You are here

philips lap BGA -zása

4 posts / 0 new
Last post
micilacko
micilacko picture

Sziasztok

Tud valaki normálisan leszedni egy IC-t, újragolyózni és visszarakni???
Van 1 TV-hez már 2 hibás lapom...
S egy csomó méreg bennem : )

Laci

Comments
yohnsee
yohnsee picture

Szia,
egy pár éve én is csinálom, a munkámra még nem volt panasz. Viszont azt én sem állíthatom, hogy minden alaplapot meg tudtam menteni, ami a kezem alatt átment. Aki ilyet mond, az szerintem hazudik. A Philips nekem sem a kedvencem, szórakoztatóelektronikában és orvostechnikai műszerek terén találkozom velük, de egyik vonalon sem mondanám őket elfogadhatónak. A lapjaik valóban gyenge minőségűek, ahogy előttem írták, viszont ha a processzor nem halt meg a hőterheléstől (a szokásos alulméretezett hűtőborda miatt), akkor sikerülhet az operáció. Apropó hőterhelés: a legutóbbi, legnagyobb szomorúságot pont egy Philips alaplap okozta, valami spéci kerámia hűtőbordának tűnő ocsmányság volt a tetején, ráadásul apró felülettel. Így nem is csodálkoztam, hogy folyamatosan 100 fok körül volt az üzemi hőmérséklete.

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

a kolegámnak van BGA gépe. Nem sikerült átgolyózni minőségessen a philips alaplapot, olyan 2 hétig máködött majd megint bedobta a törölközőt. Az alaplap vékony és amióta ebben a szakmában dolgozok, majd 40 éve, a philips NYÁK a legpocsékabb ami a szórakoztató elektronikában használandó. A nevét sem szeretem hallani. Habár a kolegám kitűnöen átgolyózza a laptop alaplapokat meg a grafikus kártyákat a philips alaplapokkal nem jutott dűlőre. Nála van egy 55ös philips tv-m aminek maszatos a képe mintha a képernyője volna hibás de 1 másik alaplappal próbálva a képernyő OK. Az alaplapot még nem bántottuk, meglehet elmegy bontásba az egész szajré. Viszont azt sem tartom elkézelhetetlennek, hogy valaki a tanyán meg tudja oldani és jelentkezik.
üdv

0

párdi
párdi picture

Hali
Ha van egy "paca" chip az alaplap alján pont a proci alatti részen akkor az melegítésnél tuti tönkre megy bármilyen géppel.
Hiába van a proci ujra rakva.

0