You are here

PIONEER CT 506 magnó deck bal csatornában lejátszás üzemben pattogó hang van.Megoldva!

9 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!
A készülék minden üzemmódban működik, de lejátszás közben az egyik csatornában a műsor hang alatt egy folyamatos pattogó hang is jelen van. Kazetta nélkül lejátszásra kapcsolva ugyancsak ott van a pattogás. Szkóppal nézve a tápokat, nincs nyoma kiváltó oknak. A pattogás a fejhallgató és a LINE OUT kimeneteken is hallható.
Kérem akinek van ötlete a hiba forrását illetően, ossza meg velem.

Comments
m_stuart
m_stuart picture

A mechanikában keletkezik. Dörzskapcsolat sztatikus kisülései a fejvezetékre szórnak. Ellenőrizd, a fejvezeték árnyékolása nincs e leszakadva.az adott oldalon.
Már régen volt a kezeim alatt ilyen gép, ezért nem emlékszem vannak egyéb forgó alkatrészt földelő csúszóérintkezők a mechanikán, és e szempontból használható fotókra sem akadtam.

0

irokéz
irokéz picture

Üdv.!
Azzal kezdtem a vizsgálódást, hogy lekötöttem a fejről jövő vezetéket a zajos csatorna bemenetéről, nem szünt meg a pattogás. Ettől függetlenül megnézem az árnyékolásokat.

0

cs_laci
cs_laci picture

Sziasztok!
Az előttem szóló úriemberek javaslatát könnyen tudod ellenőrizni, ha lekötöd a motor vezetékét. Így nem keletkezik a mechanikában statikus kisülés és a motor áramkörei is kevésbé szólnak bele a hangba.
Szép napot: cs_laci

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Már megtettem, nem innét generálódik a pattogás. A multiplex szűrőt és Dolby áramkört tartalmazó kis panel kimenetét testre zárva megszűnt a pattogás,. Kiveszem a kis panelt, és átmérem. 

0

m_stuart
m_stuart picture

Az után a panel után már csak a fejhallgató erősítő van a láncban, a vonal kimenet felé semmi. Nyilván hogy megszűnik a pattogás, hiszen nincs honnan jönnie!
Ha már kiveszed a Dolby panelt, vedd ki a másik csatornából is és tedd be a pattogós helyére. Persze a "pattogás" sokféle hangot jelenthet. Elsőre e témában minden régi motorosnak a sztatikus kisülés mint ok ugrik be. Gyakran hoztak ügyfelek már garanciális idő alatt is ilyen panasszal gépeket, ezt is.
Nem zárnám ki a kimeneti némító tranzisztorok hibáját sem, bár azok felé ott egy soros 3kOhm.

0

irokéz
irokéz picture

A Dolby panelt kivéve ,24 V táppal ellátva meghallgattam a kimenetét, és erős gerjedés-szerű zaj tapasztaltam. Az elkók tűrésen belül vannak, a panelen egyetlen beállító elem van, a szabályozási küszöbszint beállító trimmer potméter. Próbaként kicsit állítottam ezen, és megszünt a gerjedés. Visszatéve a helyére, teljesen csendes a csatorna, és zaj nélkül játszik le. A szinteket valószínű, állítani kell, mert minden az eredeti állapotában van közel 40 éve, csak a fej kopott kissé,de ez ráér.
Köszönöm a segítséget és együtt gondolkodást mindenkinek!

Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: próbára kösd össze a  mechanikát,(motor környékén) a készülék dobozát és a táp negatív pontját
Ha csökken, próbálgatással kell meghatározni a legkedvezőbb állapotot.
Lehet, hogy valamelyik két pont összekötése is eredményt hoz

Bálint

0

Harley-D
Harley-D picture

Még a motort is érdemes megnézni ebből a szempontból.
T...

0

Sponsored links