You are here

Phonic Powerpod 1062 keverőerősítő végfok nem működik

4 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Adott egy Phonic Powerpod 1062 keverőerősítő. Úgy került hozzám, hogy bekapcsol, de nem szól. Szétszedtem és akkor szembesültem azzal, hogy az egyik oldalban szét van égve több ellenállás, valamint az egyik végtranyó. Pár mérés után kiderült, hogy zárlatos mindkét végtranyó, a meghajtók, valamint 2 fet, ami a végtranyók tápellátását szolgálja, ha jól látom a rajzon. Jelzem nem vagyok profi, csak hobbi szinten javítgatok. A rajz szerint 2 féle tápról üzemel, ha jól tudom ezt hívják emeletes tápnak. A rajz fent van itt a tanyán. Most odáig eljutottam, hogy kicseréltem a szétégett ellenállásokat és az összes zárlatos tranyót, fetet. Most indul a végfok, behúz a védelem reléje is, de még nem mertem indítani, csak a hálózati bizti helyére kötött 100W-os izzóval. Működik, szól is, de ahogy írtam nem vagyok profi, így nem tudom esetleg kell-e még valamit cserélni/megnézni, mielőtt beteszem a biztit és élesben próbálom. Nem szeretném ha ellőné az új alkatrészeket és azt sem tudom, hogy mi a fene okozhatott ekkora pusztítást. Aki esetleg javított már ilyet, vagy tudna adni néhány jó tanácsot, azt megköszönném.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
**

szia: megmérni a kimeneten az egyenfeszt.,nem lehet nagyobb 50-100mV-nál, ha nem elkós a kimenet. Ha elkós, akkor a kondenzátor előtt kell mérni. Összehasonlítani a jó és javított végfok tranzisztorain a feszültségeket. A javított végfok nyugalmi áramát ellenőrizni, ha szükséges, beállítani. Oszcilloszkóppal megnézni a kimeneteket, nincs-e gerjedés, üresen és műterhelést ráakasztva.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’

djhalasi
djhalasi picture

Kimeneten nincs egyenfesz, megmértem, behúz a relé is. Feszültségeket mértem, max 1 tized volt eltérést mértem a tranyókon a 2 oldal között, szóval kb egyforma. Szkópom sajnos nincs. Biztit betettem az izzó helyett, eddig úgy néz ki jó. Fél órát döngettem 2 hangfallal, egyformán melegszik mind a 2 oldal, nem torzít, nem old le a védelem sem, szerintem jó lesz. Legalábbis gondolom, hogy ha valami baja lenne még, akkor már kijött volna. Szerintem rövidre zárhatták a kimenetet valahogy és az nyírta ki.

0

Vote up!

You voted ‘up’

SzBálint
SzBálint picture
**

szia: ámen.
Maradjon úgy.

Bálint

0

Vote up!

You voted ‘up’