You are here

Philips HD5730 A központi egység nem áll meg alul, illetve 4-6 mm-l lejjebb áll le.

13 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv

A fent jelzett gép a címben jelezett hibát produkálja. A kpe nem áll le ahol kellene, ezért a rögzítő csövét letörte. A végállás kapcsolón, állítási lehetőséget nem látok, annak helyzetét  módosítani nem tudom. Másik vázat már szereztem hozzá, azon van ugyanis a KPE rögzítő csöve ami a túlfutás miatt leszakadt. Köszönöm a figyelmet.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Mi lett vele ?

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!  Még nem jutottam el a géphez, de közzéteszem ha előkerül. Nagyon szét kell bontani, most nincs helyem a műhelyben.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Végálláskapcsoló csere ? A végállást fix rövidzárra cserélni és a váz nélkül próbálni ?
U.I.
A NYÁK végéröl a kisNYÁKra vezetö átkötések , rendben ?

File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Az a nagytokos IC,a fólia oldalon,az egy mikrokontroler ?
U.I.
Javitotta valaki már elötted a gépet ?

0

stevepapa
stevepapa picture

Senki nem javította így vettem, akkor kitakarítottam, és ment pár évet. Láttam, hogy túl fut de nem érdekelt, a tartócsőből már hiányzott egy darab. Mivel a hibás rögzítés miatt nem tudott túlmenni működött rendesen . Most teljesen letört, így már nem működik, illetve most ki van drótozva, mivel van egy komplett házam hozzá megjavítanám.  Nem kapcsolóhibás, azt bármikor benyomom azonnal megáll.  Szerintem valami mechanikus hiba, valami elkóborolt  valami a csigatengely körül. Mint írtam, amint a tengely kapcsolópozícióba ér azonnal kikapcsol.  DE akkor már túlért a célon, ha kapcsolón 5mm-t tudnék mozdítani felfelé azonnal jó lenne. De nem lehet állítani semmit, teljesen mechanikus az egész. 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Lehet,hogy h...g.A csigatengelyen helyet váltani,a fent poziciónál .Vagyis a fent helyzetet,még feljebb állítani  ( ? )Hisz a végállás kapcsolób(elöbb) úgyis leállitja  ( ??? )

0

stevepapa
stevepapa picture

Jó ötlet, a végállás teljesen lefoglalt. Lehet, hogy az egészen kéne emelni, majd megnézem.  Köszi

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia
A kapcsolót cseréltem, ha rövidre zárom nem indul mert azt hiszi, hogy lent van.  Valami miatt nem áll meg időben, a kapcsoló működik, mikor az egység a csigán eléri az alsó helyzetet leállítja.  A  mikor végzett, és kiüríti a zaccot lejjebb nyomja az egész egységet, megemelkedik az egész gép pár mm-t. Emiatt törte ki a rögzítést, tehát leér kissé lejjebb mint kéne kiüríti a zaccot majd megindul felfelé és mm pontosan beáll alaphelyzetbe. 

0

kipcsak
kipcsak picture

Hol vannak a kapcsolókat működtető "bütykök", a kpe egységen vagy a tengelyen ami mozgatja.
Nem sok idő egy pár kép jó lenne,
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Fix minden semmi nem állítható, viszont most Janó egy jó ötletet adott az orsó függőleges mozgatásáráról.  Kép nincs össze van rakva, de van egy robbantott ábra a tanyán. Köszi

0

varga jano
varga jano picture
*****

Amikor azt hiszi,hogy lent van .Amikor végzett és kiüritette a zaccot fix rövidzárral is lefele indul el vagy...(Szerintem ezt kellene modelezni ! )U.I.​A kisNYÁK forrszemei,fóliái,rendben ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Mindkét kapcsolót cserélted ? Főző...egység fel....egység le .

0

Sponsored links