You are here

Philips HTL 9100 - Szakadozó/kimaradó hang a fő egységen

12 posts / 0 new
Last post
weresgyufa
weresgyufa picture

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy adott egy ilyen Philips HTL 9100 4.1 Soundbar, aminek a hátsó hangfalai az elsőről levehetőek és vezeték nélkül csatlakoznak a főegységhez akárcsak a subwoofer.

A probléma az lenne, hogy a főegységből a hang akadozva jön ki, Próbáltam Optikán/Bluetott-on/ és a helyzet változatlan, bárhonnan küldök be hangot akkor a főegység nem igazán szól úgy, ahogy kellene, mintha minden másodpercben kb 0.2 másodpercig adna csak hangot.

Természetesen a levehető hangszórók és a subwoofer tökéletesen működnek, ott a hang megfelelően képződik, semmilyen elváltozást nem tapasztaltam.

Találtam hozzá manuált az oldalon : https://elektrotanya.com/philips_htl9100-12_ver.1.0_sm.pdf/download.html

A következő lépés az, hogy a többi bemenetet is megpróbálom letesztelni, hogy azoknál is fennáll a hiba ugyan így vagy esetleg van olyan bemenet ami működik, de egyenlőre az Optikai és a Bluetooth ugyan azt a hibajelenséget mutatja.

Esetleg van itt valaki, aki javított már ilyet? Szeretném megmenteni mert jó kis készülék és nagyon tetszik a vezetékmentessége, annak ellenére, hogy nincs benne csak DTS és ProLogic II dekóder, de az otthoni célokra teljesen megfelelő.

Köszönöm a segítséget előre is.

Comments
weresgyufa
weresgyufa picture

Sziasztok.

Sajnos csak most sikerült felnyitnom a bestia testét, egyetlen egy idegenkezűségre utaló nyomot találtam csak, egyenlőre nem értem a miértjét, de vannak itt tőlem sokkal okosabbak, kérlek segítsetek.

Valaki beleszerkesztett az egyik áramkörbe (Analog in and ADC) két ugyan olyan értékű ellenállást (1Mohm +-5%)

Nem szép, de biztos jó valamire... Egy móricka rajzot csináltam a kapcsolási rajzra, gyakorlatilag a panel túloldalán lévő C539-es Kondenzátort köti össze az C534-el, a másik ellenállás pedig a C410,C532 és R516ra együttesen kapcsolódik.


Egyenlőre nem bontottam meg ezt a köteléket, de nem is értem a miértjét.

Amúgy nem találtam máshol idegenkezűség vagy javítás nyomait, a kondenzátorok rendben vannak táp oldalon is senki nincs felpúposodva, méregetni már nem volt időm sajnos a kislányom nem hagyott tovább "játszani", egyenlőre itt tartok.

Ha van tippetek, ötletetek, miért tehette ezt az a valaki aki tette, azt megköszönöm, ha több időm lesz felbontom ezt a köteléket, meglátjuk mi lesz.
 

0

weresgyufa
weresgyufa picture

Jelenleg ott tartok, hogy még a HDMI bemenetet le kell teszteljem, de eddig minden bemeneten ugyan az a hiba, szakadozik a hang, csinálok róla egy rövid videót és feltöltöm/megosztom, ha esetleg érdekes lehet, így viszont tényleg az van, hogy vagy az Audió erősítővel lesz gond, vagy a dekóder után mehet valami félre, mivel ugye csak a főegység hangjával van baj, a többi hangforrás jól üzemel.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: először a nagy dobozban keress forrasztási/érintkezési hibát, tápot ellenőrizd

Bálint

1

hifista
hifista picture

Szia!
Mivel itt minden digitális, túl sok opció nincs.
A jelfolyamok vizsgálatához komoly felszereltség szükséges, a tudásról már nem is szólva.
Első kísérletnek, én kicserélném a C317 és a C318 kondikat, mert közel vannak a hőtermelő végfok IC-hez és szeretnek kiszáradni.
Nem kerül sokba, és egy kísérletet megér a dolog.
Hifista.

1

weresgyufa
weresgyufa picture

Szia, köszi, de ez a panel, amit mutatsz, ez a vezeték nélküli hangszóróban van, aminek semmi baja, tökéletesen szól, akárcsak a Sub. 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Akkor a főegység tápját, és végfok környékét nézd meg inkább. Mivel gondolom ide kell csatlakoztatni minden bemenetet, és ő küldi a vezeték nélkülieknek, azok meg szólnak, így a jel jó. Valami a végfok körül lesz, vagy az ő tápja, vagy ehhez kapcsoló rész.

1

weresgyufa
weresgyufa picture

Köszi a tippet, nekem is ez állt össze fejben, hogy mivel a hátsó vezeték nélküliek és a Sub is tökéletesen megy. Kipróbálom majd azt is, hogy nem küldök be jelet neki, hogy a "normál alaphang/zaj" is ugyan ezt a jelenséget produkálja, már ha van ilyen... Minden esetre végig próbálom az összes bemenetet mielőtt elkezdem lebontani és mélyebben belemenni. Kapcsolás szerint a ugyan az az erősítő benne mint a háttér sugárzókban TAS7511.

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ha tanulmányozod a szerviz manuált akkor láthatod, hogy a digitális dekóderből megy az I2S vonaln keresztűl a digitális végfokozatra. Ott kellene eldönteni, hogy a jelfolyam szakadozi a dekóderből vagy a végfokozat hibás. Ha a jelflyam folytonos akkor a végfokozat környékén kell az smd alkatrészeket átvizsgálni vagy maga a végfok IC hibás.
László

1

weresgyufa
weresgyufa picture

Köszi a választ, egyenlőre még nem bontottam meg, az majd az után lesz, ha sikerült minden kimenetet letesztelnem, a HDMI-ket még nem tudtam meg az RCA-t sem, nem tudom mennyit számít, de megpróbálok minél több dolgot kizárni. 
Amikor pedig felnyitom, úgyis kiderül ha van valami fizikai elváltozás, melegedés, sajnos nem vagyok úgy feleszerelve, hogy teljes mértékben vizsgálni tudjak rajta mindent, de megpróbálok megtenni mindent ami tőlem telik.  

0

mosomedve
mosomedve picture

Ha kell segítség szólj. (elérhetőség a fiókban)
20 évig voltam a Philips szervizmérnöke.
László

1

weresgyufa
weresgyufa picture

Nagyon szépen köszönöm yes, nem szeretnék belebarmolni ha nem muszáj, ha látom hogy túl nő az én gépészetem/tudásom szintjén, élni fogok a lehetőséggel. 

0

Sponsored links