You are here

Phillips 3335 Oszcilloszkóp működött de hirtelen leállt(táphiba?)

11 posts / 0 new
Last post
borati67
borati67 picture

Üdv,egy Philips PM3335 kb 10 éves szkóp javításában szeretnék segítséget kérni.Elnézést ha már van ilyen téma.A hiba az ,hogy a CRT nem dolgozik.A készülék rajza letöltve.Ami a mérgem hogy a táp panelen 1 marék kondi csere után helyreállt minden és szépen dolgozott.Kikapcsoltam este és kisütöttem az EHT kábelt(mint mindig) de másnap viszont nem jött elő a sugár.A táp panelen lehet a baj az oszcillátor körül.Tápokat alkatrészeket ellenőriztem. Nem jön meg a-2kV.A trafóról.Ha valaki hajlandó lenne segíteni(mellékelek rajzot ha kell) hálás lennék.Volna 3 db ilyen szkóp.Nem hiszem hogy lefáradt volna a cső.A táp panelen van a gond ,mert bármelyik másik 2 szkóba beleteszem ugyanezt produkálja.Az LCD megy csak a crt nem.

"(olyan fórum téma megnevezést/elnevezést válassz, ami beszédes, minél pontosabban illeszkedik arra, amivel kapcsolatban írsz. pl: ORION LCD PT26S chassis 17MB12-2 nem indul )
Az pl. nem elég, hogy "LG RE" vagy "Cuccok!!!" és így tovább... Comprende!?"

File attachment: 
Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

"kisütöttem az EHT kábelt" ??? ilyet én sosem csináltam, lehet azért működik még a szkópom?

Üdv.: uniman

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!
Te kisütötted már mit kell kisütni? Az enyémeken nincs ilyen, vagy nem tudom melyik az :(

Üdv Stevepapa

0

borati67
borati67 picture

Ugye a sokszorozó töltődik fel.Tápkiszereléskor gond lehet. 14kV de mindegy .Reméltem akad itt segítség de úgy látszik tévedtem.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Azt nem írtad, hogy szerelésnél, sütötted ki. Így ha elolvasod az derül ki, hogy esténként ki szoktál valamit sütni. Egyébként ahogy Kari is írta ha lehúzod a csőröl a n.fesz kábelt kiderül, hogy a cső terheli vagy sem.

Üdv Stevepapa

0

Kari
Kari picture
*****

Szia borati!
Ne kapd fel azt a vizet-1 topikkal minden forumon varni kell, hogy valaki "utadba essek", aki el is olvassa, nomeg tudna is erdemben valaszolni!
Asszem Te is tudod, hogy ez par perc es nehany nap/het idötartomanyban törtenhet...
Mondjuk megnezhetned, hogy ha leakasztod a terhelest a 2KV-rol (avagy lehuzod a csöfoglalatot is), stb, akkor esetleg megyen-e?
Kari

0

borati67
borati67 picture

Kösz a választ, minden segítség jól jön.Természetesen kipróbáltam már.Nem a cső terhel be.Nem a nagyfesz hal le hanem a trafóról lejövő kondival csatolt sokszorózóra menő -2kV sem jön le a (nem tudom hogyhívják talán ballaszt?)trafóról de ezt írtam is.Az oszcillátoron nem tudom mérni az 50kHz-et a ballaszt primerén, ezt nem értem pedig a táptrafóról minden fesz szint rendben(+/-5,+/-17V,+/-12V +/-43V minden megvan.Félvezetők jók(asszem)Az oszcillátort LM358 m.e hajtja azt is cseréltem már.Valami apró hülyeség lehet.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Letöltve a rajzot, ha minden feszültség ok akkor nem lehet táp. Az oszci leállásának okát kell tisztázni. Az ic kimenetet vedd le a tranyóról, és úgy nézd meg rezeg e az oszci. Amíg az nem megy felesleges mást nézegetni

Üdv Stevepapa

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A sokszorozót lekötve jön le feszültség a trafóról? Ha egyébként a többi fesz lejön akkor még szakadást kellene mérni.

Üdv Stevepapa

0

borati67
borati67 picture

Nem. csak primer feszt(43V)tudok mérni a trafón.lekötöttem a trafóról sőt kicseréltem hiszen van 3db ilyen szkópom.A V6209-es HT diódában nem vagyok biztos.Ott már nincs meg a 2kv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: ha ez nagyfesz dióda, akkor 12 V mérőfeszültséggel egy 10kOhmos soros ellenállással tudsz átfolyó áramot mérni.
Esetleg egy mikro nagyfesz.diódával lehet helyettesíteni.

Bálint

0

Sponsored links