtam megoldást. Nem is az " elpazarolt " víz mennyisége a gond. Hanem van rajta időzítő funkció, így viszont teleereszti a poharat vízzel. Ha meg ott kell állni mellette akkor minek időzíteni. Ha valaki tudja a választ kérem ossza meg velem. Köszönöm.

Comments
greatman
greatman picture

Szia. Nekem egy Deloghi automatám van, az is öblít ki és bekapcsoláskor is. Ez teljesen normális. Úgy van, ahogy a többiek már leírták.

0

secondbolt
secondbolt picture

Ez is egy Philips köntösbe bújtatott DeLonghi Magnifica automata. :p

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Azért öblít ez is mert ez is Delonghi :) A bele, a felirat Philips.

Üdv Stevepapa

0

secondbolt
secondbolt picture

Szia!

A működése első olvasatra normálisnak tűnik. Ha a hideg gépet bekapcsolod, akkor a kávécsatornát a jobb fajta gépek automatikusan átöblítik, hogy az első kávé ne hűljön nagyon vissza. Elsősorban melegítési, másodsorban tisztítási funkciót szántak ennek a folyamatnak. A kikapcsoláskori öblítés szerepe kizárólag tisztítási célokat szolgál. Ilyenkor a forróvíz könnyebben letisztítja a gépben az alsó és felső szűrőket.
A pontos idő beállítása után történő esetleges bekapcsolási időzítés aktiválásakor szintén átöblítést végez, de ha a menüből indítod az öblítési folyamatot, akkor az hosszabb lehet mint a sima bekapcsoláskori folyamat. Ha az aktív bekapcsolási időzítés során egy bizonyos vízmennyiség elérése után az öblítést magától abbahagyja, akkor semmi gond vele.
Üdv:Zoli

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Igen, ha készenléti állapotban van ( 1-3 óra ) akkor nem öblít. Van időzített főzési funkció, amikor a gép hideg, bekapcsol, melegít, öblít. De nem sok értelmét látom, ha a poharakba előbb öblítő vizet enged.

Üdv Stevepapa

0

secondbolt
secondbolt picture

Ha egy hőmérővel, vagy akár multiméterrel megméred az első öblítési és a kikapcsoláskor kifolyt víz hőmérsékletét, akkor látni fogod a vízhőfokok közti különbséget. Egy ínyenc kávés észreveszi a hidegebb vízhőmérsékletet, a kioldott aromás anyagok hiánya miatt. Az sem véletlen, hogy a baristák a kávégép tetején előmelegítik a csészét, hogy még annak kávéval történő felmelegítése se csökkentse a kifolyt kávé hőmérsékletét, ne legyen nagy mértékű hőelvonás. Ezen a gépen is van ilyen felület a jobb oldalon, és a kezelési útmutató is javasolja a csészék előmelegítését.
Készenléti állapotban kb 50 fokon tartja a processzor a bojler hőmérsékletét, azért nincs öblítés.
A bekapcsolási időzítéssel csak a felfűtési időt lehet megspórolni (nem mintha az az 1-2 perc valamit is számítana).
Üdv:Zoli

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszönöm a segítséget! Magam is erre a következtetésre jutottam. Annyit kérdeznék még, hogy tejtartót tetővel csövekkel hol lehetne beszerezni. A tartót leejtették, és ügyesen cakk-pakk kidobták.

Üdv Stevepapa

0

secondbolt
secondbolt picture

Van hozzá alkatrész a Sininél is: https://ishop.aswo.com/aswoShop/api/ShowDeviceDetails?deviceNo=766745
Üdv:Zoli

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszi!

Megpróbálom megkeresni :)

Üdv Stevepapa

0

secondbolt
secondbolt picture

Nincs hozzá már tető!!!! :( Arra azt írja, hogy nem gyártják.
De ha mindenáron kell egy a tejes italokhoz, akkor hajts rá erre: http://www.ebay.de/itm/Philips-HD-5730-MILCHKANNE-Espressomaschine-Cappu...
Igaz hogy azt írja hogy csak Németországba szállít, de még 5 nap hátravan és letárgyalhatod vele azt, hogy postázza ide is. Neki nem kerül nagy fáradságába, mert a postaköltséget úgy is előre fizeted. Az pedig online rendelés esetén saccra 8,6 euró, + 3 euróért a háznál felveszik ha jól olvastam a DHL weboldalán (http://www.dhl.de/de.html).
De ha van kint német ismerősöd, akkor licitáltass vele erre a kancsóra. Szerintem még 50 euró esetén is olcsóbban jössz ki ezzel, mint ha itthon rendelsz egyet.
Üdv:Zoli

0

stevepapa
stevepapa picture

Köszi!

Tartót találtam 12 ezerért, de tetőt nem tudtak adni. Anélkül meg minek a tartó?

Üdv Stevepapa

0

Sponsored links