You are here

PHILIPS HTL1510B/12 soundbar nem kapcsolódik a mélynyomó hangfalhoz (subwooferhez)

7 posts / 0 new
Last post
zsolt_becze
zsolt_becze picture

Üdv. a Kollégáknak!

Az említett soundbar tökéletesen müködött mindaddig, míg át nem költöztették egyik szobából a másikba, ahol, miután üzembe helyezték, észrevették, hogy a mélynyomó hangfal nem müködik, csak pirosan világít a ledje. Nyomkodták a gombokat a soundbaron meg a távirányítón, a használati útmutató szerint, de nem sikerült cstatlakoztatni a mélynyomót.
Azután a tulaj elhozta hozzám, hogy nézzem át, hátha meg lehetne javítani. Követve a használati útmutatót, mindent megpróbáltam: vissza állítottam gyári állapoba, majd kézzel csatlakoztatni a subwoofert a főegységhez, de sajnos erdemény nélkül.
Amit észrevettem az az, hogy a mélynyomó ledje a bekapcsolás pillanatában egy pillanatra fölvillan kéken, majd pirosba megy és konstansan világít.
Belenéztem, átvizsgáltam a kondikat és jónak bizonyultak. Feszeket is mértem, talán jók - nincs hozzá kapcsolási rajzom, így nem tudom összehasonlítani semmivel. A procikon kb. 3.3 V van. Lemértem a BEKEN procik kvarc frekvenciáját és pontosak: 24.57 Mhz. Két féle feltételezésem van, éspedig: a méynyomó hangfal nem veszi a rádió jelet és készenléti állapotba megy, a másik, az, hogy a központi egység, a soundbar nem ad le jelet a hangfal felé, így ennek nincs mit észlelnie, tehát nincs mihez kapcsolódnia. Vagy talán firmware hiba van? Valami miatt meghibásodott a program és nem találja a hangfalat? Melyik a valószínübb? Ebben szeretnék segítséget kérni azon kollégáktól akik már találkozatk ilyen, vagy ehhez hasonló problémával és sikerült megoldaniuk.
 Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

Zsolt.
 

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: cipőt a cipőboltból
Itt van a Tanyán egy SM

https://elektrotanya.com/showresult?what=PHILIPS+HTL1510B&kategoria=Mind...

Bálint

 

0

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Szia!

Nagyon köszi.
Nem tudom miért nem találtam pedig betettem a keresőbe. Talán valamit nem jól csináltam.
A lényeg, hogy megvan.

Zsolt.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv. A wireless modulok közül bármelyik lehet ilyenkor hibás, nehéz eldönteni, hogy a tx vagy rx a rossz. Mivel napi 24 órában mennek, áramtalanitás, újraindulás után bármi lehet, főleg a sub részben. Pedig a tulajok esküsznek rá, hogy alig használták, ilyenkor megkérdezem, hogy le is áramtalanitották, amikor nem volt használatban??? Azt nem. Mondom akkor az alig használat az alapból 8760 üzemórát jelent évente... Még akkor is, ha csak 80- at szólt.

2

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Üdv.

Átnéztem a subwoofert az SM útasításai szerint de nem találtam semmi rendellenességet. A készülék készenléti állapotban van a piros led világít. Az ok lehet RF komunikáció hiánya, hibás BK proci az RF kártyán na meg a program, amelyet talán a legkönnyebben meg tudtam volna oldani ha lett volna mivel. Talán elfelejtettem részletezni, hogy a rendszer a helyén müködött, csak miután átvitték a szomszéd szobába és összeszerelték, már nem párosodott a sub a soundbárral. It kezdődött a csata a gombok nyomkodásával. Először megpróbálták az útmutató szerint, de mivel nem ment, ekkor kezdtek mindenféle gomb kombinációt kipróbálni, sajnos eredmény nélkül. Ezért gondoltam a firmware frissítésre.
A soundbar rész müködik, kapcsolódik a laptopra pl., csak a subwoofer nem párosodik a sound-dal. Az RF modulokat egyik részben sem tudom tesztelni. Gondoltam talán megpróbálom a firmware újraírásával az SM útasításai szerint de sajnos a Philips honlapján nincs semmilyen letölteni való program a HTL1510b/12-es modelhez. A Beken site-án is voltam és az ott levő letölthető infók, programok vegyes, angol/kínai nyelven vannak, ezekkel nincs mit kezdjek.

Zsolt.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A SUB BT modulját vizsgáld meg. Kap-e tápfeszt, az SW bemenetig eljut-e a jel, illetve van-e valami a power ctrl lábon.

0

zsolt_becze
zsolt_becze picture

Szia!

Az RF modul kap tápot, 3.3 V-ot. A power_crtl lábon 0 V van és emiatt le van blokkolva a jelcsatorna. Bekapcsolásnál egy pillanatra megjelenik a 3.3 V ami felvillantja a kék ledet, majd lemegy nullára, felgyul a piros led és állandó fénnyel világít. Ebből az következne, hogy nincs kapcsolat a bar és a woofer között?
Ha le lehetne tesztelni, hogy a soundbar ad-e le RF jelet?

 

0