You are here

Philips mini-hifi magnómechanika beazonosításában kérnék segítséget

12 posts / 0 new
Last post
FTomi94
FTomi94 picture

Sziasztok!

Alkatrésznek (motor-fej miatt) vettem aprópénzért ezt a kettős magnómechanikát, más javításhoz - de kicsit jobban megnézve a hátán levő panel alkalmas lehetne egy másik projektemhez. Konkrétabban egy régi, mechanikusan még feltámasztható hordozható magnóba tennék be egy sztereo erősítőt (végfok nem feltétel), helyszíni felvételek céljára - de amíg semmiféle bekötést nem tudok róla, addig ezzel a példánnyal nehéz lenne..

Egy másik fórumon annyit mondtak tippnek, hogy feltehetőleg Philips mini-hifiben volt eredetileg, és ez a közepén levő csavar alapján hihetőnek is tűnik. Valaki esetleg korábbi szerviztapasztalatból be tudja azonosítani, mely típusból származhat? Szervizkönyv birtokában már egyszerűbb lenne a feladat.. :)

Előre is köszönöm, ha van tippetek!
Tomi

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
Boccs a kerdesert,nem egeszen idevalo ,  en is szoktam magnokat "restauralni".A kerdesem az lenne , hogy egy cserere szorulo szijjat , hogy es honnan (beszerzesi forras) potoltok.Hallottam mar o-ring-rol de nem mindig az igazi.
Kossz a valaszotakat,Peter.

0

kozakg
kozakg picture

Pl. itt: http://ekszijak.laptar.info/
De ne tréflizd el egy más célból nyitott és lényegében megoldott topikot.

0

kallospeter
kallospeter picture

Udv! kossz a valaszt es a linket de kegyetlenul dragak.Ezzel kiszaltam a topikbol es elnezest hogy "bele ronditottam".Gondoltam kapcsolatos a magnomehanikaval.
Peter

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a HQ-nál még van valamennyi választék.
Az O-ring tömítőgyűrűket  forgalmaz, ezek keménységi(rugalmassági-nyúlási)foka általában  70-80 ShoreB
A magnókhoz 55-65 ShoreB keménységi fokút használnak.
Van amelyik használható, (a hosszabb, vékonyabb) de általában nem elég rugalmasabb

Bálint
 

0

kallospeter
kallospeter picture

Udv!
Kossz a valaszt. Legutolso HI-Fi-hez onnan hozott egyik Pesti baratomnak az edesanya.
Peter

0

delta
delta picture

2

FTomi94
FTomi94 picture

Szia!

Köszönöm, ez lesz az valóban. Ment a pozitív értékelés. (Mondjuk a megoldáshoz nem jutottam végül sokkal közelebb, mert úgy látom, valami adatregiszteres megoldással vált a felvétel-lejátszás állapot között, tehát nem tűnik egyszerűnek a beépítése máshová. De ez már nem rajtad múlott.)

Tomi

0

kozakg
kozakg picture

A panel lehetne akár távolkeleti is, pl. Panasonic de ezt csak az alkatrészek miatt írom. A Philips gépek eléggé jellegzetes alk. bázissal épültek.
A csavar lehet idegen is, nincs bizonyító ereje.
Ami alapján leginkább el lehetne indulni, az az hogy az egyik mechanika forgófejes/irányváltós a másik pedig csak egy szimpla mechanika. Ilyen felépítésű típus(oka)t kellene keresni.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Ilyen T10 torx csavarokat csak a philips használ, más nem, és a lapos kábelek is a philipsre jellemzőek. A panáknak nem ilyen a panel felépítése.
Az SM telitalálat, bár Grundig van ráírva, de a philipstől vette át.

0

kozakg
kozakg picture

Az a helyzet hogy delta fórumtárs már megadta a megfejtést.
Grundig M18- C   M28-C  M38-C  M48-DC magnópaneljéről van szó. Schaltplan Cassettenteil / Circuit Diagram Tape Part  oldal
A becsatolt linkjén ott a teljes szervízdoksi egy kicsit megtévesztő linknévvel (...usermanual...)
Én más jelek alapján írtam a távolkeleti márkát de nem akartam teljesen félrevinni a kutakodást.
Persze már jó ideje nem lehet biztos az ember hogy az egyes márkák hol készülnek és milyen alkatrészbázissal. Minden esetre nem is olyan nagyon rég még pl. egy Philips de akár egy Grundig készülék belseje összetéveszthetetlenül egyedi volt mint ahogyan jó pár márkának még...

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv. Igen, volt idő, amikor a Grundig még fejlesztett, az újabb verziókban pedig átvett, és ráírta a nevét, mint itt is. A videomagnóik is Philips, és Panasonic mechanikákkal voltak szerelve.

0

Sponsored links