You are here

Philips S ANUBIS A AC - 21PT136A/58 -Táp híba

13 posts / 0 new
Last post
zuzo
zuzo picture

Hello

A címben olvasható Philips TV-nek kapcs. rajzát kerestem, amit meg is találtam, forumi segítséggel. A problémám mégsem oldódót meg, ugyan is a kapcs. rajz csak hasonló. Nem csak E.tanya kínálatát néztem végig, végig google-sztam, amit csak tudtam, de nem találtam meg kereset rajzot. A TV pontos típus " S ANUBIS A AC - 21PT136A/58 ". rajzoltam egy skiccet, amin jól látszik az ajánlót rajzzal szemben a különbség bár tény, hogy a legközelebbi rajz. Az alap probléma pedig az volt, hogy ezen ponton már látszik, hogy volt javítva TV, de nálam már jó pár éve megy. Most elfüstölt ez az egyszer már cserélt ellenállás és nem tudom az értékét, ezt a képen nyíllal jelöltem ill. a két értéket pedig más hasonló kapcs. rajzokban találtam. a másik gondom, hogy kicsi SMD tranzisztor is meg halt, így annak is jó lenne az típusa mert az is olvashatatlan. A jelölt ellenállás eredetileg SMD volt de javítás során nem SMD került vissza. Azért mert a fólia is csúnyán megéget és áthidalta a javítója egy furat szerelt ellenállással.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Papp Zoltán

File attachment: 
Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Találsz olyan doksit is amin az alkatrészlista is megvan. DE ott is csak a pozíciószám alapján találod meg. Mi is csak annak ismeretében segíthetünk, ha tudunk

Üdv Stevepapa

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv!
Találtam a skicc alapján egy talán jó rajzot.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Chassis Anubis A ! Mi a gond ? Nem igazán értem , de tudod a felfogásom is lassú, meg baskír is.... Poziciószámok, esetleg foto ??

Üdv! Miki.

0

zuzo
zuzo picture

Hello

Most jutottam odáig, hogy mérni tudtam a tápban. A mért értékek a csatolt képen megtalálhatok. A pontosság kedvéért ezek a mért értékek a "3551" pozíció számú ellenállás bent léte nélkül történtek, mégpedig azért, mert az alap hibám még mindig ugyan az 150R "3551" pozíció számú ellenállás pár másodperc alatt füstölve kiforrassza magát. A BC848C, pozíció szám "7537" tranzisztor cserélve. A BC327, pozíció szám "7552" tranzisztor szintén cserélve.

Nagyon megköszönnék minden segítséget, mert innét nem tudtam tovább lépni.

Papp Zoltán

File csatolás: 

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
A tranzistor kivezetésein a feszültségek , nagyon távol vannak a rajzon feltüntettektől .A cserével nem oldasz meg semmit . A 7552 -n hozd rendbe a feszültségeket. A kiolvadás , a nagyobb átfolyó áramtól van . A 7552 kollektörán a tápfesznek 28.5 V-nak kell lenni, a csatolmányodon 35-t látok. Rossz a szemem, vagy a monitorom ??

Üdv! Miki.

0

zuzo
zuzo picture

Hello

Újra jelentkeznék a "Philips S ANUBIS A AC - 21PT136A/58" TV-vel kapcsolatban most már az eredeti rajz alapján, pozíciószámokkal és pontos alkatrész értékekkel együtt. Az eredeti alap hibám se kép, se hang, se a készenléti led nem világit. A szétszedés után megtaláltam táp szekunder oldalában egy elfüstölt ellenállást, mely mérve szakadt volt. Ennek pozíciószáma "3551" értéke a rajz alapján "150R". Mivel ez az ellenállás "BC848C" tranzisztor kollektorát és a "BC327" "7552"pozíciószámú tranzisztor bázisát köti össze, hidegen kimértem mind a két tranzisztort melyből az a "BC848C" SMD tranzi halott volt. Ez után a tranzit "BC848C" ill. az "150R" ellenállást cseréltem. Ezt követően a bekapcsolás után a "150R" ellenállást a bekapcsolás után kb. 5-10 másodperc alatt kiforrasztotta a helyéről. Ezt követően a két tranzisztort újra kimértem és mind a "BC848C" mind a "BC327" jó volt. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Papp Zoltán

File csatolás: 

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia, sziasztok!

A megfőzött tranzisztorokban te megbízol?
A rajzaidról meg tehetnél fel közvetlen linket.

Vadászom Utamból Kotródj! (Fekete István)

0

zuzo
zuzo picture

Hello

Itt a teljes PDF.

http://elektrotanya.com/philips_anubis-a.pdf/download.html

"A megfőzött tranzisztorokban te megbízol?" - Mire gondolsz ???

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv.zuzu!
Kalex és ELKO4, de magam sem értem, hogy segítsünk amikor egyetlen POZÍCIÓ számot sem írtál!
Mit mértél? Már az tudjuk, hogy SMD ellenállást-SMD tranzisztort, no de MELYIKET?
Hol, milyen fesz van? egyáltalán kap-e áramot? vagy a BIZTIT kiverte-e. Alaplapon megtalálod a
szitázott pozíció számokat!
Elnézést az előttem hozzászólóktól.

0

zuzo
zuzo picture

Hello

Amit nem értetettek és lehet , hogy nem jól fogalmaztam, az az volt, hogy a most feltett rajzon a két jelölt alkatrész típusa és értéke milyen? Pozíció számot meg azért nem tudtam írni eddig, mert az ezelőtt talált rajzok egyikével sem stimmeltek az én panelom pozíció számai.

Először is, a "Philips Anubis A " TV-vel kapcsolatban köszönöm mindenkinek a segítő hozászolásokat. A rajzot ugyan nem találtam meg, de egy tökéletesen ugyan olyan nyák rajzot beültetéssel együtt találtam,amilyen az enyém is, amit megosztanék veletek. A keresett alkatrészek "tranzisztor, ellenállás" értékének, típusának beazonosítását ez alapján tudtam megcsinálni. Igazából így megvolna minden amire szükségem van, de szeretném megkérdezni a véleményeteket kinek mi a hozzászólása, jó e ez így? Ha jónak találjátok akkor megpróbálom elindítani a készüléket.

Ha van tanácsotok szívesen veszem köszönettel

Papp Zoltán

File csatolás: 

0

ELKO4
ELKO4 picture

Szia,

elolvastam vagy háromszor, de nem értem a kérdést.
A konkrét típus/sasszi rajzáról nem tudod kideríteni? Itt a tanyán találsz több rajzot is. Nekem van itt egy Anubis C rajzom, de egészen más kapcsolásnak tűnik.

Üdv.

Tamás

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Mert elbújt a szöveg belsejében. "Most elfüstölt ez az egyszer már cserélt ellenállás és nem tudom az értékét", valamint: "kicsi SMD tranzisztor is meg halt, így annak is jó lenne az típusa mert az is olvashatatlan"
Az alkatrészek pozíciószáma érdektelen. =nagyon, nagyon csodálkozik=


Üdv! Kalex

0

Sponsored links