You are here

Philips Senseo kávéfőző vezérlése /Megoldva/

5 posts / 0 new
Last post
romulusz
romulusz picture

Szevasztok!
Vásároltam egy Philips Senseo kávépárnás kávéfőzőt. Egyetlen bajom van vele, hogy egyszemélyes kávét nem tudok vele csinálni. Túl sok vizet ad a 7 gr kávéhoz. Ezt szeretném megváltoztatni. Sikerült letöltenem a gép szevíz könyvét, de abban a vízszivattyúhoz csak egy "vezérlőegység" csatlakozik. Mielőtt szétszedném, érdeklődnék, foglalkozott e már valamelyikőtök hasonló géppel? Pontosabban az érdekelne, hogy milyen időkapcsoló van a vezérlőegységben? Egyszerű RC tag, vagy valamilyen PIC. Bár az utóbbi sem lenne gond, ha vissza lehet olvasni a tartalmát. Ebben kérném a segítségeteket, mert feleslegesen nem szeretném szétbontani.
Üdv: Gyula

Comments
romulusz
romulusz picture

Szevasz!
A gombokkal tökéletesen be tudtam állítani. Köszönöm még egyszer!
Üdv: Gyula

0

imrus101
imrus101 picture

Szia!
Nagyon szívesen. A címbe ne felejtsd el beírni, hogy Megoldva, hogy mások is rátaláljanak a megoldásra.
imrus101

0

imrus101
imrus101 picture

Szia!
Valamiféle mikrokontroller van benne, de egyáltalán nem szükséges szétszedned, hogy megoldódjon a probléma. Vagy egy potival vagy "szervizmenüből" állítható a vízmennyiség.
Ha letöltöd innen a Tanyáról a HD7840-es manuált, akkor abban a 2. oldalon látható, hogy hol lehet hozzáférni a beállító potihoz.
A másik módszer a HD7824/50-es gép szervizkönyvében van, a 2. oldalon, a Volume adjustment szakaszban, az is fent van itt. Meg kell nyomni és nyomva tartani az 1 és 2 csészés gombot egyszerre és így csatlakoztatni a villásdugót a hálózatba. Ha belépett a beállítási üzemmódba, akkor a LED folyamatosan fog világítani. Az 1 csészés gomb 3.5ml-rel csökkenti, a 2 csészés ugyanennyivel növeli a vízmennyiséget. Minden nyomásra villan egyet a LED, jelezve, hogy vette a parancsot. A kikapcsológombbal lehet eltárolni az új értéket, a készülék ki is kapcsol ezután.
Először a második módszert próbálnám ki, az egyszerűbb. Ha nem lép be, akkor valószínűleg potis.
imrus101

0

romulusz
romulusz picture

Szevasz!
Köszönöm szépen, már megyek is kipróbálni!
Üdv: Gyula

0