You are here

Philips21PT1654/48 SL9.2E AA Egy kis füst...

5 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv az Uraknak. A hiba egyszerű -nek tűnik-. Sorvég kicsatóló összeégett egy mellette lévő csillapító ellenállattal. ("Rabbi! Nem a vajas felére esett a kenyerem, pedig Te azt mondtad, mindig arra esik. Mond Kohn, BIZTOSAN A JÓ FELÉT KENTED MEG?). Szóval TERMÉSZETESEN a kondi feliratos fele égett meg! Sebaj, mire való a tanya? Szóval mostanában sikerült pár rajzot kinyomtatnom, legutóbb is egy Philipshez, (ugye mondanom se kell, kézbe se vettem, olyan megnyugtató volt a tudat, hogy van, egyből megjött az önbizalmam és rajz nélkül megjavszereltem - no jó, elővettem fél év után a szkópot-,) szóval, NEM ENGEDI A SZÁMÍTÓGÉPEM MEGNYITNI A RAJZOKAT, SE LETÖLTENI, a fiam meg nincs itthon, hogy megoldja. Nos kellene nekem a z R3407 és a vele egy ponton közös C3406 (vagy2404?, nem egyértelmű a feliratozás) értéke. HELP!

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A csatolmány szerint:

R3407: 220R
R3406: 4k7
C2404: 330nF
C2420: 560nF

Üdv:
Fülesmester

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Először is, köszönöm a segítséget. Visszatérve a vajaskenyérre: a rajz TERMÉSZETESEN nem stimmel. Csak nagyjából. (ez persze NEM a Te hibád!). Nincs ugyanis ebben a gépben az a másik 560 nano-s kondi. Nem véletlen, hogy úgy harminc év kevés volt ahhoz, hogy legalább hasonló belű Philipset lássak. Előkerült az aceton, a nagyító, egy kis pálinka nomeg a szomszéd. Ittam egy kortyot, NEM AZ ACETONBÓL, mostam, néztem és a szén alól előkerült egy 390 szerű szám. No itt jött képbe a szomszéd, vele is megnézettem. Ő is 390-re tippelt.. Hát most megyek összerakni.

0

BLLaci
BLLaci picture

Hali!

Pedig az aceton sem rossz! :)

Laci

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ezek az elemek képcsőfüggő értékűek. A rajzon szereplő értékek csak egy változatra igazak. Az egyes csövekhez tartozó változó értékeket a rajz mellett található táblázatból lehet általában kiolvasni (vagy ha nem, akkor kifelejtették), vagy megsaccolni.

Üdv:
Fülesmester

0