You are here

Philips PFL5605H/12 led háttár nem megy

4 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Mindenkinek.Bekapcsoláskor pillanatra bevillan utána sötétség , és tv fogyasztásán is latom , hogy a háttér meglát.
Állítólag álltában ment tönkre a tv , mert nem használták két hétig azt utána megállt a háttér , hang van. A tápon bejelölt feszültségek meg vannak , a háttér bekapcsolás 2,5V , a dim meg a boost 3,3 és ezekről nem találtam infót , hogy jók e .

Comments
mukso70
mukso70 picture

Szia! A bekapcsoláskor is megvan a táp rendesen? Mert ha már tiltott a háttérvezérlés, nem terheli nagyon a tápot, olyankor akár jó értéket is mérhetsz rajta. Amikor világít nem esik nagyot a tápfesz? A ledsorokat gyakran 90-100V környékén hajtják négyszögjellel. Persze áramgenerátorral, a fényerőt meg a négyszögjel impulzusszélesség modulációjával állítják a kívánt szintre. Egy nálam járt ledesben épp a ledek döglődtek. 1-2V-al megnőtt a nyitófeszültségük(nem mind, kb 5-6db), de ez pont elég volt hogy tiltson a meghajtás. Üdv!

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , sikerült próbára kunyerálni egy tápot és a hiba maradt , úgy hogy valószínűleg a háttérrel van baj.

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Milyen megoldású a meghajtás? Több csatornás? Ha igen mérjél vezérlőjeleket. Amelyik sor beteg azon nagy eltéréseket fogsz találni. Ha megvan a hiba helye, szét kell borítani a kijelzőt, ott azonosítani a hibás sort. Tápfesz függő a sorba kapcsolt ledek száma, a hibás ledek megkereséséhez egyet rövidre zárhatsz belőlük, akkor be szokott indulni a vezérlés. A többinek nem lesz semmi baja, mert az átfolyó áram nem lesz nagyobb, arról az áramgenerátor gondoskodik. Egyébként a ledeken mérhető nyitófeszültség mérésével keresheted meg a rosszakat. 3-3,7V körüli érték megfelelő. 4V felettit már cserélném. Röviden ennyi. Üdv!

0