You are here

Philips TV tápon lévő alkatrész helyettesítése.

11 posts / 0 new
Last post
sánta jozsef
sánta jozsef picture

jó napot segítséget szeretnék kérni, még pedig adott egy Philips tv aminek a tápon lévő 2db alkatrész tőnkre ment az volna a kérdésem hogy ezt a 2db alkatrészt tudnám olyan alkatrésszel helyettesíteni amit itt hazánkba lehet kapni. Alkatrész típusai K6A65D,6005A

Comments
sánta jozsef
sánta jozsef picture

Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a válaszát.

0

band1
band1 picture

Üdv. ! Elvileg ez az IC is jó helyette. LD7537RGL. A HQ- nál van.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Elvileg? Cseréltél már? 1:1-ben csereszabatos? Vagy mit kell még átalakítani hozzá? Én nem szórakoznék vele, ha átalakítós, és ha az eredeti is ugyanott kapható.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

És ha jól megnézed nemcsak az a 2 alkatrész ment tönkre. Hanem jópár SMD ellenállás, dióda, kondi, 0,27R ellenállás...
A FET helyett ez is jó: https://www.hqelektronika.hu/hu/n-mos-650v-73a-219ap-32w-06r-tc-100C2B0c...

1

pogifej
pogifej picture

Szia!

Épp most javítottam TV tápot. Nem vagyok nagy hozzáértő TV tápjavításban, de véleményem szerint és a legutóbbi partybox javítás tanulsága szerint is, ezek a tápok a "szigetelt" tranyó gyönge terhelhetősége miatt mennek tönkre (többek között).
Ezt használom helyette, nyilván szigetelve:STP33N65M2.
Az IC esetleges helyettesítésével kapcsolatos buktatókat tapasztalt kollégák ecsetelik majd.

Gábor.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Jelen esetben nem a szigetelt tranyó miatt mennek tönkre ezek a tápok, hanem a Drain körében levő 100pF 1kV kondi meghibásodása miatt. Lehet betenni, de felesleges a 24A-es STP33N65M2 tranyó.

1

pogifej
pogifej picture

Üdv!

Igen, olvastam ezeket az eseteket ezért is vettem ki és mértem meg azt a kondit, de nem volt vele gond. Diódahíd 2 diódája, shönt, fet, vezérlő LD7536 és egy 47 Ohm smd. Igazad lehet abban, hogy nem a fet volt a prio hanem a kifolyt gagyi elko (esetemben), de amikor láttam, hogy megbarnult a panel a fet lábainál amin szép borda van, akkor jobbnak láttam rendes fetet berakni. A vezérlő helyettesítésénél tényleg nagyon utána kell járni a kapcsolási elrendezésnek. Volt kéznél 2 féle is, de nem indult velük, mert nem stimmelt a topológia. Mindíg tanul az ember.

Gábor.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Én a jelzett tápról írtram a tapasztalatokat, mert heti több darabot is javítok belőle, nem általánosságban. Nem lehet általánosítani, mert minden széria más-más, kismillió féle táp kialakítás van. A hibás, gagyi elkó miatti meghibásodásnál csak az okozat ugyanaz, az ok teljesen más. Ezért is vagyunk itt, hogy tanuljunk egymástól.

1

KOLOR
KOLOR picture

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
A FET helyett én a 2SK2141-eset használom, a HQ-ból szoktam rendelni. A PF6005-öt pedig aliról szoktam rendelni, nagyon jó áron. Igaz három hét amíg megjön, de megéri. Én már közel két éve javítom ezeket a Philips és LG tápokat és rá vagyok állva. 20-asával rendelem és így is olcsóbb mint a HQ vagy SINI.
László

1

Sponsored links