You are here

PIC mikrokontrollerhez egyszerű szimulátor

16 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani valami egyszerű nem fizetős szimulátort?
A PIC SIMULATOR IDE-t letöltöttem, de csak próbaverzió (30 indítás, és max 1 órás munkamenet), így hosszabb távon nem tudok vele dolgozni, viszont az egyszerűsége tetszik.
PIC16-os sorozathoz kellene (PIC16F676, 627, 628)
A legfapadosabb is érdekel! A Microchipes program viszont nem (MPLAB IDE), annyi mindent fel akar pakolni a gépemre, hogy csuda.
Ja, és csak assembly-ben tudok programozni, a többi nyelv nekem már bonyolult :)
Krekkelt verziót még csak privát üzenetben sem szeretnék ;)
Üdv: Jácint

Comments
attila_v
attila_v picture

Szia,
ha hosszú távra gondolkozol, vedd meg a szerb gyerektől a programot. En megvettem, tényleg rendben van (Linux felhasználóként gondolhatod, hogy hány programot vettem már életemben...). Linuxon wine alatt is megy, csak a szimuláció egy kicsit lassabb. Ha megveszed, akkor csak egy personal licencet vegyél, utána bombázni fog levelekkel, hogy (pl. karácsonykor) az összes licencet 2 euróért hozzádvágja.
Ha hosszabb távra gondolkozol, megérheti...

0

kpak83
kpak83 picture

Sziasztok!

Ez egy régi de valóban egész jó kis progi, főleg, ha a regiszterek értékeire is kíváncsi valaki. Párszor használtam én is. Ami viszont hasznosabb szerintem a Proteus Professional, itt meg tudod építeni mellé a perifériát is. Ha épp az adott családhoz nincs fejlesztőkittem akkor ennek segítségével szoktam lepróbálni a programot (persze optimális esetben ameddig eljutok a programozásig már legyártódik a PCB).

Karesz

0

SzG
SzG picture

Szia!

Ezt próbáltad? http://gpsim.sourceforge.net/

0

szoke
szoke picture

Szia.
Proteus?
nem ingyenes, de tudok segíteni, ha gondolod.
Szerk.: Ja, bocs, most látom, hogy nem érdekel ilyen dolog.

Üdv: Szőke

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Inkább egy IC-vel szimulálj az valóban úgy működik, ahogy kell neki. :)Az nem értem, hogy az MPLAB-al mi bajod van és mégis mi mindent akarna felrakni, ráadásul azzal alapban assembly-ben lehet programozni, a C compilerek fizetősek.

0

ty
ty picture

- Szimulálásra, debuggolásra szimulátor és debugger való.
Csak IC-vel akkor tudsz dolgozni, ha elég jól képben vagy és nem túl gonosz a hibád.
Debuggolás a SW/FW fejlesztés része.

- Az MPLab-al nekem sincs bajom, jól használható. Az .X kicsit bonyolultabb, de az IDE továbbra is letölthető.
És igen, van benne debugger, lépésenként futtathatod a kódodat.

- C compilerek ingyen letölthetőek Microchip oldalról. MCC18, MCC30. Nem fizetősek.

Üdv, ty

0

agressiv
agressiv picture
*

"És igen, van benne debugger, lépésenként futtathatod a kódodat."

Igen, eleinte használtam is a debugolást, csakhogy az elmélet nem mindíg stimmelt a gyakorlattal. Kiderült, hogy a debug módban olykor másképp fut a program és ezzel kb. megdupláztam a ráfordított időt, mivel tulajdonképpen a debug módot debugoltam. Ha normálisan akarsz valamit futtatni, azt az IC-én kell csinálni.

Jaca tedd felk az X-et, nem véletlenül fejlesztették.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Na ezt rühellem! 552 Mega. Nekem ebből állítom csak 2 megás programrészre lenne szükségem. A PicsimulatorIDE belefért 2,2 Megába, és pont annyit tud, mint ami kell nekem, csak hát pénzér van. Egy notepad-on megírom az assembly-t, csak néha egyszerűbb lenne a gépen szimulálni, mint beírni az IC-be, és szkópolgatni. Egyszerűbb programoknál jól jönne.

Üdv: Jácint

0

AzzA
AzzA picture
*

Nem értem a problémád, ingyen legyen, pont amilyet szeretnél..stb
ÉbresztőŐő !
Ha nem csak szórakozni akarsz, akkor minimum a Proteus 7.x -et kellene használnod, nem 500MB és mindent tud amit érdemes ebben a témában.

Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Áruld már el, hogy miért fáj neked az 500MB mégis mi a faszért számít? Felfoghatatlan ez a hisztéria, vagy talán 486-os géped van 20MB merevlemezzel? Krekkelt nem kell, fizetni nem vagy hajlandó érte, ha nagy a mérete az sem jó... Szerintem menj ki a garázsba és kezdj heggeszteni, vagy kertitörpéket festeni... :falfej:

Képzeld azért is ekkora a mérete, mert ez is java-ban van írva, mint minden platformfüggetlen IDE, de a java bele van építve a telepítőcsomagba, tehát nem kell külön szórakoznod vele. Annó el akartam kezdeni XMOS-t programozni, de ott felbaszott, hogy a java-t nekem kellett telepíteni és a huszadik verzóval sem volt hajlandó rendesen működni, de itt ilyen gond nincs. Benne van egy rakatféle PIC-hez egy rakatféle könyvtár azért ekkora a mérete még.

Mellesleg a szervízgépemben 7.4GB-os SSD van, rajta az XP meg minden lófasz és még arra is ráfért..

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egyszerűen zavar, hogy az idióta programozók csak a ki...szott dizájnra tudnak figyelni, tele csilivili lósz.rokkal, amihez olyan erőgép kell, hogy a 8 mag is kevés egy prociba. Gyenge a gépem, és nem az érdekel, hogy 64k színvilágban lehessen a kimenetet megjeleníteni. Egy karakteres program is megfelelne. Azért írtam, hogy egyeszerű, mint a topikindítóban a példa.

Üdv: Jácint

0

agressiv
agressiv picture
*

Semennyire sem terheli meg a gépet én sem erőművön programozok vele. Ti öregek annyira problémások vagytok, minden szaron ki tudtok akadni értelmetlenül, borzalom...

Ja és mellesleg vannak a szoftverekben úgynevezett beállítások, ahol be lehet álítani egyszerűre a menüt, ha annyira zavar, én is így használom és semmi puccos csilli villi, vagy PC-ét terhelő dolog nincs benne

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az MPLAB-nál ha debuggolom/szimulálom, akkor valahogy láthatóvá lehet tenni a portokat? Ha idődiagram is lenne benne, akkor felhőtlenebb lenne az örömöm. Most a 6.3-ast tettem fel.
Még a benti gépemhez egy kölcsönkapott pickithez tettem fel a 8-as körüli verziót, az még JAVA-t is akart telepíteni :(

Üdv: Jácint

0

ty
ty picture

A 'View' menüben van watch, SFR és registers.

microchip.com/development-tools/downloads-archive

MPLAB_IDE_8_92.zip

Üdv, ty

0

hwjveress
hwjveress picture

HWJ
Hali !

Ez 16C84 re lett kitalálva, elvileg a 628-as programjai is tesztelhetőek vele. Persze ha a komparátort akarod vizsgálni vele akkor nem jó. Legutóbb egy F690-es programrészt néztem vele. Annyi a kehéje, hogy induláskor rákérdez a soros portokra (mégse, mégse...). XP futtatva elég kicsi a képméret, de legalább működik.

Üdv. V.J.

File csatolás: 

0

Sponsored links