You are here

Philips HTL 9100 - Szakadozó/kimaradó hang a fő egységen

11 posts / 0 new
Last post
weresgyufa
weresgyufa picture

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy adott egy ilyen Philips HTL 9100 4.1 Soundbar, aminek a hátsó hangfalai az elsőről levehetőek és vezeték nélkül csatlakoznak a főegységhez akárcsak a subwoofer.

A probléma az lenne, hogy a főegységből a hang akadozva jön ki, Próbáltam Optikán/Bluetott-on/ és a helyzet változatlan, bárhonnan küldök be hangot akkor a főegység nem igazán szól úgy, ahogy kellene, mintha minden másodpercben kb 0.2 másodpercig adna csak hangot.

Természetesen a levehető hangszórók és a subwoofer tökéletesen működnek, ott a hang megfelelően képződik, semmilyen elváltozást nem tapasztaltam.

Találtam hozzá manuált az oldalon : https://elektrotanya.com/philips_htl9100-12_ver.1.0_sm.pdf/download.html

A következő lépés az, hogy a többi bemenetet is megpróbálom letesztelni, hogy azoknál is fennáll a hiba ugyan így vagy esetleg van olyan bemenet ami működik, de egyenlőre az Optikai és a Bluetooth ugyan azt a hibajelenséget mutatja.

Esetleg van itt valaki, aki javított már ilyet? Szeretném megmenteni mert jó kis készülék és nagyon tetszik a vezetékmentessége, annak ellenére, hogy nincs benne csak DTS és ProLogic II dekóder, de az otthoni célokra teljesen megfelelő.

Köszönöm a segítséget előre is.

Comments
weresgyufa
weresgyufa picture

Jelenleg ott tartok, hogy még a HDMI bemenetet le kell teszteljem, de eddig minden bemeneten ugyan az a hiba, szakadozik a hang, csinálok róla egy rövid videót és feltöltöm/megosztom, ha esetleg érdekes lehet, így viszont tényleg az van, hogy vagy az Audió erősítővel lesz gond, vagy a dekóder után mehet valami félre, mivel ugye csak a főegység hangjával van baj, a többi hangforrás jól üzemel.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
***

szia: először a nagy dobozban keress forrasztási/érintkezési hibát, tápot ellenőrizd

Bálint

1

Vote up!

You voted ‘up’

hifista
hifista picture

Szia!
Mivel itt minden digitális, túl sok opció nincs.
A jelfolyamok vizsgálatához komoly felszereltség szükséges, a tudásról már nem is szólva.
Első kísérletnek, én kicserélném a C317 és a C318 kondikat, mert közel vannak a hőtermelő végfok IC-hez és szeretnek kiszáradni.
Nem kerül sokba, és egy kísérletet megér a dolog.
Hifista.

1

Vote up!

You voted ‘up’

weresgyufa
weresgyufa picture

Szia, köszi, de ez a panel, amit mutatsz, ez a vezeték nélküli hangszóróban van, aminek semmi baja, tökéletesen szól, akárcsak a Sub. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Akkor a főegység tápját, és végfok környékét nézd meg inkább. Mivel gondolom ide kell csatlakoztatni minden bemenetet, és ő küldi a vezeték nélkülieknek, azok meg szólnak, így a jel jó. Valami a végfok körül lesz, vagy az ő tápja, vagy ehhez kapcsoló rész.

1

Vote up!

You voted ‘up’

weresgyufa
weresgyufa picture

Köszi a tippet, nekem is ez állt össze fejben, hogy mivel a hátsó vezeték nélküliek és a Sub is tökéletesen megy. Kipróbálom majd azt is, hogy nem küldök be jelet neki, hogy a "normál alaphang/zaj" is ugyan ezt a jelenséget produkálja, már ha van ilyen... Minden esetre végig próbálom az összes bemenetet mielőtt elkezdem lebontani és mélyebben belemenni. Kapcsolás szerint a ugyan az az erősítő benne mint a háttér sugárzókban TAS7511.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ha tanulmányozod a szerviz manuált akkor láthatod, hogy a digitális dekóderből megy az I2S vonaln keresztűl a digitális végfokozatra. Ott kellene eldönteni, hogy a jelfolyam szakadozi a dekóderből vagy a végfokozat hibás. Ha a jelflyam folytonos akkor a végfokozat környékén kell az smd alkatrészeket átvizsgálni vagy maga a végfok IC hibás.
László

1

Vote up!

You voted ‘up’

weresgyufa
weresgyufa picture

Köszi a választ, egyenlőre még nem bontottam meg, az majd az után lesz, ha sikerült minden kimenetet letesztelnem, a HDMI-ket még nem tudtam meg az RCA-t sem, nem tudom mennyit számít, de megpróbálok minél több dolgot kizárni. 
Amikor pedig felnyitom, úgyis kiderül ha van valami fizikai elváltozás, melegedés, sajnos nem vagyok úgy feleszerelve, hogy teljes mértékben vizsgálni tudjak rajta mindent, de megpróbálok megtenni mindent ami tőlem telik.  

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve picture

Ha kell segítség szólj. (elérhetőség a fiókban)
20 évig voltam a Philips szervizmérnöke.
László

1

Vote up!

You voted ‘up’

weresgyufa
weresgyufa picture

Nagyon szépen köszönöm yes, nem szeretnék belebarmolni ha nem muszáj, ha látom hogy túl nő az én gépészetem/tudásom szintjén, élni fogok a lehetőséggel. 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Sponsored links