You are here

Pioneer CT-F850-et ki javított már? [lezárva]

4 posts / 0 new
Last post
klicker
klicker picture

Van egy Pioneer CT-F850-em... sajnos. Amidőn ép túl akartam adni rajta, a próba végén megadta magát a csévélőmoci. Vevő el, én meg némi kotorászás után találtam hozzá motort, be is raktam, működik is, de most jön a bökkenő: ha visszateszem a mechanikát a helyére és meghúzom a csavarokat, szorul a fejszán. Ha kilazítom, megest műxik a dög. Mi a franctul lehet ez. Javított már valaki ilyet?

Comments
Lsh7
Lsh7 picture

Üdv,,

Régi poszt de nekem is lenne egy cca 30 éves magnóm ami nem csévél és nem játssza le a kazettát.
Az összes szíjat lecseréltem, az idler kerékhez viszont nem lehet kapni eredeti gumit így egyet készítettek Super Seal Kft-nél 1 nap alatt 11mm belső 17mm külső átmérővel a kopott gumi külső átmérője 16mm. A gyári eredeti méretet nem tudom.
A gond, hogy ezzel a gyűrűvel sem hajlandó a magnó működni. Az idler kereket tartó mechanikához tatozik egy felfelé húzó rugó ami úgy tűnik nem húzza fel eléggé a kereket a dörzshajtáshoz így sem a lejátszás sem a csévélés nem megy. A meghajtó motor forog előre-hátra.
Próbáltam picivel kisebb rugót rakni azzal működne a csévélés de akkor meg állandóan lekapcsol lejátszás és előretekerés közben.
A lejátszó fej is "kopott" azt sem ártana cserélni.
Valakinek gyakorlati megoldása esetleg másfajta hibás készüléke aminek a mechanikája jó lehetne ?

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Sztem hasznalhato hozzaszolasok elvarhatosagahoz a keszüleked konkret tipusat is megadhatnad, de leven, hogy ez egy elegge regi topic, esetleg tök mas keszülekkel, nomeg a nyitoja nem is Tanyasi manapsag = ezt sztem Kalex siman lefogja "F-elni"...
Kari

0

dongo
dongo picture

Gyakorlati megoldás=> kuka
2000-ben tényleg bekövetkezett a világvége - csak nem vettük észre - és most lassan haladunk visszafelé a kainozoikum irányába?:-)

0