You are here

Pioneer BDP-160 drive (KEM480AAA) lézer gyenge

5 posts / 0 new
Last post
Watt
Watt picture

Sziasztok!

Nem voltam jelen az elromláskor, de az biztos, hogy egy lemezt törötten vettem ki a blu-ray lejátszó meghajtójából. Azóta blu-ray lemezeket nem igazán olvassa be. Néha felismeri a lemezt, de jól a filmeket képtelen lejátszani. Az esetek többségében Unknown disc felirat jelenik meg blu-ray esetén. DVD-t lejátszik. Rendeltem Aliexpress-ről új drive-ot (KEM480AAA). Beszereltem, az új drive-on lévő 2D-s vonalkódot beolvastam a telefonommal, a lejátszó szervíz menüjének megfelelő menüpontjában beírtam. Mégis azt tapasztalom, hogy a kapott meghajtó rosszabb, mint az eredeti, fel sem ismeri a lemezeket. Lényegében úgy tűnik, hogy a prizmán nem igazán akar átmenni a lézerfény. Lásd csatolt videó. Mielőtt azonban elküldeném az eladónak ezt a videót, az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valami olyasmi védő akármi, kupak, stb, amit esetleg el kellene távolítani használat előtt és okozhat ilyen problémát? (Nagyítóval átnéztem, én nem találtam semmi ilyesmit. Ha van is, a leragasztott fém lap mögött kellene lennie.) Vagy tök egyértelmű, hogy amit kaptam, az egy sz*r?

Comments
Watt
Watt picture

Rászántam magam, felnyitottam a fém lapot. Kiderült, a prizma nincs beragasztva a helyére (esetleg letörött?), csak lötyögött a helyén. A vicces, hogy annyira sikerült eltalálnom a pozícióját, hogy a DVD-ket most ez is lejátsza, de a Blu-ray lemezekhez gondolom pontosabban a helyére kellene ragasztani a prizmát. Ez így kuka...

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

A kínai ebay eladókra jellemző, hogy nem szeretik a kritikát. Ha megírod nekik, hogy a hibás termék miatt negatív értékelést adsz, akkor inkább küldenek egy újat. Ha kötözködik, próbáld ki hátha itt is bejön bejön :)

Üdv.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Nézd meg, hogy az ESD védelmet megfelelően eltávolítottad-e. Más mechanikai védelem nincs rajta. A lencse felöli oldalon szokott védőkupak lenni. Sajnos én az ebay-ről nagyon sok rosszat kaptam már. Simán benne van a pakliban.

Üdv.

0

Watt
Watt picture

Na, most vettem észre, hogy volt egy ilyen topicom. Csak tapasztalatként leírom, hogy valóban az történt, hogy elsőre selejtet küldtek. Kaptam másikat, azzal pöccre működik. (Azóta is.)

0